Sommige maanden gaan super! Je verkoopt met gemak jouw traject of krijgt extra aanmeldingen voor je online cursus. Even voel je financiële rust, een gerust hart. Maar dan… worden er rekeningen afgeschreven en heb je jezelf misschien toch iets teveel netto inkomen uitgekeerd? Paniek!

Te kort modus

Je schiet in de stress, geen financiële rust meer, maar geldstress. Al je vrije tijd stop je in het vienden van nieuwe klanten, maar het stroomt niet. Je energie matcht niet, waardoor potentiële klanten steeds vaker nee zeggen.

In deze blog deel ik met jou mijn effectieve strategie om financiële rust te behouden als zzp’er!
Hoe je succes kunt bereiken door financieel inzicht en het stellen van realistische omzetdoelen.

PLAN EEN GRATIS STRATEGIESESSIE IN

Niet langer buikpijn hebben door geen financiëel overzicht?

Tijd om jouw financieel inzicht naar een hoger niveau te tillen!

In slechts 30 minuten via Teams storten we ons op de cruciale stappen die jij moet zetten om te floreren.
Daarnaast onderzoeken we in dit gesprek of ik je mogelijk verder kan helpen en zo ja op welke manier dit passend is.

Financiële rust als ondernemer

Hoe bereik je nu financiële rust als ondernemer?

In mijn beleving is de sleutel tot succes het kennen van je cijfers! Waar sta je nu, wat heb je nodig aan inkomsten, welk spaar bedrag geeft financiële rust? Welke financiële gevolgen zijn er als je jezelf teveel geld uitkeerd? Wat voor langere termijn investeringen wil je doen?

Overzicht in cijfers!

Je bereikt financiële rust door je cijfers te weten en vooraf te berekenen hoeveel omzet je nodig hebt voor de komende maand. Dit stelt je in staat om aan het begin van de maand een strategie te bedenken om dit doel te behalen en de hele maand de tijd te hebben om het te bereiken. Niet vanuit een te kort modus, maar vanuit een doel wat je wilt behalen! Dat geeft rust!

Tijd voor actie

Tijdens mijn 1-op-1 coachingstrajecten heb ik vaak genoeg gezien hoe belangrijk het is om je  cijfers helder in kaart te brengen, zodat je kan werken naar een omzetdoel.

Het bereiken van financiële stabiliteit en rust is net zo belangrijk voor je zakelijk succes als het ontwikkelen van een winstgevend product of dienst.

Rust in jouw financiële situatie

Omzetdoelen!

Een omzetdoel, ook wel bekend als een omzetdoelstelling, is een concreet en meetbaar financieel doel dat een bedrijf of onderneming vaststelt om gedurende een specifieke periode de totale inkomsten (omzet) te realiseren. Het is dus het bedrag dat jij aan omzet wilt behalen.

Hoe kom je aan een omzetdoel?

Voor mij bestaat mijn omzetdoel uit,:

de uitgaven binnen mijn bedrijf (de software die ik gebruik, de va’s waarmee ik samenwerk)

het salaris dat ik mijzelf wil uitkeren,

een extra buffer voor de volgende maanden waarin er misschien minder klanten zijn en ik ook salaris wil,

een buffer voor arbeidsongeschiktheid en pensioen

financiele rust, stop de financiële crisis

Stel je omzetdoel

Nu is het jouw beurt! Stel jezelf vandaag nog een omzetdoel voor de komende maand.

Niet een onrealistisch doel, maar een doel waar jij je goed bij voelt en gelooft dat je het kunt bereiken. Dit is de eerste stap naar financiële rust in jouw onderneming.

Dit omzetdoel moet dus passen in de financiële situatie van je onderneming, maar ook een bedrag zijn waar je jouw huidige situatie privé mee kunt betalen. Weet je niet precies hoeveel salaris je nodig hebt, omdat je privé geen overzicht hebt? InThe Money Course leer ik je niet alleen omzetdoelen stellen, maar ook je financiële situatie privé goed te beheren! Je privé is namelijk in mijn beleving altijd jouw drijfveer!

Hoe behaal je jouw omzetdoel?

Bereken nu hoe je aan dit omzetdoel kunt komen.

Hoeveel trajecten moet je verkopen? En hoeveel is dat per week?

Hoeveel klanten heb je nodig om je doel te bereiken? Hoeveel potentiële klanten moet je benaderen om deze klanten te vinden? Schrijf alle cijfers op en stel zo een duidelijk actieplan op voor de komende maand.

Verkoop je producten? Lees dan deze pagina over winstmarges. Je winstmarge berekenen is voor producten ideaal!

Focus op je uitgaven. Bekijk ook je privé financiën!

Focus op je doel

Met een helder omzetdoel en een strategie in gedachten, kun je je nu volledig richten op je doelen. Wees niet getreurd als je in het begin niet meteen resultaten ziet. Blijf gefocust en blijf werken aan je plan. Besef dat het ondernemerschap komt met highs en lows!

Consistentie en vastberadenheid zijn essentieel voor succes.

Wees flexibel en leer

Als je onderweg obstakels tegenkomt, wees dan flexibel en bereid om aanpassingen te maken aan je strategie. Het is normaal om te leren en te groeien tijdens het proces. Blijf openstaan voor nieuwe ideeën en benaderingen om je doel te bereiken. Maar houd ook vol. Door onzekerheid kun je van strategie willen wijzigen, maar vaak komt net nadat je het helemaal zat bent en wilt stoppen, die klant om de hoek kijken!

Reflecteer en verbeter

Aan het einde van de maand is het tijd om te reflecteren op je resultaten. Heb je je omzetdoel bereikt? Zo ja, wat heeft gewerkt en wat kun je verbeteren? Zo nee, wat kun je leren van de afgelopen maand en hoe kun je je strategie aanpassen voor de volgende maand? Heb je genoeg salesgesprekken gevoerd? Heb je genoeg content gemaakt? Hoe deed je content het op welk kanaal? Lees ook hier mijn instagramtips!

Weet wat je succes formule is en ga hier verstandig mee om!

Financiële Vrijheid en Succes

Door bewust om te gaan met je cijfers en een strategie te hebben om je omzetdoelen te bereiken, creëer je financiële rust en succes.

Je zult merken dat je meer controle hebt over je financiën en minder last hebt van de “te kort modus”. Je geldzaken op orde brengen doet heel veel met je, ook met je mindset! Je zult zelfverzekerder zijn in het aantrekken van klanten en het behalen van je doelen.

Wil je meer financiële inzichten en waardevolle tips? Volg mij op Instagram en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen binnen Melina on Fire.

Misschien vind je dit ook interessant? 

Meer verkeer naar je website
starten als freelancer
website / blog ...