Negatieve gedachten over de toekomst kunnen ons belemmeren om ons volledige potentieel te bereiken.

Het kan ons ervan weerhouden om te geloven in onze eigen mogelijkheden en ons beperken in ons dagelijks leven. Dit kan vooral het geval zijn wanneer we te maken hebben met persoonlijke uitdagingen.

In deze blog deel ik graag hoe ik mijn negatieve gedachten over de toekomst heb omgezet in positieve gedachten en hoe ik uiteindelijk mijn leven positief heb veranderd. Voor mij begon dit met een positieve money mindset!

Van continue negatieve gedachten naar een positieve money mindset

Toen ik nog alleenstaand was, had ik allerlei negatieve gedachten over de toekomst. Ik was bang dat ik voor altijd alleen zou blijven en dat ik genoegen moest nemen met de rest van mijn leven rondkomen met minimale middelen (hallo negatieve money mindset!). Het gevoel dat ik niks waard was en dat ik niet in staat zou zijn om een stabiel leven op te bouwen, overheerste.

Maar hoe anders is het gelopen! Ik ben erin geslaagd om mijn leven volledig te veranderen. Hoe? Doordat ik heel veel heb gedaan aan zelfliefde en die negatieve gedachten en vooral mijn negatieve money mindset heb omgezet naar positieve gedachten!

Geld verdienen en overvloed!

Mijn eigen mindset was mijn grootste obstakel

Ik besefte dat mijn eigen mindset mijn grootste obstakel was. Daarom besloot ik om te investeren in mezelf en mijn mentale gezondheid. Ik volgde diverse trainingen/cursussen, zoals familieopstellingen, mindfulness en yoga. Ik leerde om te mediteren en omringde mezelf met mensen die me inspireerden.

Vrouwen die veel geld verdienen en inspirerend zijn én ook single mama’s waren!

Door mezelf te omringen met deze mensen en mezelf te laten inspireren, begon ik in te zien dat ik ook de kracht had om mijn leven te veranderen. Ik begon te geloven in mezelf en mijn eigen mogelijkheden. En dat heeft me enorm geholpen! Want, als iemand anders het kan, waarom zou ik het dan niet kunnen? De overtuigingen aanpassen naar een mindset waarbij je gelooft dat het ook voor jou is weggelegd.

Een positieve money mindset start met het geloven in jezelf

Uiteindelijk heb ik mezelf weten te bevrijden van mijn negatieve gedachten en ben ik erin geslaagd om mijn leven volledig te veranderen. Ik geloof nu dat alles mogelijk is en dat ik in staat ben om te bereiken wat ik wil. Ik ben niet langer bang voor de toekomst en heb vertrouwen in mijn eigen kunnen.

Er is niks mis mee als je daar wat extra hulp voor inschakelt. Leren van mensen die op de plek staan waar jij wilt staan kan heel waardevol zijn. Daarom wil ik je aanraden om jezelf te omringen met mensen die je inspireren en die je kunnen helpen om jouw negatieve gedachten te overwinnen.

Het kan een uitdaging zijn om je negatieve gedachten te overwinnen en je mindset te veranderen. Maar als je het aandurft om in jezelf te geloven en jezelf te omringen met mensen die je inspireren, dan kun je alles bereiken wat je maar wilt!

Meer zelfvertrouwen door bewustwording

5 Stappen naar een positieve money mindset

Negatieve gedachten over de toekomst kunnen een grote belemmering vormen voor het bereiken van ons volledige potentieel, zeker als ondernemer. Dit geldt des te meer bij persoonlijke uitdagingen zoals het opvoeden van kinderen als alleenstaande ouder.

Maar hoe verander je deze mindset? Hier zijn vijf stappen die mij geholpen hebben mijn negatieve gedachten over de toekomst om te zetten in positieve, en mijn leven drastisch te veranderen. Van negatieve naar vet positieve money mindset!

