Affiliate marketing is tegenwoordig helemaal hip en je kan er van alles over lezen op het internet over hoe je een succesvolle affiliate programma start, hoe je affiliate marketing begint, hoe je affiliate marketing producten promoten moet, maar eigenlijk nergens over hoe je jouw product als affiliate kunt aanbieden.

Daar gaat deze blog over. Hoe werkt affiliate marketing? Ben jij ondernemer en heb je een dienst of product die je door andere wilt laten promoten? Dan is deze blog voor jou!

Wat is affiliate marketing eigenlijk?

Affiliate Marketing is een slimme strategie waarbij je anderen, ook wel affiliates genoemd, beloont voor het promoten van jouw producten. Min of meer een zelfstandige adverteerder. In ruil daarvoor ontvangen ze een commissie voor elke succesvolle verkoop van een product om wat bij te verdienen, een manier dus om een passief inkomen te creeeren.
Vaak gaat dit middels sociale media of op hun eigen website, teksten schrijven oftewel blogs, waar ze vervolgens producten en diensten promoten middels een link in de tekst, maar dat kan enkel ook al door advertenties op hun eigen website. Als men dan een blog leest en op een advertentie klikt, dan is er al sprake van cost per click of cost per view en daar is aardig wat geld in te verdienen.

Het promoten van een product door affiliate via social media

Waarom zou je affiliate marketing gebruiken?

 

 

Schaalbaarheid met affiliate

Affiliate Marketing biedt de mogelijkheid om jouw bereik exponentieel te vergroten. Als jij jou product wilt promoten, kun je nieuwe doelgroepen aanspreken die anders misschien niet op de hoogte zouden zijn van jouw bedrijf. Het is als het hebben van een heel leger van enthousiaste verkopers / adverteerders klaar om jouw merk te verspreiden. Soms krijgen affliliates de mogelijkheid om andere affliates aan te dragen middels een affiliate programma, dan krijgen zij ook weer een extra passief inkomen. Dat is letterlijk een win-win situatie. Des te groter het affiliate programma, des te groter het netwerk, des te meer de producten en diensten worden aangeprezen.

Kosten van affiliate programma

In vergelijking met traditionele (kostbare) advertenties kun je met Affiliate Marketing ook een goede promotie genereren, maar kosten besparen. Je betaalt immers alleen de eerste commissie wanneer een verkoop daadwerkelijk wordt gegenereerd. De formule werkt en is zeer succesvol. Des te meer affliliates producten of diensten promoten middels hun eigen website des te groter het bereik en netwerk Het minimaliseert het risico en maximaliseert de Return on Investment (ROI). Wanneer affliliates nog meer verschillende adverteerders gaan promoten, dan is er bijna sprake van een sneeuwbaleffect en kan je nog meer gaan verdienen met affiliate marketing producten.

Geld verdienen met affiliate marketing

Authenticiteit en geloofwaardigheid bij affiliate marketing

Wanneer jouw product wordt gepromoot door affiliates die er echt in geloven, bouw je aan een waardevol netwerk van vertrouwen. Potentiële klanten zijn vaak meer geneigd om een aanbeveling van iemand te vertrouwen die ze volgen en respecteren. Door de juiste diversitiet van je affiliate programma, bereik je tevens verschillende branches. Je kan daarom het beste beginnen met mensen zoeken die goed passen in je affiliate netwerk.

Focus op Kernactiviteiten van affiliate marketing

Door Affiliate Marketing in te zetten, kun jij je richten op wat je het beste doet – het creëren van waarde en strategieën voor vrouwelijke ondernemers. Laat anderen het marketingwerk voor jou doen, zodat jij je kunt concentreren op het laten groeien van jouw bedrijf.
Wanneer je affiliate jouw product of dienst promoot middels de affiliate link, kan jij betrekkelijk eenvoudig online geld verdienen met een vrije lage cost per lead en dus het meeste verdienen. De perfecte passieve inkomstenbron.

Geld verdienen met affiliate marketing door zoekmachine vriendelijk te promoten

Flexibiliteit en diversificatie van affiliate marketing

Met Affiliate Marketing heb je de flexibiliteit om met verschillende affiliates samen te werken, waardoor je jouw marketinginspanningen kunt diversifiëren. Of het nu gaat om influencers, bloggers of een expert die jou gaan promoten, je kunt verschillende kanalen gebruiken. Wanneer je netwerk uitbreid met meerdere adverteerders kan je ook meerdere onderwerpen aansnijden, verschillende producten aanbieden. Als de websites qua onderwerp overlappen, komt de bezoeker via de ene website bij de andere website terecht, zonder dat je daar extra technische kennis voor nodig hebt. Dat scheelt toch weer een externe adverteerder.

Meetbare Resultaten met affiliate marketing

Dankzij geavanceerde trackingtools kun je de prestaties van elke affiliate, hoe ze het product promoot en de impact op jouw bedrijf nauwkeurig meten. Zo zie je goed wat zij gaan verdienen en hun progressie. Dit stelt je in staat om effectieve strategieën te identificeren, te schalen wat werkt en aanpassingen te doen waar nodig. Zo zijn er meerdere software producten en diensten die je daarmee kunnen helpen.

