Manifesteer jouw droomleven! 

Je hebt het jezelf wel eens horen zeggen, tegen je kind of een vriend of vriendin: als je echt iets wilt; dan is alles mogelijk. “Probeer het te manifesteren

“Manifesteren” is de laatste jaren een enorm populair item geworden en wordt vaak gebruikt als synoniem voor het bereiken van je dromen en doelen. 

Manifesteren is meer dan alleen iets ‘even manifesteren’ met een simpele gedachte. In mijn beleving begint het allemaal met het geloven in jezelf en in een droom. JOUW droom! 

Voor sommigen is geloven in je dromen iets simpels: Als kind wil je politie-agent worden, dat is en blijft totdat je het geworden bent.  Maar voor de meesten is er meer nodig dan alleen het hardop roepen van je droom. 

Vandaag gaat deze blog over wat je nodig hebt om in je dromen te geloven en dus te gaan manifesteren.
Want…….Als jij niet in je eigen droom gelooft, wie gaat er dan in geloven?

 

Wat is manifesteren eigenlijk?

Manifesteren is het bewust creëren van de realiteit die je projecteert / die je graag wilt. Dat kan van alles zijn, maar durf groots te denken. 

Manifesteren is dus het visualiseren en geloven in een specifiek doel of droom, en het vervolgens aantrekken van deze ervaring in je leven door middel van je gedachten en emoties. 

Het idee is dat door het focussen van je geest en emoties op wat je wilt manifesteren, je het universum aantrekt om je te helpen dat doel te bereiken. Misschien is het ook wel een beetje geloven in kleine wondertjes. Je zult zien dat wanneer jij iets gaat manifesteren, je kleine dingetjes op je pad begint te krijgen die daarmee te maken hebben. Helpt het universum je of begin je nu meer te zien? Ik geloof dat het een mix is van beide.

Het geloof in jezelf en in de mogelijkheid om je doel te bereiken, is een belangrijk aspect van het manifesteren. Het woord ‘manifesteren’ wordt vaak gebruikt in de context van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit, maar het concept wordt ook toegepast in de wetenschap en filosofie.

Wat heb je nodig om te kunnen manifesteren?

Om in iets te geloven is het handig om jouw doel te hebben dat voor jouw brein haalbaar is. 

Ons brein bestaat uit drie onderdelen: 

Het reptielenbrein, het zoogdierenbrein en het menselijke brein.

  • Het Reptielenbrein is het oudste en meest ontwikkelde brein dat we bezitten. Het is er om ons te behouden van allerlei gevaren. 
  • Het Zoogdierenbrein is daar omheen ontwikkeld en houdt zich vooral bezig met emoties, sociaal gedrag, motivatie, enzovoort. 
  • Het menselijke brein is het nieuwste brein met als functie te rationaliseren. Dit brein overtuigt je waarom de keuzes die je hebt gemaakt, de juiste zijn.

De meeste keuzes die we maken, maken we in ons reptielenbrein. 

We kiezen automatisch voor de keuze die het minst gevaar en weerstand oplevert, ons instinct brein. Als mensen het hebben over een onderbuikgevoel, is het vaak dit brein dat de signalen naar je onderste van je buik zendt! 
Wees er bewust van dat dit brein altijd alle gevaren, nadelen en belemmerende overtuigingen zal benoemen. Het zit altijd in de weerstand en kiest altijd voor veilig en zeker.

De kunst is dus om ons Reptielenbrein te overtuigen dat onze doelen haalbaar zijn en dat obstakels en weerstand die er op je wegkomt overkomelijk is.

Mogen we dan geen grote doelen of dromen meer hebben? 

Zeker wel! Maar als je brein er niet in gelooft, ga je er niet naar handelen. 

Als jij niet gelooft, en dat ook echt voelt, ga je niet over tot actie.

Als jij bijvoorbeeld niet gelooft dat je in een loterij überhaupt kans maakt op het winnen van die hoofdprijs, dan ga je ook geen lot kopen. Waarom zou je? Niet het beste voorbeeld moet ik zeggen; manifesteren dat je de loterij wint is niet iets wat je moet doen uiteraard. 

