Wie zit er achter Melina On Fire?

Money Course

Hi, Ik ben Melina

Me, myself, money and more….

Als kind droomde ik er al van om rijk te worden. Rijk zijn betekende voor mij alles te kunnen kopen en altijd op vakantie te kunnen gaan. Na mijn middelbare school had ik een duidelijk plan: hard werken en veel geld verdienen. 

Mijn eerste baan was bij een makelaarskantoor. Ik moest en zou alles financieel snel op orde hebben. 

Op mijn 18e had ik mijn eerste doel voor elkaar: ik had zelfstandig een woning gekocht. Ik wilde ook graag jong moeder worden; op mijn 20e kwam mijn eerste en op mijn 21 mijn tweede kind.

Ondanks mijn drukke leven bleef ik doelen stellen en behalen. Ik werkte dubbel zo hard, maar ik had ‘alles’. Een huis, vakanties, auto’s, meubels…. 

Na één jaar werken bij het makelaarskantoor kreeg ik een baan aangeboden op de vastgoedafdeling van een grote uitzendorganisatie. 

Ik wilde nog meer weten over cijfers en deed een HBO Economie. Ik maakte carrière en ging steeds meer geld verdienen. 

Elk financieel doel werd behaald en ik ging als een speer door keihard te werken. 

bruiloft

Op mijn 24e kwam daar abrupt een eind aan.

Mijn relatie beëindigde en alles glipte tussen mijn vingers weg.
Het huis stond inmiddels onder water en moest noodgedwongen worden verkocht. Omdat het huis gekocht was voor de bankencrisis, bleef ik achter met een enorme restschuld van meer dan €100.000,-

Alles wat ik had opgebouwd was in 1 klap weg.

Wie was ik zonder die prestaties? Ik belandde in een diep dal. In bed liggen, de gordijnen dichttrekken en mijzelf vooral heel zielig vinden. 

Op mijn 25e leerde ik per toeval Marc kennen. Laagdrempelig via internet maakte ik contact, alleen op zoek naar vriendschap. Een relatie zag ik écht niet zitten, maar er was geen houden aan…we waren op slag verliefd. Met lood in mijn schoenen vertelde ik hem mijn situatie.
Nadat ik al mijn “bagage” had gedeeld, was zijn enige antwoord: “Liefde en een dak is het enige wat wij nodig hebben”. Hij accepteerde mijn situatie zonder oordeel. 

In die tijd opende ik mijzelf meer en durfde ik steeds meer mijn last te delen. Zodoende kwam er een gesprek op gang met een collega; ik werkte inmiddels op de debiteurenafdeling van een vastgoedbeheerder, hij viel nog net niet van zijn stoel af toen hij hoorde dat ik er financieel zo slecht voor stond. 

Hij zei: “Je geeft altijd 300%”. Als hij iemand zou kennen die van een schuld af zou kunnen komen, dan zou ik dat zijn. Hij motiveerde mij en gaf mij tips om orde te scheppen. Eigenlijk kwam het erop neer dat ik mijn huidige werk moest toepassen in mijn privésituatie. Hij had gelijk: ik kon dit! Ik deed het al voor anderen, ik moest het nu voor mijzelf gaan doen! 

 

 

Ik begon met budgetteren en besparen.

We bedachten verschillende manieren om extra inkomsten te genereren en zetten alles op alles om van de schuld af te komen.

In 2014 kregen Marc en ik een prachtige dochter en in 2016, hetzelfde jaar als waarin wij zijn getrouwd, was de schuld afbetaald. Vijf jaar na het gesprek met mijn collega hadden we het voor elkaar; met behulp van een laatste lening bij familie konden we het laatste deel aflossen bij de bank en konden we de lening op een normale manier afbouwen.  

BIZAR! Dit had ik van te voren nooit durven dromen. Het leek onrealistisch, maar het bewijst maar weer dat wanneer je je gedachten omzet in acties, de mogelijkheden oneindig zijn.

De jaren daarna heb ik mij vooral gericht op financieel vrij worden. Als ik in 5 jaar zo’n schuld kon afbetalen, kon ik misschien toch nog die andere wens als kind zijnde in vervulling laten gaan. Ik wilde alleen niet rijk zijn om geld uit te geven, ik wilde financieel sterk en stabiel zijn.  

Ik verdiepte mij in passief inkomen en in de FIRE community uit Amerika, crypto valuta, aandelen en in vastgoed. Hierin vind ik echt mijn passie. Ik vind geld zo’n bijzonder iets, iets waar ik uren over kan praten!
Tijdens verjaardagen en feestjes merkte ik ook dat daar behoefte naar was. Mensen benaderden mij voor advies. Ik gaf dit van harte want hoe leuk is het als je onderdeel kan zijn in het proces van iemand om zijn droom werkelijkheid te maken?

Eind 2021 ontstond daar ineens het idee om dat vaker te gaan doen. Ik wilde mensen echt verder op weg helpen in het leven. Ik wilde met mijn ervaring en achtergrond bijdragen aan het verwezenlijken van dromen van meerdere vrouwen. 

Mooier wordt het volgens mij niet.

Zo ontstond op 1 april 2022 Melina on Fire. De plek waar ik vrouwen help naar een leven zonder geldzorgen. Dit doe ik doormiddel van 1 op 1 coaching en door mijn geld cursus The Money Course!

Naast anderen helpen hun droom om te zetten in doelen, staat er op mijn eigen bucketlist een jaar reizen door Azië met het gezin gepland in 2026! 

Onderweg naar mijn eigen droom.

Waar droom jij van????

Veel liefs, Melina

melina on fire
website / blog ...