Erken je negatieve gedachten

Toen ik alleenstaand was, overheersten negatieve gedachten mijn leven. Ik vreesde voor altijd alleen te blijven en me te moeten redden met minimale middelen. Het gevoel van waardeloosheid beheerste mijn denken. Het erkennen van deze gedachten was een cruciale eerste stap naar verandering. Erken dat je een negatieve money mindset hebt, want dan weet je dan je een paar dingen moet veranderen. Jouw money mindset veranderen start dus absoluut met herkennen dat het niet allemaal leuke dingen zijn die je denkt over geld.

jouw money mindset onderzoeken

Investeer in zelfliefde

Zelfliefde was mijn redding. Door mezelf lief te hebben, begon ik de negatieve gedachten om te zetten naar positieve. Dit proces omvatte het volgen van trainingen en cursussen in familieopstellingen, mindfulness en yoga, alsook het leren mediteren.

Wat heeft zelfliefde te maken met een positieve money mindset? ALLES! Je moet het jezelf namelijk kunnen gunnen om meer geld te verdienen, oke zijn met rijke mensen. Niet negatief oordelen, maar juist denken ‘als zij het kunnen, kan ik het ook!’. Voorheen kon ik weleens denken ‘die komt zeker uit een rijke familie’ terwijl ik nu weet dat de meeste rijke mensen selfmade miljonair zijn! En als zij het kunnen, kunnen wij het ook, toch? Hallo nieuwe overtuigingen en positieve money mindset!

Omring jezelf met inspirerende mensen

De sleutel tot verandering lag in het omringen met inspirerende mensen, vooral voor mij destijds vrouwen die succesvol waren als single moeders.

Hun verhalen en successen toonden me dat verandering mogelijk was. Ik heb weleens gehoord dat je bent zoals de 5 dichtstbijzijnde personen om jouw heen. Wie moet jij om jou heen verzamelen, wil je je mindset veranderen?

Geloof in jezelf voor een goede money mindset

Geloof in eigen kunnen is cruciaal. Door te geloven in mijn mogelijkheden, transformeerde mijn leven. Ik overwon mijn angst voor de toekomst en bouwde vertrouwen op in mijn eigen kunnen. Positieve geld affirmaties kunnen je daar ook bij helpen, klik hier om meer te lezen over hoe affirmaties werken in je gedachte. Affirmaties zijn een vorm van dromen in je brein die je zelf creëert. Klinkt heel zweverig, maar het werkt écht! Het is een hele andere manier van je mindset laten groeien. Soms kijk ik weleens van die youtube motivatie filmpjes, en hoe gek het ook klinkt, het helpt mij enorm! Het werkt, positieve gedachten versterken je mindset. Ga eens na hoe je je voelt na het zien van een drama film ten opzichten van een comedy. Je gedachte zijn de start van een positieve money mindset.

Vraag hulp en leer van anderen

Het is prima om hulp te vragen. Leren van mensen die staan waar jij wilt zijn, is enorm waardevol. Omring jezelf met mensen die je inspireren en helpen je negatieve gedachten te overwinnen. Kom je er niet uit met de mensen die je nu in jouw omgeving hebt? Laat je coachen! Ook dit is een manier waarop je nieuwe mensen leert kennen, andere relatie(s) op bouwt en je money mindset veranderen kan.

Samen werken aan een positieve money mindset?

Check hier voor mijn aanbod! Je relatie verbeteren met geld, zal zorgen voor vrijheid op allerlei vlakken. Als je nog in oude gedachte zit, dan denk je misschien ik hoef helemaal niet veel geld, maar bedenk je eens wat voor mooie dingen je kan doen met wat meer geld. Wie kan je helpen? Je ouders? Vrienden? Vreemde? Goede doelen? Money hoeft niet perse te staan voor er iets slechts mee doen. Hoe meer omzet ik behaal, hoe meer ik andere kan helpen. Het maak dat ik dingen kan uitbesteden, reclame kan draaien, zichtbaar kan zijn. En allemaal met het doel andere daarmee te helpen. Een droom leven is jou wél gegund. Hoeveel geld heb je daarvoor nodig?

website / blog ...