Wat is een side hustle?

Een side hustle. Misschien hoor je het wel vaker voorbij komen, maar wat is een side hustle eigenlijk?

Wat is een side hustle?

Een side hustle is werk dat je doet buiten je loondienst baan om extra geld te verdienen.  Klinkt simpel toch? En dat is het ook! Een side hustle is letterlijk gewoon werk dat je doet “aan de zijkant” van je gewone baan. 

Waarom een side hustle?

Een side hustle kan je helpen extra geld te verdienen om je spaargeld te laten groeien, rekeningen te betalen, of deel te nemen aan activiteiten die je graag doet maar die je je niet kunt veroorloven met alleen je loondienst salaris.

Het kost alleen maar een beetje tijd en moeite. Of misschien doe je het al, maar nu als hobby en hoef je het alleen nog om te zetten tot betaald werk! 

Wat is het verschil tussen een side hustle en passief inkomen?

Een side hustle wordt over het algemeen beschouwd als “actief inkomen”, dat wil zeggen inkomen dat je verdient door tijd in te ruilen voor geld. 

Passief inkomen is geld dat je verdient zonder er tijd tegenover te zetten. Passief inkomen is vaak niet passief in het begin (en ook niet tijdens) maar niet letterlijk tijd ruilen voor geld.

5 ideeën voor een leuke side hustle!

  1. Verkoop je gemaakte foto’s als stock photos. Hoe meer foto’s je upload, hoe meer ze worden gedownload, hoe meer je per foto kan verdienen! 
  2. Baby of hondenoppas! Kun je gewoon doen tijdens het kijken van je favo serie of tijdens het luisteren van een leuke podcast
  3. Party planning! Weet je hoeveel mensen iemand willen inhuren die even het feestje van hun zoon/dochter regelt? Van de taart tot de versiering tot in de uitnodiging. Kun je best 1x per week doen toch?
  4. Tour guide! Woon je in een vet leuke stad? Die stad die je sowieso al promoot en wilt laten zien aan al je dates uit andere steden? Maak er dan je werk van! Verzorg een avondwandeling langs de leukste plekjes, ook een fijne manier om die stappen te halen!
  5. Start met bloggen!! Weet je veel over een bepaald onderwerp? Of kan je gewoon mooi schrijven? Weet je wat SEO is? Ga bloggen! Voor jezelf of laat je inhuren door iemand die minder goed is in tekstschrijven maar wel veel weet over een onderwerp! 

Wat wij doen als extra side hustle?

Elke avond een rondje statiegeldflessen oprapen. Niet echt een side hustle waar je miljonair door wordt. We wonen in een relatief grote stad (Zaandam) en vinden in een half uurtje lopen ongeveer 10 flesjes (dus 10x 15 cent statiegeld), maar voor onze dochter is dat heel veel! Een krantenwijk verdient slechter.

money mindset

Over Melina On Fire

Van een alleenstaande moeder met een schuld van meer dan  €100.000,- naar een ervaringsdeskundige met brede financiële kennis. Ik heb mijn passie gevonden in mijn eigen ervaringen en deze omgezet in een bedrijf waarmee ik vrouwen begeleid naar financiële onafhankelijkheid en een betere money mindset.

website / blog ...