Een aantal weken geleden had ik een leuk gesprek met een coachee tijdens onze eerste sessie over het hebben van een goede money mindset.

In de allereerste 5 minuten gaf zij aan een enorm goede money mindset te hebben. Sterker nog, ze was dol op geld – ze wilde graag miljonair worden en haar relatie met geld was helemaal niks mis mee. 

Ze hield enorm van shoppen en luxe spullen kopen. Geld moet rollen.  Maar… is miljonair worden om aankopen te kunnen doen; het hebben van een goede money mindset? Het gevaar in deze is dat het nooit genoeg is. Een miljoen zal niet genoeg zijn. Dit is ook wel een van de redenen waarom mensen die grote bedragen winnen in loterijen ook weer heel snel van dat geldbedrag af zijn.

Een goede money mindset is niet dat je blij wordt van geld uitgeven. 

Een goede geld mindset is dat je net zo blij word van geld op de bank / als in je handen / als een investering /  als de blijdschap die je ervaart door het kopen van een nieuw kledingstuk.

Veel (Impuls)aankopen doen, betekent eigenlijk dat je blijer wordt van geld uitgeven, dan van geld verzamelen! Je wilt er eigenlijk snel weer vanaf. Je bent niet gek op geld, je bent gek op het korte geluksmomentje dat het geeft als je het geld WEGgeeft. 

Mensen associëren geld vaak met hetgeen ze er voor kunnen kopen – en dat klopt ook wel, geld moet ook rollen. Maar het hoeft niet altijd weg te rollen. 

Word ik niet blij van een miljoen op de bank? 

Dat hoor je mij niet zeggen. Ook al geloof ik wel oprecht dat geld op de bank een bepaalde zekerheid en veiligheid geeft, maar zijn cijfers op een scherm niet perse iets dat mij gelukkig maakt. 

Wat dan wel?

Als eerst geloof ik dat een goede money mindset is dat je erover nadenkt. Dat je niet gaat voor korte geluksmomentjes, maar dromen werkelijk maakt.

Wat mij daarbij helpt is het creëren van passief inkomen. Het meer geld van geld maken. Het behalen van bepaalde financiële doelen waardoor ik steeds meer vrije tijd krijg. Tijd die ik vervolgens besteed aan dingen die ik echt leuk vind, zonder dat daar perse een financiële beloning tegenover moet staan. Sterker nog, veel van die dingen kosten juist geld, zoals het doel om een jaar op wereldreis te gaan met onze kinderen!

Liefs, Melina van der Veen – Melikidis

 

 

website / blog ...