Melina on FIRE, maar wat is FIRE

Melina on FIRE! Mijn bedrijfsnaam.

De meeste mensen associëren fire met vuur, maar mijn bedrijfsnaam is gebaseerd op ons toekomstplan… FIRE worden!

Wat is FIRE?

FIRE staat voor Financial Independence Retire Early. Het komt er op neer dat je genoeg passief inkomen creëert om van te kunnen leven.

Waarom willen wij FIRE worden?

Al zo lang ik leef vind ik de pensioenleeftijd in Nederland absurd. Je hele leven lang werken en dan de laatste 5-10 jaar vrij zijn? Terwijl je dan misschien niet eens meer in fysiek goede staat bent?

Meer dan 40 jaar werken met maar 25 vakantiedagen per jaar is niet iets waar ik heel blij van word. Het benauwd mij.

Vrijheid is alles voor mij. Reizen. Tijd besteden met mijn gezin ipv collega’s.

En toen hoorde ik over de FIRE community… 

Het was op een Amerikaanse website waar ik voor het eerst las over FIRE. Na dat eerste artikel ben ik mij er op in gaan lezen, FIRE worden, een FIRE community, ik wist het. Dit wilde ik ook!

Wat waren de eerste stappen die ik heb gezet?

Ik moest passief inkomen creëren! Uit de ratrace stappen, maar waar begin je? Wat ik wilde was duidelijk, passief inkomen om iets te gaan doen wat ik leuk vond onder mijn eigen voorwaarden. Zelf beslissen wat ik doe, wanneer ik het doe en waar ik het doe!  Ik kwam erachter dat er talloze mogelijkheden zijn om dat te doen. Hoe duidelijker je weet wat je wilt, hoe creatiever je gaat denken.

Voor sommige is dat een minimalistisch leventje, waardoor je al snel financieel vrij kunt zijn. Anderen nemen meer risico om die vrijheid te bereiken.

Hoe doen wij het? 

Ik zeg hier Wij, omdat ik uiteraard een gezin heb en iedereen zijn steentje bijdraagt, in zijn of haar manier.

Spreiden, spreiden, spreiden.

Wij spreiden in alles wat ons interesseert. Je weet niet welk aandeel of crypto het goed gaat doen. Je weet niet of vastgoed de komende jaren stijgt, stabiel blijft of groeit in waarde.

Ik heb zelf jarenlang in het vastgoed gewerkt, waardoor vastgoed mij trekt en wij daar in zijn gaan investeren.

Verder hebben wij ons verdiept in aandelen en crypto’s.

Wat raad ik andere aan?

Doe geen dingen waar je interesse niet ligt. Verdiep je in hetgeen je doet of betaal ervoor. Als je bijvoorbeeld weinig hebt met aandelen, besteed het uit. Als je erover wilt leren, koop een mooie cursus/training of neem een coach!

Juist die investeringen zullen je op langer termijn enorm veel opleveren!

En de belangrijkste tip!

Maak een plan! Bepaal welk bedrag genoeg is. Wees dankbaar, ook voor alle fouten die je maakt! Geniet van de leermomenten. Blijf beseffen dat je hierin verdiepen al meer is dan de meeste mensen doen. En ga ervoor!

Je droom een realiteit maken!

Wil jij ook de eerste stappen zetten richting FIRE, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Ik help zowel ondernemers al vrouwen in loondienst met het hun eerste stap richting financiële onafhankelijheid. Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Vraag dan nu hier een gratis intake gesprek aan.

money mindset

Over Melina On Fire

Van een alleenstaande moeder met een schuld van meer dan  €100.000,- naar een ervaringsdeskundige met brede financiële kennis. Ik heb mijn passie gevonden in mijn eigen ervaringen en deze omgezet in een bedrijf waarmee ik vrouwen begeleid naar financiële onafhankelijkheid en een betere money mindset.

website / blog ...