Boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers

Als zzp’er weet je dat je boekhouding superbelangrijk is, maar oh, wat kan het ingewikkeld en tijdsrovend zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig online tools die het allemaal een stuk makkelijker maken, zodat jij je kunt focussen op wat echt telt: je business laten bloeien. In deze blog gaan we dieper in op de beste boekhoudprogramma’s speciaal voor jou als zzp’er. We kijken naar opties die niet alleen je boekhouding, maar ook je btw-aangifte en urenregistratie een fluitje van een cent maken. Zo houd jij meer tijd over voor je passie.

Waarom een online boekhoudprogramma gebruiken?

Online boekhouden is een gamechanger voor zzp’ers, echt waar. Stel je voor: met een paar klikken verstuur je facturen, houd je je uren bij en is je btw-aangifte zo goed als klaar.

Deze programma’s zijn met jou in gedachten gemaakt. Ze bieden alles wat je nodig hebt om jouw financiële administratie soepel te laten verlopen. Denk aan onbeperkt facturen versturen zonder stress, een interface waar je u tegen zegt zo gebruiksvriendelijk, en als kers op de taart, toegang tot een gratis helpdesk voor al je vragen. Kortom, online boekhouden neemt een hoop gedoe weg, zodat jij je kunt richten op wat je het liefste doet: je business laten groeien.

En voor die paar tientjes per maand is het écht een uitkomst in het niet maken van fouten! Een foutje per jaar kost al meer dan de meeste boekhoudprogramma’s.

Online boekhoudprogramma

Beste boekhoudprogramma

Als het aankomt op het kiezen van het beste boekhoudprogramma voor zzp’ers, staat Moneybird met stip op één. Niet alleen vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om onbeperkt facturen te versturen, maar ook door de uitgebreide functionaliteiten zoals urenregistratie en btw-aangifte ondersteuning. Maar er zijn natuurlijk meer vissen in de zee.

Laten we eens kijken naar vier andere opties en wat ze uniek maakt.

  • Exact Online – Dit programma staat bekend om zijn uitgebreide integratiemogelijkheden met andere systemen en diepgaande financiële analyses. Ideaal voor de zzp’er die graag diep in de cijfers duikt en behoefte heeft aan uitgebreide rapportagefuncties.

  • e Boekhouden – Een sterke speler, vooral vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en het feit dat het speciaal ontworpen is voor starters en kleine ondernemers. e boekhouden biedt een eenvoudige start voor beginners en is vaak de eerste keuze voor zzp’ers die net beginnen.

  • Twinfield – Dit programma is perfect voor zzp’ers die groeiambities hebben en op zoek zijn naar schaalbaarheid in hun boekhoudsoftware. Twinfield groeit met je mee, van zzp naar MKB, en biedt krachtige tools voor boekhouding en financieel beheer.

  • SnelStart – Bekend om zijn naam, biedt SnelStart, zoals verwacht, een snelle en eenvoudige manier om met je boekhouding aan de slag te gaan. Het programma is zeer geschikt voor zzp’ers die efficiëntie en snelheid hoog in het vaandel hebben staan.

Hoewel Moneybird voor velen de voorkeur heeft vanwege zijn balans tussen functionaliteit en gebruiksgemak, heeft elk van deze programma’s zijn eigen unieke eigenschappen die het aantrekkelijk maken voor verschillende soorten gebruikers. Het kiezen van het juiste programma hangt af van je persoonlijke behoeften, de grootte van je onderneming en je groeiplannen. Het beste boekhoudprogramma voor zzp’ers is dus heel erg afhankelijk wat voor jou het beste boekhoudprogramma is!

zzp Boekhoudprogramma's zzp

Wat kan een online boekhoudprogramma?

Een top boekhoudprogramma staat of valt met de functies die het biedt, en hier zijn een paar essentiële features waar je op moet letten:

Onbeperkt factureren en offertes: Dit is goud waard. De vrijheid om zonder enige beperking facturen en offertes te versturen, maakt je leven een stuk makkelijker. Je kunt je administratie efficiënt beheren zonder je zorgen te maken over extra kosten of limieten. Dit is vooral handig tijdens drukke periodes of wanneer je bedrijf begint te groeien.

