Werken met Moneybird

In de wereld van het ondernemen is het bijhouden van de boekhouding een essentiële, maar vaak tijdrovende taak. Toen ik net was gestart met Melina on Fire heb ik eerst nog een tijdje alles bijgehouden in excel.

Ik dacht dat de prima was voor de time being. Als ik het nu opnieuw zou moeten doen, zou ik direct starten met een online boekhoudpakket. Er zijn er meerdere die goed en goedkoop zijn, denk aan e boekhouden of moneymonk, maar ik heb uiteindelijk gekozen voor Moneybird en in deze blog vertel ik je graag waarom.

Moneybird is namelijk een veelzijdig online boekhoudprogramma, een oplossing die niet alleen tijdbesparend is maar ook efficiëntie bevordert. In die blog deel ik wat Moneybird precies is, de voordelen, kosten en de mogelijkheid tot koppelingen met andere software.

Voordelen moneybird

Wat is Moneybird?

Moneybird biedt een online boekhoudplatform speciaal ontworpen voor freelancers, zzp’ers, en kleine ondernemers. Het faciliteert het eenvoudig versturen van facturen, het verrichten van btw-aangiftes en het beheren van inkomende documenten.

Met een sterke focus op gebruiksgemak en automatisering, heeft Moneybird als doel ondernemers te ontlasten zodat zij zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten. Dit platform staat garant voor een efficiënte afhandeling van je financiële administratie, waardoor je meer tijd overhoudt voor het groeien van je onderneming.

Functionaliteiten van Moneybird

Moneybird biedt een breed scala aan functionaliteiten, waaronder:

 • Onbeperkt facturen versturen in Moneybird: Creëer en verstuur professionele facturen met slechts een paar klikken.

 • Automatische banktransacties: Koppel je bankrekening met Moneybird en laat transacties automatisch in je boekhouding verwerken.

 • Btw aangifte via Moneybird: Bereid je btw aangifte voor en dien deze direct in bij de Belastingdienst vanuit Moneybird.

 • Urenregistratie: Houd bij hoeveel tijd je aan verschillende projecten besteedt.

 • Onbeperkt Aantal Contacten en Documenten: Voeg een onbeperkt aantal contacten en documenten toe aan je administratie.

Voordelen van Moneybird

Enkele voordelen van het gebruik van Moneybird zijn:

 • Tijdbesparing: Automatiseer terugkerende taken en bespaar kostbare tijd.

 • Overzichtelijk: Houd je administratie georganiseerd en krijg inzicht in je financiële situatie.

 • Gebruiksvriendelijk: Dankzij de intuïtieve interface is Moneybird gemakkelijk in gebruik, zelfs voor degenen zonder boekhoudkundige achtergrond.

 • Toegang vanaf Elke Locatie: Beheer je boekhouding waar en wanneer je wilt, zolang je toegang hebt tot internet.

gratis moneybird gratis pakket

Wat kost Moneybird?

Moneybird biedt verschillende pakketten, van een gratis pakket met basisfunctionaliteiten (dit is echt maar 3 facturen per maand) tot betaalde pakketten met uitgebreidere opties. Het gratis pakket is ideaal voor ondernemers die net starten of een zeer beperkte boekhouding hebben.

Betaalde pakketten beginnen bij een maandelijkse incasso en bieden functies zoals onbeperkt factureren, onbeperkt aantal banktransacties verwerken, en meer. Betaalde pakketten beginnen vanaf €14,- per maand, maar met deze code krijg je de eerste 120 dagen gratis. Je kan daarna of doorgaan voor de €14,- per maand of Moneybird opzeggen. Voor onbeperkt facturen en geen max aantal banktransacties is er wel een duurder pakket nodig, maar tegen die tijd verdien je ook veel meer!

Koppelingen en integraties

Een van de sterkste punten van Moneybird is de mogelijkheid tot koppeling met diverse andere software, waardoor je nog efficiënter kunt werken. Enkele voorbeelden zijn:

 • Banken: Automatisch banktransacties importeren door je bankrekening te koppelen.

 • Kassasystemen: Verbind je kassasysteem om verkopen direct in Moneybird te verwerken. Bij mij verbind Moneybird direct met Plug&Pay en die verbindt weer met Mollie.

 • Facturatiesoftware: Koppel externe facturatiesoftware voor een naadloze integratie. Mijn facturen komen uit Plug&pay en staan automatisch gekoppeld in Moneybird. Inkomende documenten verwerkt Moneybird volledig automatisch!

Boekhoudprogramma of boekhoudpakket voor je boekhouding

Proefperiode en abonnementen

Moneybird biedt een proefperiode van 60 dagen voor nieuwe gebruikers, zodat je de software grondig kunt testen voordat je besluit te upgraden naar een betaald pakket. De overstap naar een betaald abonnement is vanzelfsprekend en biedt uitgebreidere mogelijkheden voor het groeien van je onderneming.

Extra voordeel; met deze code krijg je geen 60 dagen proef, maar 120 dagen proefperiode!

Je kan 120 dagen je boekhouding testen in Moneybird!

Moneybird, een slimme keuze voor de startende ondernemer

Moneybird bewijst dat boekhouden niet complex en tijdrovend hoeft te zijn. Met zijn gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide functionaliteiten, en de mogelijkheid tot koppelingen met andere software, is Moneybird een slimme keuze voor elke ondernemer die efficiënter wil werken. Of je nu net begint of op zoek bent naar een manier om je huidige boekhoudsysteem te optimaliseren, Moneybird biedt de tools die je nodig hebt om je administratie soepel en effectief te beheren.

Meest uitgebreide pakket boekhoudpakket

Moneybird en financiële kennis

Om het meeste uit Moneybird te halen, is het handig om een goede basis te hebben in financiën. Hoewel Moneybird ontworpen is om je boekhouding zo makkelijk mogelijk te maken, komt enige kennis van cijfers zeker van pas.

Precies om die reden hebben we in The Money Course een speciale masterclass opgenomen die zich richt op Moneybird. Deze masterclass leert je niet alleen de ins en outs van het platform, maar zorgt er ook voor dat je met vertrouwen je financiële administratie kunt beheren.

Daarnaast leer je in The Money Course alles je bedrijf sturen op cijfers. Een perfecte combinatie dus!

 

*deze blog bevat een affiliate link

website / blog ...