Het feestje dat Koningsdag heet…

Nog even en het is zo ver: Koningsdag! We mogen weer koopjes scoren, of verkopen natuurlijk!

Koningsdag is absoluut mijn favoriete dag van het jaar. Helaas zijn wij dit jaar op vakantie, maar mocht je in Nederland zijn, heb ik een paar leuke weetjes voor je opgezocht.

Belastingdienst:

De omzet per jaar op Koningsdag ligt boven de 300 miljoen euro, en dit is alleen op de vrijmarkten. 

Hoewel het als een grijs gebied wordt beschouwd, hoeven incidentele verkopen niet aan de belastingdienst te worden opgegeven.

Sommige mensen maken zelfs van Koningsdag een leuk verdienmodel door spullen te verkopen die ze al hebben, zoals de schrijver die kratten met spullen heeft staan in haar garage en op zolder.

Sta je als bedrijf je spullen te verkopen dan moet je natuurlijk je omzet wel opgeven aan de belastingdienst.

 

Verkopen:

Om succesvol te zijn op Koningsdag, is het belangrijk om van tevoren na te denken over je

verkoopstrategie. Wil je veel verkopen en snel geld verdienen, ga dan voor kleine prijsjes.

Wil je minder verkopen maar meer verdienen, verkoop dan goede spullen voor meer geld. Realiseer je echter dat je over het algemeen niet de hoofdprijs zult krijgen op Koningsdag, dus als je echt meer wilt verdienen, kun je beter marktplaats, vinted en market place gebruiken.

Creativiteit is een belangrijk aspect van Koningsdag. Mensen zijn in een goede stemming en geneigd om geld uit te geven, vooral als ze iets willen dat uniek en handgemaakt is. Dus als je goed bent in handwerken, kun je knuffels, kussens of dekens haken of breien om te verkopen. Als je goed bent in fotograferen, kun je een leuke achtergrond maken en mensen op de foto zetten. En als je een goede handelaar bent, kun je snoepjes, drankjes of ijs verkopen.

Kopen:

Natuurlijk kun je op Koningsdag niet alleen verkopen, maar ook kopen. Het is belangrijk om een plan te hebben en gericht te zoeken naar wat je nodig hebt. Vroeg op pad gaan is een must als je de mooiste spullen wilt scoren, en afdingen is bijna een sport op Koningsdag. Het is handig om voldoende kleingeld bij je te hebben, zodat je niet in verlegenheid wordt gebracht als je alleen grote biljetten hebt.

 

Kopen én verkopen:

Mijn gouden tip is deze 2 punten te combineren! Mooie spullen scoren om ze daarna weer te verkopen! Geloof mij, hier heb ik al een behoorlijk zakcentje aan verdiend!

Kopen om daarna geld mee te verdienen! Hoe pak je dat aan?

Stap 1: Plan vooruit

Om goed voorbereid te zijn op Koningsdag, moet je van tevoren een plan maken. Bedenk wat voor spullen je wilt kopen en verkopen en maak een lijst van de locaties waar je naartoe wilt gaan. Het is ook hier erg belangrijk om vroeg op te staan en op tijd op de rommelmarkt te zijn om de beste deals te kunnen vinden. Inventariseer van tevoren op marktplaats wat bepaalde spullen kosten en of ze goed worden verkocht. Dit kun je zien door het aantal biedingen wat er op spullen word gedaan.

Stap 2: Kopen, kopen, kopen

Op Koningsdag zijn er talloze kraampjes waar je allerlei spullen kunt kopen. Ga op zoek naar spullen die je voor een lage prijs kunt kopen en waarvan je denkt dat je ze later voor een hogere prijs kunt verkopen omdat je dat in stap 1 hebt ontdekt. Hier zijn enkele voorbeelden van spullen die je kunt kopen:

  • Kleding: Kleding is altijd een populaire keuze. Zoek naar (merk) kleding die nog in goede staat is en waarvan je denkt dat je het kunt doorverkopen.
  • Speelgoed: Speelgoed is ook populair, vooral als het gaat om populaire merken
  • Boeken: Boeken zijn een geweldige keuze voor mensen die geïnteresseerd zijn in specifieke onderwerpen of auteurs.
  • Elektronica: Elektronica, zoals smartphones en laptops, kunnen ook lucratief zijn, maar zorg ervoor dat je de staat van het item controleert voordat je het koopt.

Stap 3: Verkoop spullen op Marktplaats en Vinted Zodra je spullen hebt gekocht, kun je ze verkopen via populaire platforms zoals Marktplaats en Vinted. Hier zijn enkele tips om je verkoop succesvol te maken:

  • Maak goede foto’s: Zorg ervoor dat je goede foto’s maakt van de spullen die je verkoopt. Dit zal potentiële kopers helpen om te zien wat ze kopen.
  • Beschrijf de staat van het item: Beschrijf de staat van het item eerlijk. Vermeld eventuele slijtage of schade.
  • Bepaal een redelijke prijs: Bepaal een redelijke prijs voor het item dat je verkoopt. Zoek vergelijkbare items op het platform om te zien wat anderen vragen.
  • Wees geduldig: Het kan even duren voordat je een koper hebt gevonden, dus wees geduldig.

 

 Veel succes en vooral heel veel plezier! 

 

hoe verdien je 100 euro
rendement op rendement door beleggen
website / blog ...