Van 2012 tot 2013 was ik een jaar lang alleenstaande moeder van 2 kindjes die op dat moment 4 en 5 waren.

De hele week was ik al bezig met het weekend. Hoe ging ik ze dit weekend weer entertainen? Wat ging ik doen? En met wie? En dan ook nog zonder al te veel uit te geven.

Doordat ik op jonge leeftijd moeder werd (20 en 21), waren al mijn vrienden in het weekend druk met uitgaan. Echt veel inspiratie kon ik daar niet uithalen. Ook was het internet niet wat het nu al is (oh boy, ik klink nu zo oud!).

In deze blog hoop ik jou te inspireren met goedkope uitjes die je kan doen met jouw kinderen.

 

Hier zijn 11 tips voor goedkope uitjes met de kids:

 

 1. Bezoek gratis musea: Bezoek eens een gratis museum met je kids. Vaak heel leuk en educatief en omdat het laagdrempelig is. Wanneer jullie er klaar mee zijn, kun je gewoon weer weg! Zo kun je op een leuke en educatieve manier tijd doorbrengen met je kind(eren) zonder dat wat kost.
 2. Maak een wandeling: Wandelen is niet alleen goed voor de gezondheid, het is ook een leuke manier om samen tijd door te brengen. Maak een wandeling in een natuurgebied of park in de buurt. Wanneer je dan naar het bos gaat, maak een aantal vragen en laat je kids zoeken naar dingen in het bos of speel verstoppertje.
 3. Ga picknicken: Maak een lekkere lunch en ga picknicken in een park of bos. Zo heb je een leuke en goedkope dag in de buitenlucht. Maak lekkere dingen, haal stokbroodjes met smeersels en neem wat fruit mee en ga naar een mooi plekje in de buurt!
 4. Organiseer een filmavond thuis: Haal snacks in huis en kies een leuke film uit om samen met je kind(eren) te kijken. Haal alle dekens, kussens en knuffels uit de kast en maak het lekker comfortabel voor iedereen. Zo heb je een gezellige knusse avond thuis met een leuke film! Ook hiervoor kun je prima Netflix gebruiken. Kleine tip: zorg ervoor dat je een gratis proefmaand doet en dit weer op tijd opzegd.
 5. Bezoek een lokale markt: Ga samen met je kinderen naar een lokale markt en bekijk alle kraampjes. Misschien vinden jullie wel leuke spulletjes om te kopen die vaak ook niet zo duur zijn!
 6. Ga naar de bibliotheek: Veel bibliotheken organiseren leuke activiteiten voor kinderen, zoals voorleesuurtjes. Daarnaast kun je natuurlijk samen boeken uitkiezen om te lezen. Vaak ben je zo een hele middag bezig met door allerlei boeken te snuffelen. Educatief en gezellig!
 7. Speeltuin: Een bezoek aan de speeltuin is altijd leuk voor kinderen. Zoek een speeltuin in de buurt en ga er samen naartoe. Je hebt veel verschillende natuurspeeltuinen tegenwoordig. Zorg er wel voor dat je iets van een handdoek meeneemt zodat als je kinderen vies worden je ze een beetje kunt schoonmaken.
 8. Ga zwemmen: Zwemmen is niet alleen leuk, het is ook een goede manier om samen te sporten. Kijk of er een zwembad in de buurt is waar je samen naartoe kunt gaan. Met mooi weer kun je naar een buitenzwembad, dan kun je ook nog eens lekker zonnen.
 9. Bak samen: Bakken is niet alleen leuk, het is ook nog eens leerzaam. Maak samen lekkere koekjes of een taart en geniet ervan samen op te eten. Je kunt ze daarna ook nog eens versieren en als je een heleboel hebt gemaakt kun je ook je buren of je opa/oma blij maken!
 10. Gratis evenementen: Check de lokale krant of website voor gratis evenementen in de buurt. Vaak worden er leuke activiteiten georganiseerd waar je samen naartoe kunt gaan zonder dat het veel kost.
 11. Samen armbandjes maken (en verkopen!)
  Vinden jullie het leuk om creatief bezig te zijn? Met een kralen set zoals deze kun je heel gemakkelijk leuke armbandjes en kettingen maken. Deze zijn niet alleen in de mode tegenwoordig, maar ook heel leuk en gemakkelijk te maken samen!

Door deze tips kun je als alleenstaande moeder samen met je kind(eren) goedkoop en toch leuke uitjes plannen.

Vergeet niet dat het belangrijkste is om samen tijd door te brengen en van elkaar te genieten. En.. een dagje films kijken betekent niet dat je niks hebt gedaan. Een binnenblijf dag is echt niet het einde van de wereld, voel je dus vooral niet schuldig!

 

Elke week tips ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Deze blog bevat een affiliate link.

Budgetteren als alleenstaande moeder
weinig geld voor boodschappen
website / blog ...