Btw aangifte doen: Kies voor een programma dat jouw btw-aangifte proces vereenvoudigt en zoveel mogelijk automatiseert. Dit bespaart niet alleen tijd, maar helpt ook fouten te voorkomen. Een goede btw-functie rekent alles voor je uit en zorgt ervoor dat je aangifte altijd tip-top in orde is. In Moneybird is het echt één klik op ‘rapporten’ en je ziet wat je moet betalen in je btw aangifte, maar ook precies waar je welke bedragen moet invullen bij je btw aangifte. Super simpel! Voor mij daarom hét online boekhoudprogramma.

beste boekhoudprogramma voor zzp'ers

Urenregistratie: Voor de zzp’er die op uur- of projectbasis werkt, is een solide urenregistratiefunctie cruciaal. Het moet makkelijk zijn om bij te houden hoeveel tijd je aan elk project besteedt. Dit helpt niet alleen bij het factureren, maar geeft je ook waardevolle inzichten in hoe je jouw tijd besteedt. In Moneybird kun je vanuit je urenregistratie direct een factuur aanmaken.

Mobiele App: In deze mobiele wereld is een app voor je boekhoudprogramma een must. Het biedt de flexibiliteit om onderweg je financiën te beheren, of je nu in de trein zit of in de rij staat voor je koffie. Een goede mobiele app zorgt ervoor dat je altijd en overal toegang hebt tot je boekhouding. Ik gebruik deze functie zelf niet. Wat ik wel doe is mijn bonnetjes insturen per mail naar het unieke mailadres, waardoor de bon direct in Moneybird staat.

Gratis overstapservice: Als je al een tijdje onderweg bent en wilt overstappen naar een nieuw programma, dan is een gratis overstapservice een enorme plus. Het neemt veel van de hoofdpijn weg die komt kijken bij het veranderen van boekhoudsystemen, en zorgt voor een soepele transitie zonder dat je gegevens verloren gaan. Niet alleen het geld is natuurlijk belangrijk, als je over wilt stappen moet de integratie ook perfect gaan, helaas kan je dat alleen van te voren nooit helemaal onderzoeken.

Deze functies samen vormen de basis van een sterk boekhoudprogramma dat niet alleen aan je huidige behoeften voldoet, maar ook meegroeit met je bedrijf.

De beste boekhoudprogramma’s zijn gebruiksvriendelijke software!

Gebruiksgemak en support zijn key als je kijkt naar de beste boekhoudprogramma’s voor zzp’ers. Ga voor die tools die niet alleen bomvol handige features zitten, maar waar je ook echt blij van wordt omdat ze zo lekker werken. Een gratis helpdesk en support, ook als je even offline bent, zijn goud waard. Je staat er nooit alleen voor. Voor mij is Moneybird hét online boekhoudprogramma, maar kijk vooral naar hetgeen voor jou werkt!

beste boekhoudprogramma voor zzp'ers

Vind het boekhoudprogramma dat bij jou past

Het perfecte boekhoudprogramma kiezen voor jouw zzp-avontuur is superbelangrijk. Of je nu iets simpels zoekt of juist een programma met alle mogelijke opties, er is altijd wel iets dat bij jouw unieke situatie past. Door verschillende programma’s naast elkaar te leggen en gebruik te maken van gratis proefversies, vind je die tool die jouw boekhouding een eitje maakt.

Maar, let op: om echt het maximale uit je boekhoudprogramma te halen, is een beetje kennis wel handig. En daar kom ik om de hoek kijken met The Money Course. Ik leer je de ins en outs, zodat jij met zelfvertrouwen je boekhouding kan tackelen. Dus, waar wacht je nog op? Duik erin en ontdek hoeveel tijd en moeite je kunt besparen met online boekhouden.

 

Veel gestelde vragen:

Waarom zou ik een online boekhoudprogramma gebruiken?

Online boekhoudprogramma’s bieden gemak en efficiëntie. Ze helpen je facturen versturen, je uren bijhouden en je btw-aangifte automatiseren. Dit bespaart tijd en verkleint de kans op fouten.

Welk boekhoudprogramma is het beste voor zzp'ers?

Moneybird wordt vaak als beste beschouwd vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en uitgebreide functies zoals urenregistratie en btw-aangifte. Andere goede opties zijn Exact Online, e Boekhouden, Twinfield, en SnelStart, elk met hun eigen unieke kenmerken.

Zijn er gratis boekhoudprogramma's voor zzp'ers?

Er zijn gratis versies of proefperiodes van diverse boekhoudprogramma’s beschikbaar. Sommige programma’s bieden basisfuncties gratis aan, maar voor meer geavanceerde features kan een abonnement nodig zijn. Denk wel; goedkoop is vaak duurkoop en wisselen van pakket later is echt heel vervelend.

Kan ik een boekhoudprogramma gebruiken met knab?

Ja, diverse boekhoudprogramma’s kunnen geïntegreerd worden met Knab. Dit maakt het mogelijk om banktransacties automatisch in te lezen en je boekhouding te koppelen aan je bankrekening voor een efficiënter financieel beheer.

website / blog ...