Budgetcoaching voor jouw onderneming

Budgetcoaching voor jouw onderneming

Ontdek waarom jij een Financieel Coach / Business Coach nodig hebt

In 2020 en 2021 had ik echt geen idee wat financiële coaching inhield of dat het überhaupt bestond. Ik was gewoon een vrouw in loondienst, had voor verschillende werkgevers gewerkt en had nog nooit iets met online coaching te maken gehad. De wereld van coaching, vooral online coaching, was totaal nieuw voor me.

Maar dan, in oktober 2023, had ik de kans om te gast te zijn in de podcast “Zo Word Je Steenrijk.” Daar ontdekte ik deze hele nieuwe wereld die voor mij tot dan toe onbekend was.

Ik begon mijn ervaringen te delen op Instagram, waaronder mijn verleden met schulden en mijn huidige financiële doel om financieel onafhankelijk te worden, oftewel ‘fire’ te bereiken. Ik ontdekte dat een financieel plan of een financieel doel niet voor iedereen vanzelfsprekend was en mijn eerste stap was via Instagram vrouwen motiveren.

Van motiveren over inkomsten en uitgaven naar financieel coach

Een jaar lang ben ik gaan motiveren, ik ontdekte dat er enorm veel financiële onrust is in gezinnen. Ik ging vrouwen hierbij helpen. In kaart brengen wat de status was, praten over geldzaken, over geldproblemen. Ik schreef een traject uit en maakte een online cursus. Super leuk vond ik het om particulieren te helpen meer grip te krijgen op geld.

Begin 2023 merkte ik steeds vaker dat ik veel meer ondernemers aantrok. Met de opleidingen die ik had gedaan, waarschijnlijk een logisch gevolg. Niet helemaal waar ik mij tot dan toe had ingezet, dus het was even schakelen, maar juist die ondernemers vraagstukken vond ik heel interessant. Handvatten uitreiken zowel zakelijk als privé bleek voor mij de ideale combinatie.

alle inkomsten en uitgaven op een rijtje

What’s in it for you? Waarom zou je budgetcoaching overwegen voor jouw bedrijf?

Na een jaar als ondernemer te hebben gewerkt, kan ik als geen ander begrijpen welke dagelijkse uitdagingen er zijn bij het jongleren met talloze verantwoordelijkheden.

Of het nu gaat om productontwikkeling, marketing, klantenservice of andere taken, elke dag staan er keuzes op de agenda. Moet ik me vandaag concentreren op contentcreatie, actief klanten werven, blogs schrijven, of de financiële administratie bijwerken?

Het is begrijpelijk dat de financiële kant van de zaak soms naar de achtergrond verschuift te midden van de drukte van de dag. Maar met mijn cijfermatige denkwijze begrijp ik juist hoe essentieel het is om deze cijfers goed op orde te hebben.

Het draait namelijk niet alleen om het wegnemen van financiële zorgen, maar ook om het nemen van weloverwogen beslissingen over waar je jouw kostbare tijd en energie aan besteedt.

Hoe cijfers je helpen naar meer omzet en stabiliteit in de financiële situatie van jouw bedrijf

Als financieel coach heb ik zelfs in mijn cursus een volledige module gewijd aan dit onderwerp. Hier leer je hoe je cijfers kunt gebruiken om helderheid te scheppen in je zakelijke inzichten. Het zorgvuldig bijhouden en begrijpen van financiële gegevens stelt je in staat om nauwkeurig in kaart te brengen waar je klanten zich bevinden, welke van hen voldoende financiële middelen hebben om jouw waardevolle diensten te benutten.

Dit inzicht stelt je in staat om essentiële vragen te beantwoorden, zoals met welke potentiële klanten je in gesprek moet gaan om waardevolle connecties te maken, en welke contacten wellicht slechts kostbare tijd in beslag nemen. Tijd is een kostbaar goed, en het is een bron die je slechts eenmaal kunt besteden.

In deze blog wil ik je graag meenemen in de voordelen van een zorgvuldig bijgehouden financiële administratie en hoe een financiële coach je kan bijstaan om maximaal te profiteren van deze waardevolle inzichten.

Weg met financiële problemen! Grip op inkomsten en uitgaven

De toegevoegde waarde van een financiële coach

Als financieel coach sta ik klaar om je te helpen met onder andere deze vraagstukken;

  1. Hoe krijg ik meer controle over mijn uitgaven?
  2. Hoe krijg ik overzicht over wat ik moet betalen aan de belastingdienst en andere kosten?
  3. Aan welke knoppen moet ik draaien om meer winst te halen uit mijn omzet?
  4. Hoe kan ik mijn financiële onrust overwinnen?
  5. Mijn financiële situatie is veranderd. Wat is de beste aanpak?
  6. Wat moet ik doen om mijn betalingsachterstanden weg te werken?
  7. Hoe kan ik meer geld overhouden voor de echt belangrijke zaken in mijn leven?

Een financieel coach, jouw sparringpartner met cijfermatig inzicht!

De kunst van juiste financiële beslissingen nemen brengt je veel verder!

cijfers zijn voor veel ondernemers niet bepaald het meest opwindende onderdeel van hun bedrijfsvoering. Maar laten we eerlijk zijn, deze cijfers vormen de brandstof voor groei, en ik kan je precies vertellen waarom ik geloof dat een financiële business coach van onschatbare waarde kan zijn.

