Veel mensen zoeken manieren om extra geld te verdienen, of het nu gaat om het aflossen van schulden, sparen voor een speciaal doel, of gewoon om hun financiële situatie te verbeteren.

Omdat er in The Money Course veel over is gesproken in de live sessies en ik dit heel waardevol vond, deel ik in deze blog verschillende ideeën en tips over hoe je €100 extra per maand kunt verdienen. Daarmee kun je je deelname voor de cursus kopen én naast leren meer geld aan te trekken ook leren hoe je kan besparen en een jaarplan maakt!

1. Verkoop

Verkoop ongebruikte spullen via online platforms zoals Marktplaats, Vinted, eBay, of Facebook Marketplace. Kijk rond in je huis en zoek naar dingen die je niet langer nodig hebt, zoals kleding, boeken, elektronica, spelletjes en meubels. Je kan natuurlijk ook op een rommelmarkt staan! Het nadeel is dat als je op een rommelmarkt staat; je ook de kans hebt om met spullen naar huis te komen!

2. Word een freelance-schrijver

Als je schrijfvaardigheden hebt, overweeg dan om freelance schrijver te worden. Er zijn veel websites waar je betaald kunt worden voor het schrijven van artikelen, blogposts en andere content. Sommige ondernemers kunnen prima een verhaal vertellen, maar dit goed op papier krijgen is nog wel eens lastig, maar je kan ook denken aan mensen met dyslexie.
Dus wat wellicht voor jou een fluitje van een cent is, dat kan een struggle zijn voor andere mensen, waar men toch echt wel iets moois voor over heeft!

3. Geef bijles

Je kan heel goed studenten /  of mensen die hulp nodig hebben begeleiden bij vakken of vaardigheden waar jij goed in bent, maar denk ook aan een taal of instrument die jij machtig bent. Tegenwoordig hoeft dit ook niet meer fysiek en zijn we wel gewend aan online-studeren. Afhankelijk van de locatie en de les zelf; voor een online-les van een uur wordt er gemiddeld 35 a 40 euro gevraagd, voor een fysieke les 40-45 euro. Dusss….mocht je Grieks spreken of gitaar kunnen spelen en je merkt dat je andere mensen hiermee kunt helpen en je verdiend er ook nog eens wat mee? 2 uurtjes kunnen zomaar 70,- euro opleveren!

4. Word een petsitter of een uitlaatservice

Mocht je zelf geen huisdier hebben; je kan je niet voorstellen wat voor een tijd het soms kost om een hond te hebben – en soms kom je gewoonweg tijd tekort en is heel simpel de hond uitlaten of de aandacht geven die ze verdienen gewoon lastig. Dat kan incidenteel zijn, maar ook structureel. Een stel kan ook uit elkaar gaan en hij of zij heeft niet de tijd om het in hun  eentje te fixen.  Een pet-sitter vangt de huisdier even op of komt bij men thuis. Qua werkzaamheden kan dat variëren van het voeren tot het uitlaten van een hond of tot het verschonen van een kattenbak. Bij een bedrijf kost een losse uitlaatbeurt van een goed half uur zomaar 15,- euro per hond. Oppassen op een hond een soortgelijk bedrag, als niet meer!
Hou jij van wandelen en vind je het niet erg om dat wandelen samen met een hond te doen of je kan prima bij iemand thuis werken en tegelijkertijd op de hond passen……dan is dit zomaar iets voor jou? Je doet iets wat je weinig moeite kost en je kan er echt een leuk centje aan verdienen. Stel je doet dat twee keer week? Stel je doet dat vier keer per week: Dat is bijna een business-model!

5. Online enquêtes

Er zijn tal van websites die je betalen voor het invullen van online enquêtes. Hoewel de vergoedingen vaak niet hoog zijn, kunnen ze oplopen als je regelmatig deelneemt aan enquêtes. De vergoedingen zijn niet altijd financieel, maar kunnen wel indirect bijdragen aan een anders te besteden bedrag. Een keer wasmiddel proberen of een voedselpakket is nooit verkeerd!

6. Kamertje verhuren

Afhankelijk van waar je woont en hoe groot je woont en of je je er comfortabel er mee voelt; kan je je huis of een kamer verhuren middels AirBnb.
Natuurlijk zit je niet te wachten op een groep van 5 engelse jongens van 17 die een dagje Amsterdam onveilig maken. Maar kijk eens naar jezelf; als jij een dagje naar Lissabon gaat alleen of met je partner en je boekt een simpel kamertje met een prima bed; meer heb je niet nodig. Je bent de hele dag voornamelijk in de stad en aangekomen ga je praktisch gezien alleen maar daar slapen.
Veroorzaak jij zelf overlast? Afhankelijk een paar factoren…..maar realistisch gezien is 50,- euro niet veel voor een nachtje.
Tijdens vakanties kan je ook je huis verhuren….het voordeel is dat het vaak in het hoogseizoen is en je behoorlijk wat geld kunt vragen. 175,- euro voor een woning per nacht waar een gezin kan slapen is echt niet veel geld. En dat bedrag keer zeven. Daarmee kan je je eigen vakantie mee financieren!

7. Verhuur je auto

Als je een auto hebt die je niet altijd gebruikt, kun je deze verhuren via platforms als SnappCar of MyWheels. Je kan het je misschien niet helemaal voorstellen, maar het gebeurd vaker dan je denkt. Als je een camper of caravan hebt en je staat daar open voor; je wilt niet eens weten wat je daarmee kan verdienen! Natuurlijk is je auto of camper persoonlijk en ben je wellicht bang dat er iets gebeurd; maar dat is in problemen denken! Think out of the box en lees je er eens op in en stel je camper er op in bijvoorbeeld! Zo kun je echt wel een extra inkomen verdienen met je auto of camper. Dit kan variëren van 50,-  tot 150,- euro per dag. Dat kan dus oplopen van 350,- tot meer dan 1000,- euro per week.
Dat is echt niet mis hoor!

Als je dus een beetje creatief denkt, kun je op zoveel manieren iets extra’s verdienen.
Misschien heb je wel een verdienmodel gecreërd.

Er zijn veel manieren om €100 extra per maand te verdienen. Of het nu gaat om het verkopen van ongebruikte spullen online, het worden van een freelance schrijver, of het geven van bijles, er zijn genoeg opties om uit te kiezen. Het belangrijkste is om iets te vinden dat bij jou past en waar je plezier in hebt. Met de juiste mindset en een beetje doorzettingsvermogen kun je jouw doel bereiken om extra geld te verdienen.

 

Misschien vind je dit ook interessant? 

tips voor een goedkope zomervakantie
kosten besparen tijdens de feestdagen
website / blog ...