Goede klantenservice is belangrijk om succesvol te worden

Zie onderstaande stappen om Affiliate Marketing voor jouw bedrijf in te zetten

Stap 1: De basis van jouw affiliate programma

Creëer een aantrekkelijk affiliate programma met aantrekkelijke commissies, heldere voorwaarden en ondersteunende materialen zoals banners, producten en materiaal om jouw te kunnen promoten

Sluit je daarvoor aan bij een goede affiliate website/affliiate marketing website, voor een affiliate is het namelijk heel belangrijk dat het goed wordt bijgehouden of een klant via hen komt. Het meetbaar maken van een succesvolle affiliate marketing is dus belangrijk. Zo weet men wat de verdiende commissies zouden inhouden.

Goede affiliate marketing websites die hiermee werken zijn bijvoorbeeld paypro, plug&pay en daisycon.

Via je eigen website producten of diensten  verkopen als affiliate

Stap 2: Wie is jouw potentiële klant en welke affiliate past daar bij?

Zoek affiliates die passen bij jouw merk, producten en diensten

Denk aan influencers, bloggers, of experts in jouw niche. Ze hoeven niet perse een groot bereik te hebben. Het is vooral belangrijk dat ze de juiste bezoeker doorstuurt ipv dat ze jou product gaat promoten. Als jouw potentiële klant in aanraking komt zijn of haar website / sociale media dmv een paar simpele zoekwoorden, en jou zo hierop vind, dat is helemaal prima! Liever 5 mensen die je product daarna ook écht kopen, dan 100 die komen kijken. Ik heb deze fout namelijk zelf wel eens gemaakt. In het begin van Melina on Fire deed ik een winactie waarbij ik die liet promoten door een influencer met veel bereik, maar totaal niet mijn doelgroep. Resultaat, geld kwijt ipv geld verdient.

Stap 3: Maak het makkelijk om te delen

Maak het jouw affiliates eenvoudig om jouw product te promoten. Lever kant-en-klare content, promotiemateriaal en unieke affiliate links. Hoe gemakkelijker het voor hen is, hoe meer ze zullen delen en des te meer zij zullen verdienen met affiliate marketing. Houd ze ook bewust van het feit hoeveel commissie ze kunnen verdienen.

Via de eerder genoemde websites kan dit heel makkelijk. Je deelt het in één keer in en vervolgens kan iedereen dezelfde promotie materialen gebruiken.

Stap 4: Track en Beloon

Implementeer een effectief tracking systeem om elke verkoop die via een affiliate link binnenkomt nauwkeurig bij te houden. Beloon je affiliates op tijd en zorg voor transparantie. Een tevreden affiliate is een gemotiveerde affiliate. Affiliate marketing werkt echt alleen maar als je helder bent en je affiliate ook daadwerkelijk deze inkomsten gunt! De adverteerder bepaalt min of meer hoe succesvolle affiliate marketing tot stand komt.

Online geld verdienen door producten of diensten te verkopen via social media

Hoe vind je mensen die met affiliate marketing werken?

Tip 1: Netwerken

Netwerkevenementen, online forums en social media zijn geweldige plekken om potentiële affiliates te ontmoeten voor jouw affiliate programma. Gebruik alleen relevante zoekwoorden op google (zoekmachine vriendelijk dus!) en probeer bloggers te vinden die in jouw branche werken of eventueel ook jouw producten of diensten hebben. Vraag of zij openstaan om wat bij te willen verdienen middels jouw producten te gaan promoten met een affiliate link! Passief inkomen is voor iedereen lekker meegenomen toch? Meer over passief inkomen lees je hier!

Tip 2: Affiliate Netwerken

Hoe werkt affiliate marketing nou precies? Meld je aan bij bekende affiliate netwerken zoals CJ Affiliate, ShareASale, of Awin. Deze affiliate website zit vol populaire affiliate netwerken en verbinden jou met affiliates die op zoek zijn naar producten om te promoten. Sommige hebben wellicht al een eigen affiliate programma en weten al hoe het werkt. Dan is het een uitwisseling en word je elkaars affiliate.

Tip 3: Creëer een aantrekkelijke pitch voor je affiliate programma

Stel een overtuigende pitch op die de voordelen van het promoten van jouw product benadrukt. Laat zien hoe ze niet alleen commissies kunnen verdienen, maar ook deel uitmaken van een groeiend succesverhaal. De basis van succesvolle affiliate marketing valt of staat bij de juiste producten en de enthousiasme hoe de affiliate promoot. In een affiliate netwerk werkt het zo dat de adverteerder meestal er voor zorgt hoe succesvol het word. Als jij enthousiast bent, zal hij of zij dat ook zijn. Daar komt geen extra technische kennis voor bij kijken. Positiviteit werkt en wellicht in de toekomst kan je ze uiteindelijk ook enthousiast maken voor hun eigen affiliate programma, zodat zij ook nog meer kunnen verdienen met affiliate marketing.

Geld verdienen met affiliate marketing door sociale media

Meten is weten, ook met affiliate!

Ook als het op affiliate marketing aankomt is meten weten. Houd je cijfers goed bij en optimaliseer hetgeen waar je het meest aan verdient. Wil je hulp bij deze cijfers helder krijgen? Stuur mij dan een berichtje op instagram of plan een gratis advies gesprek in.

website / blog ...