Maar als jij niet gelooft dat je geld kunt besparen en extra geld kunt aantrekken, als jij denkt dat een financieel vrij(er) leven niet voor jou is weggelegd, dan zal je jezelf nooit aanzetten tot actie en een cursus aanschaffen om je leven te verbeteren.


Mijn online cursus The Money Course werkt dus alleen, wanneer jij er ook echt in gelooft. Jij moet het doel willen, geloven dat je dit doel ook kán behalen en dan is The Money Course een middel om daar (snel) te komen!  

Mijn cursus helpt je met bewustwording, techniek, overzicht en brengt je in contact met gelijkgestemden. 

Het is dus echt belangrijk dat jouw brein het doel wat je hebt bedacht haalbaar vindt, want anders begin je er niet aan. Waarom zou je meedoen met een cursus als het niet het gewenste resultaat oplevert?

Maar hoe bereik je dat geloven in iets? En dan vooral als het gaat om grotere doelen?

Heel simpel: door je doel op te knippen in mini-doelen die wel haalbaar voelen en dus ook zijn! 

Het is dus zoeken naar een doel wat wél haalbaar voelt. 

Wanneer we onszelf een groot doel stellen, kan dat ons overweldigen en ons doen denken dat het buiten ons bereik ligt. 

Maar als we het doel in kleinere stukjes hakken, wordt het behapbaarder en realistischer. 

Stel dat…

…je wilt beginnen met het extra verdienen van €10.000 per jaar, maar dat onmogelijk voelt, dan kan je daar stoppen met de hoop op die extra inkomsten en denken ‘laat maar zitten’ of……we gaan het behapbaarder maken!

Het stelt je in staat om na te denken over hoe je elke stap kunt nemen om dat doel te bereiken. Door je te concentreren op de kleine overwinningen die je elke dag behaalt, bouw je aan momentum en zelfvertrouwen, wat je zal helpen om uiteindelijk het grotere doel te bereiken.

Om €10.000,- extra te hebben aan het einde van het jaar heb je eigenlijk 833,- euro per maand extra nodig. Wat eigenlijk neerkomt op 192,- euro per week. Per dag komt dat neer op net iets meer dan 27,- euro per dag.

Stel jezelf de vraag: “Wat kan ik doen om elke dag €27,- extra over te houden?”. Elke dag 27,- besparen of extra verdienen, maakt in een jaar namelijk die €10.000,-.
27,- euro per dag voelt haalbaarder!  Et voila; die droomvakantie of dat leuke autootje wat je graag wilde kopen is opeens in handbereik! 

Door deze kleine stappen te nemen, werk je gestaag aan je doel en verplaats je langzaam maar zeker het plafond van wat je denkt dat mogelijk is. Want na 100 dagen 27,- te hebben verdient, geloof je ook dat je dit een jaar lang kan volhouden en verleg je misschien wel die lat?! 

Wanneer je elke dag vooruitgang boekt en succes ervaart, zal je gevoel van eigenwaarde en vertrouwen groeien. Het voelt goed om te weten dat je elke dag vooruitgang boekt en jezelf uitdaagt om je doelen te bereiken.

Dit kan op zijn beurt leiden tot een ‘YES POWER’-gevoel dat je zal motiveren om door te gaan en je volgende (grotere) doelen te stellen. 

Je kunt dit principe ook toepassen op andere vlakken in je leven. 

Hak je doelen in kleinere stukjes, richt je op kleine overwinningen en bouw aan je zelfvertrouwen. Dat jij doelen kán behalen. 

Op deze manier kan je jezelf motiveren om je doelen te bereiken en te groeien in de richting van wie jij wilt zijn. 

P.S: Mocht je een mooi boek willen lezen en meer willen leren over manifesteren dan is het boek van Willemijn Welten – Manifesteren kun je leren echt een aanrader! 


*deze blog bevat een affiliate link 

Misschien vind je dit ook interessant? 

tips voor een goedkope zomervakantie
Yes het is weer black friday
website / blog ...