Yes, het is weer Black Friday

Yes het is weer black friday

Gister bij het RTL nieuws:

“Jongeren steeds vaker in de problemen door online shoppen op afbetaling”. En nog erger, bedrijven zien de aanmaningen die volgen, omdat men na 30 dagen niet kan betalen als een nieuw verdienmodel!

Met het oog op black friday (deals….) iets om goed over na te denken.

Wat is Black Friday?

Black Friday is ontstaan in Amerika, in de stad Philadelphia op de dag na Thanksgiving.

Het verhaal gaat dat de dag is ontstaan na een financiële crisis in Amerika, waarop deze dag de eerste dag was dat winkeliers geen rode, maar zwarte cijfers behaalde (rode cijfers staat voor verlies bij bedrijf, zwarte staat voor omzet/winst). Omdat in Amerika iedereen de dag na Thanksgiving vrij is, gingen mensen massaal winkelen en kerstinkopen doen.

De Black Friday stond dus voor drukte, net zoals de zwarte zaterdag bij ons bekend is als drukste dag op de weg in de zomer.

Hoezo doen wij daar ineens aan mee, in Europa/Nederland?

Het concept is uitgelopen tot een koopjesdag, waarbij het in mijn beleving lang niet altijd koopjes zijn. Vaak worden prijzen nét voor die dag enorm opgedreven en betaal je de ‘oude/originele’ prijs op Black Friday.

Het fomo effect helpt enorm mee hierin. IEDEREEN wil die goede deal kopen met Black Friday! Je hebt maar beperkte tijd, je moet snel beslissen.. je doet een impulsaankopen!

Hoe haal je de beste deal uit Black Friday?

  • Check eerst of deze deal wel écht een deal is
  • Heb je dit product wel écht nodig? 
  • Betaal niet na 30 dagen. Als je het nu niet kan betalen, is nu niet het moment om dit te kopen.
  • Laat je niet verleiden door andere die allerlei deals kopen. Het zegt niks over hen als persoon.  Het hebben van spullen of het kopen van spullen zegt ook niks over jou als persoon. Je bent net zo leuk met als zonder die designertas, nieuw horloge, grotere tv.
  • Spreek met jezelf van te voren af wat je wilt kopen. Welke spullen heb je nodig, wat wil je al een tijdje aanschaffen
  • Laat je niet onder druk zetten door het ‘alleen vandaag’ zinnetje, vaak lopen deze deals namelijk echt niet af na 24 uur!

Veel liefs, Melina

Vond je dit interessant? Lees dan eens mijn blog over het hebben van een goede money mindset. En wil je meer van deze tips? Volg mij dan op Instagram, hier deel ik dagelijks tips en weetjes om jouw financiën op orde te brengen..

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

Melina - Money Mindset Coach

Over Melina

Financieel Business Coach | Money Mindset Coach

🔥 Van 100K schuld naar On FIRE

🔥 Helpt vrouwen om echte Money Queens te worden, zowel zakelijk als privé!

Meer lezen?

Online geld verdienen
website / blog ...