Passief inkomen

Wat is passief inkomen? 

‘Een passief inkomen is een inkomen waar je slechts een paar keer iets voor hoeft te doen, waarna je vervolgens een blijvend inkomen genereert.’

Voorbeelden van passief inkomen zijn bijvoorbeeld vastgoed, aandelen of een cursus of een product verkopen. 

Dat klinkt simpel?

Dat klinkt inderdaad heel simpel, maar dat is het niet.
Je moet je ergens in verdiepen, risico durven nemen en vaak duurt het even voor je er de vruchten van plukt. Daarna is het niet niks doen, vaak heeft het jaarlijks/maandelijks ‘onderhoud’ nodig.

Voor vastgoed moet je altijd op zoek naar een goede huurder, heeft het pand onderhoud nodig, moet je contracten opstellen en de regelgeving bijhouden!

Voor aandelen moet je (indien je zelf aandelen koopt) het bedrijf, of de bedrijven in de gaten houden.

Toch is het iets waar ik volledig voor ga!

Waarom werk ik aan een passief inkomen?

👉 Omdat ik meer tijd wil hebben en dingen wil doen die ik echt leuk vind.
👉 Omdat ik wil gaan reizen met de kinderen.
👉 En vooral omdat ik de vrijheid wil ervaren te kunnen kiezen voor iets anders en niet te blijven in een situatie vanwege geld.

Dat betekent wel dat ik soms langere dagen maak als ik bezig ben met een project of mij inlees op bepaalde investeringen.
En dat wil ook zeggen dat ik nadenk over alle aankopen en veel dingen niet koop of goedkoper doe omdat ik het geld wil gebruiken voor de toekomst.

Voor onze reis over 4 jaar! 🏝

Het is het allemaal waard wat mij betreft!

Verdiep jij je al in passief inkomen? En zo nee, zou je dit wel willen?

money mindset

Over Melina On Fire

Van een alleenstaande moeder met een schuld van meer dan  €100.000,- naar een ervaringsdeskundige met brede financiële kennis. Ik heb mijn passie gevonden in mijn eigen ervaringen en deze omgezet in een bedrijf waarmee ik vrouwen begeleid naar financiële onafhankelijkheid en een betere money mindset.

website / blog ...