Inflatie, coronacrisis en de economie!

Inflatie, coronacrisis en de economie

Tijdens de lockdowns heb ik mijzelf heel vaak afgevraagd hoe het kon, dat we in een pandemie zaten maar wij daar geen financiële gevolgen van ervaarde. Misschien hadden wij te weinig kennissen/vrienden in de horecasector? Ik hoorde niemand om mij heen die problemen had.
Sterker nog, men hield massaal over omdat er geen vakantie geboekt kon worden of lekker kon worden geshopt.
Ik snapte er niks van en zag de huidige inflatie al aankomen.

Ergens, ooit, moesten we de prijs gaan betalen van al het extra geld dat is bijgeprint

Maak ik mij zorgen over een recessie?

Ik geloof dat het er wel aan zit te komen, maar ik maak mij er niet druk over.
Onze koopkracht is al een stuk achteruit gegaan in vergelijking met vorig jaar, met de huidige gasprijs, prijs van het voedsel en de benzineprijs. Inflatie en een recessie raakt de middenklasse en diegene onder de middenklasse het meest.

Wat wij doen tegen inflatie?
👉 Zorgen voor een buffer
👉Ons bewust zijn van het feit dat het economisch iets minder gaat worden de aankomende jaren
👉Beleggen, wetende dat de markt zal dalen, maar wij zien dit als een ideaal koopmoment en hopen dat de aandelen weer flink gaan stijgen na een recessie 🚀

Wat denk jij? Maak jij je zorgen over de nabije toekomst? 

money mindset

Over Melina On Fire

Van een alleenstaande moeder met een schuld van meer dan  €100.000,- naar een ervaringsdeskundige met brede financiële kennis. Ik heb mijn passie gevonden in mijn eigen ervaringen en deze omgezet in een bedrijf waarmee ik vrouwen begeleid naar financiële onafhankelijkheid en een betere money mindset.

website / blog ...