Gastblog: Mysteryshoppen als sidehustle

Wie ben ik?
Hoi hoi! Ik ben Lydia, 35 jaar, getrouwd, moeder van twee kids en fulltime makelaar. Daarnaast heb ik al ruim 15 jaar verschillende sidehustles. Ze zijn niet allemaal even succesvol geweest en werden geboren uit noodzaak, omdat ik het in een bepaalde periode in mijn leven niet zo breed had. Mijn relatie ging over, ik verdiende niet dik en de hypotheek moest toch betaald worden.

Inmiddels heb ik dus verschillende sidehustles uitgeprobeerd, van enquêtes invullen tot een webshop met handgemaakte producten en van mysteryshoppen tot het recenseren van Netflix series (ja echt, ik heb van series kijken mijn werk gemaakt!). De webshop heb ik niet meer, want dat bleek niet zo mijn ding. Maar ik recenseer dus streamingseries, ik werk als zelfstandig tekstschrijver en ik werk voor diverse mysteryshop bureaus, zowel vóór als achter de schermen. Het is mijn doel om met behulp van deze sidehustles FIRE te worden.

Anderen inspireren
In al die jaren heb ik al veel geleerd over geld verdienen, besparen en investeren. Ik deel mijn kennis graag met anderen en hoop met mijn Instagramaccount hustle_je_rijk anderen te kunnen inspireren financieel onafhankelijk(er) te worden. Ik heb al de eer gehad om geïnterviewd te worden door Flair over onze financiële situatie en aan het begin van dit jaar stond ik met een uitgebreid interview en een heuse fotoshoot in &C Magazine. Daarnaast ben ik te gast geweest in verschillende podcasts om te praten over mijn money mindset.

Iedereen kan mysteryshopper worden
Mysteryshoppen is een van mijn langstlopende sidehustles. Ik durf mezelf inmiddels dan ook wel een expert te noemen op dit gebied en krijg er veel vragen over van mensen die wel wil beginnen met mysteryshoppen, maar niet zo goed weten waar of hoe. Mysteryshoppen kan op allerlei manieren, op locatie of thuis, is geschikt voor zowel mannen als vrouwen én je bepaalt zelf welke opdrachten je wel en niet wil doen. Dit geeft dus een behoorlijke mate van vrijheid, waar ik persoonlijk groot fan van ben.

Bovendien verbetert hiermee ook nog eens de klantbeleving in winkels, horeca en andere bedrijven, dus als mysteryshopper draag je ook echt je steentje bij. Met mijn stukje retailachtergrond vind ik dit ontzettend leuk en interessant. Ik heb namelijk jarenlang als leidinggevende en filiaalmanager gewerkt bij een supermarkt en een drogisterij, zowel fulltime als naast mijn studie en mijn baan als makelaar. De passie voor het vak zit er dan ook zeker in en deze breng ik graag over op anderen.

Mijn werk achter de schermen
Naast het zelf uitvoeren van mystery visits, werk ik inmiddels ook ‘achter de schermen’ bij twee mysteryshop bedrijven. Voor een van deze bedrijven doe ik dat structureel en meerdere keren per week. Dit is voor mij dus eigenlijk een extra sidehustle. Ik kijk de rapporten die door andere mysteryshoppers worden ingezonden na op spelling, maar ik check ook of de mysteryshopper de opdracht op de juiste manier heeft uitgevoerd. Vervolgens zet ik deze rapporten door naar de opdrachtgever (dit kunnen bijvoorbeeld bekende ketens zijn van drogisterijen, bouwmarkten, autodealers, noem het maar op).

Ik weet dus alle ins en outs met betrekking tot mysteryshoppen en help je graag met al je vragen over deze toffe sidehustle.

 

Op 25 mei geeft Lydia een masterclass voor The Money Course!

Wil jij erbij zijn? Plan snel een gratis adviesgesprek in!

website / blog ...