Money Mindset:

 

Positief denk over geld en daarmee succes aantrekken!

Geld maakt niet gelukkig’ – ‘geld is vies’ – ‘wees niet zo met geld bezig’ – ‘als je maar genoeg heb voor de rekeningen’ ‘geld zorgt voor ruzie’.

Allemaal teksten die je vast een keer hebt gehoord . Veel mensen zien geld toch nog als de slechterik. Iets wat relaties kapot maakt. Wat hebzucht creëert. Jaloezie… noem maar op!

 Waar komt die weerstand voor geld vandaan?

Geld heeft al jaren bij mensen een negatieve lading. Praten over salaris is bijvoorbeeld in Nederland echt not-done. We negeren het liever. Maar negeren zorgt ook voor problemen! Rekeningen negeren, niet je banksaldo nakijken, niet verdelen wat er is…. het kan allemaal zo snel uit de hand lopen!

Zeker als je net in een nieuwe situatie zit en de pijn van het alleen zijn nog zo vers is.

Tijd om te werken aan een positieve money mindset!

Wat is een positieve Money Mindset?

De term money mindset is ineens een ding, en niet alleen van rijke mensen haha.
Wat is een positieve money mindset? Wanneer we spreken over een money mindset, verwijzen we naar de overtuigingen die je hebt met betrekking tot geld.

Deze overtuigingen hebben een directe invloed op je financiële gedrag en beïnvloeden hoe je dagelijkse financiële beslissingen neemt.

Je kunt je voorstellen dat degene met negatieve gedachten over geld vaak moeite hebben om hun geld op een manier te gebruiken die hun financiële situatie ten goede komt. Negatieve gedachten maken het moeilijk om verstandige financiële keuzes te maken.

Waar komen al die overtuigingen vandaan?

Vaak ontwikkelt een negatieve geld mindset zich in de loop van de tijd en kan deze het gevolg zijn van je opvoeding.

Heb je ouders gehad die vaak klaagden over geldgebrek? Heb je gezien dat ze stress hadden over geld? En daar misschien weinig actie op ondernamen om dit te verbeteren? Andere de schuld gaven van de situatie? Dit soort ervaringen kan leiden tot een vicieuze cirkel van negatieve gedachten en problemen met het maken van goede financiële beslissingen.

Het begrijpen van de basisprincipes van persoonlijke financiën kan je helpen de controle terug te nemen en deze negatieve gedachten en gevoelens om te buigen. Personen met een positieve money mindset hebben de neiging om hun geld te gebruiken op manieren die bijdragen aan hun financiële welzijn en nemen dagelijkse beslissingen over geld met vertrouwen. Zelfs personen met een positieve instelling kunnen schulden hebben, maar ze nemen proactieve stappen om hun schulden af te lossen en hun financiële situatie te verbeteren.

De term money mindset

Waarom is een negatieve money mindset slecht?

Toen ik net uit de schulden kwam, moest ik echt mijn money mindset veranderen. Geld was zo een groot ding geworden. Van iemand die altijd zocht naar rijkdom was geld nu iets slecht geworden. Ik moest mijn kijk op geld echt weer onderzoeken en veranderen. Op een andere manier kijken naar geld, omdat ik wist dat een negatieve money mindset mij enorm tegen zou houden. Wat bedoel ik hier nu mee? Op het moment dat jij een negatieve gevoel hebt bij geld, is het heel lastig om meer geld te gaan verdienen. Een negatieve money mindset is voor mij namelijk vermijden, niet bezig zijn met geld of hoeveel ik verdien. Bewustwording zorgt er bij mij voor dat ik er controle over krijg. En ook de controle krijg over hoeveel geld ik bezit, verdien, of in beleggen stop.

Mijn tips voor een positieve money mindset

Visualiseer je lange termijn doelen:

Begin met het visualiseren van hoe je financiën er over een jaar, vijf jaar, of zelfs tien jaar uitzien.

Waar droom je van als je financiele mijlpalen hebt behaald? Meer vrijheid? Met pensioen gaan? Dat jij en of je partner minder werkt? Een gezin stichten? Schrijf deze op dromen op. Geloof ze en zorg er voor dat ze onbewust altijd aanwezig zijn (bijvoorbeeld door je wachtwoorden aan te passen naar iets op basis hiervan).

Bewust werken aan je money mindset

Stel realistische korte termijn doelen op:

Droom groots voor de lange termijn, maar vergeet de korte termijn niet. Je moet die kleine, realistische doelen stellen die je gemotiveerd houden op de lange reis naar succes. Kleine successen zorgen ervoor dat je die positieve Money Mindset vasthoudt.

Laat je inspireren:

Ga op zoek naar persoonlijke financiële bronnen die je aanspreken. Volg blogs die je inspireren en nieuwe ideeën genereren voor jouw situatie. En ga op zoek naar mooie affirmaties! Denk in overvloed en zoek naar gelijkgestemden daarin, die hetzelfde denken en jou versterken.

Begin een journal om je gevoelens over geld te uiten:

Soms moet je gewoon je hart luchten en herhalen is goed voor je brein. Als die negatieve gedachten binnensluipen of als er iets gebeurt dat je niet in de hand hebt, pak dan een dagboek en begin te schrijven. Laat al die negativiteit uit je systeem stromen. Maar hier komt het belangrijke deel: nadat je al die negativiteit hebt ontladen, vul je jezelf met positieve gedachten en acties om je geld mentaliteit weer op de juiste koers te krijgen.

Manier waarop een betere money mindset gaat werken

Omring jezelf met andere mensen die een positieve kijk op geld hebben:

Het is tijd om jezelf te omringen met gelijkgestemde mensen die die sprankelende positiviteit over geld delen. Als je vrienden hebt die altijd stralen van positiviteit als het om financiën gaat, maak dan tijd voor hen en ondervraag ze als een pro. Leer van hun successen en ontdek wat hun geheimen zijn om die positiviteit vast te houden.

Beperk de tijd met mensen die altijd negatief lijken of klagen over geld:

Negativiteit is als een besmettelijke virus, vooral als het over geld gaat. De meeste mensen klagen er graag over. Maar van klagen krijg je geen positieve money mindset. Beperk je interacties met degenen die altijd de donkere kant staan, die denken n te kort. Wij gaan voor overvloed en dankbaarheid! Dit zal je helpen om die stralende positiviteit te behouden. Praten over geld op een positieve manier helpt enorm in het verbeteren van je money mindset.

behaal doelen met een betere money mindset

Leer bij:

Om die positieve Money Mindset vast te houden, is kennis de sleutel.

Het loont om de basisprincipes van budgetteren en sparen onder de knie te krijgen, maar ook over hoe geld werkt. Met een goede financiële basis kun je weloverwogen beslissingen nemen over hoe je je geld inzet.

Het gaat niet altijd om hoeveel geld je hebt, het gaat om genoeg hebben en daar geluk uithalen. Je leven vullen met mooie herinneringen en leuke dingen die jou blij maken en voor die mooie herinneringen in dit leven heb je geld nodig.

Samen aan de slag voor een betere money mindset met mij als mindset mentor? In mijn cursus heb ik er een hele module aan gewijd, juist omdat je money mindset verbeteren zo belangrijk is. Allerlei overtuigingen die dwars zitten weg te nemen en een goede relatie op te bouwen met geld waardoor je spaargeld groeit en je minder behoefte hebt aan impulsaankopen.

Weg met die negatieve money mindset!

 

 

website / blog ...