Ik hoor vaak ondernemers zeggen: “Waarom zou ik me druk maken om cijfers? Ik heb een boekhouder.” Of ze vragen: “Waarom zou ik een financieel coach nodig hebben als mijn boekhouding is uitbesteed?” Nou, hier zijn de redenen waarom ik denk dat een financiële coach het verschil kan maken:

Je snakt naar inzicht, maar hebt geen idee waar te beginnen. Financiële termen klinken soms als een vreemde taal, en ik weet nog hoe overweldigend dat voor me was toen ik mijn financiën probeerde te begrijpen.

Je beseft dat je ‘iets moet doen met je cijfers’, maar die financiële termen lijken echt op een geheimtaal. Deze bewustwording kan als een schok komen. Je weet dat je je financiën moet aanpakken, maar de termen en concepten lijken soms op een mysterieuze code die je niet kunt kraken.

Ergens diep van binnen besef je dat een andere aanpak van je financiën nodig is om meer winst te genereren en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Dat was voor mij een keerpunt. Die innerlijke overtuiging dat mijn financiële aanpak moest veranderen, was de drijvende kracht achter mijn groei en succes.

Financiële coach om je administratie op orde te krijgen

Weten en Niet Doen

We kennen allemaal die dagen waarop je vol goede moed in je agenda keek en ‘CIJFERS’ zag staan. De dag waarop je jezelf had voorgenomen om je financiën eens goed onder de loep te nemen, je financiële situatie heler wilde maken, maar al snel werd je afgeleid. Of liet je je afleiden…

De telefoon bleef rinkelen, e-mails stroomden binnen, en de dagelijkse bedrijfsvoering eiste direct je aandacht op. Het idee om naar financiële gegevens te kijken voelde plotseling ontmoedigend en overweldigend. Het zijn juist die momenten waarop je je realiseert dat professionele begeleiding echt een waardevolle aanvulling kan zijn.

Financieel coaching met persoonlijke aandacht

10 redenen waarom financieel coaching voor jou de uitkomst kan zijn!

Budgetcoaching voor jouw bedrijf kan ik sommige situaties echt de uitkomst zijn en het verschil maken. Dit is waarom ik denk dat het voor sommige verstandig is:

In Actie:

Ik ben trots op mijn rol bij het helpen van klanten bij het creëren van aangepaste financiële strategieën die naadloos aansluiten op hun bedrijf. Deze strategieën vormen een sterke basis voor al hun bedrijfsbeslissingen. Wanneer klanten besluiten deel te nemen aan mijn begeleiding, merken ze vaak een verandering. Ze zien plotseling overvloed in plaats van voortdurend te moeten besparen. Weg met financiële problemen!

Slim Beheer van Winst:

Ik deel graag de geheimen van efficiënt beheer van debiteuren en crediteuren met mijn klanten. Dit helpt hun bedrijfsfinanciën soepel te laten draaien en zorgt voor financiële stabiliteit. Met een overzicht kunnen ze zien waar investeringen nodig zijn en waar ze kunnen besparen.

Op Maat Gemaakte Groei:

Samen stellen we een groeiplan op dat specifiek is afgestemd op hun bedrijf. We overwinnen obstakels met vertrouwen en grijpen nieuwe kansen aan. Het gaat niet alleen om geld, het gaat erom dat geld balans brengt en hen in staat stelt om meer mensen te helpen.

Meester in Risicobeheer:

We begrijpen en beheren risico’s samen als een team. Hierdoor kunnen we mogelijke problemen proactief vermijden, zoals bijvoorbeeld de vraag hoeveel geld ze opzij moeten zetten voor belastingen.

Strategische Toekomstplanning Met mijn begeleiding werken we aan een duurzame bedrijfsstrategie die klaar is voor de toekomst. Samen schetsen we duidelijk wat er te wachten staat. Wat is de langetermijnvisie en welke stappen kunnen ze nu nemen om die te bereiken?

Continu Financieel Inzicht Het draait om het toepassen, evalueren en opnieuw toepassen. Samen werken we eraan om financieel overzicht terug te brengen, zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken. Vertrouwen groeit na verloop van tijd. Vaak hoor ik tijdens de eerste sessie: “Hoe zou ik het zonder jouw begeleiding moeten doen?” Maar na enkele sessies zie ik dat veranderen. Vertrouwen ontstaat.

Uitgebreid Netwerk Ik maak gebruik van mijn zakelijke netwerk om klanten te helpen hun eigen contacten uit te breiden en onverwachte kansen te ontdekken. Binnen mijn cursus is er een actieve community waar tips vaak worden uitgewisseld.

Innovatie en Technologische Inzichten Ik deel de laatste ontwikkelingen in technologie met mijn klanten en laat hen zien hoe ze deze kunnen gebruiken om financiële processen te optimaliseren. Samen kijken we naar de toekomst.

Ondernemersgroei Ik ben niet alleen financieel adviseur voor mijn klanten, maar ook hun metgezel op hun persoonlijke reis als ondernemers. Samen verrijken we niet alleen hun zakelijke succesverhaal, maar ook mijn voldoening als coach.

Ben je overtuigd dat dit precies is wat jouw bedrijf nodig heeft? Wil je ontdekken of er een klik is tussen ons en je door mij laten begeleiden? Laten we samenwerken om jouw financiële toekomst te verbeteren. Ik nodig je uit om een gratis adviesgesprek van 30 minuten in te plannen. Samen kunnen we jouw financiële reis naar succes starten. Klik hier om nu een afspraak te maken en de eerste stap te zetten naar financiële zekerheid en groei.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

Melina - Money Mindset Coach

Over Melina

Financieel Business Coach | Money Mindset Coach

🔥 Van 100K schuld naar On FIRE

🔥 Helpt vrouwen om echte Money Queens te worden, zowel zakelijk als privé!

Meer lezen?

Online geld verdienen
website / blog ...