Budgetteren is nog nooit zo belangrijk geweest!

Budgetteren is nog nooit zo belangrijk geweest!

De inflatie van augustus staat op 12%, dat is de hoogste inflatie ooit! Melk, kaas en eieren zijn 18% duurder dan vorig jaar.  

De ECB kondigde afgelopen week de grootste renteverhoging ooit aan om inflatie terug te dringen. Dit is de 2e verhoging, in juli is er ook al een renteverhoging geweest! Dit heeft effect op het lenen van geld om een huis te kunnen kopen, maar bijvoorbeeld ook op een studieschuld! 

Door die hoge inflatie, stijgen de maakkosten. Alle (voedsel)fabrieken krijgen stijgende kosten die zij weer doorberekenen in het product. Alle materialen worden duurder. En doordat die weer duurder worden, worden andere dingen nog duurder. Een domino effect aan extra kosten, daardoor weer extra kosten en daarop nog meer extra kosten.

Nog meer..

De benzineprijs is nog steeds hoog. Voedsel uit het buitenland halen is dus ook duurder geworden. Ook die kosten worden doorberekend in de producten. Bovendien is niet alleen in Nederland de inflatie merkbaar!

Ik verwacht de komende jaren economisch mindere tijden. Budgetteren is dus nog nooit zo belangrijk geweest.

Wat is budgetteren eigenlijk?

Met budgetteren zorg je dat je inkomsten en uitgaven op elkaar af te gestemd worden op de korte en de langere termijn. Je brengt je huidige situatie en je wensen in kaart en hierdoor krijgt je inzicht in hoe je evenwicht kunt bereiken en hoe je een financieel doel kunt behalen. 

Via socials deel ik allerlei tips om te besparen, via mijn website kun je het een en ander nalezen. Ook kun je hier een excelsheet downloaden wat je kan helpen om te budgetteren. 

Daarnaast bied ik een 1 op 1 coachingstraject aan om je hierbij te helpen.

money mindset

Over Melina On Fire

Van een alleenstaande moeder met een schuld van meer dan  €100.000,- naar een ervaringsdeskundige met brede financiële kennis. Ik heb mijn passie gevonden in mijn eigen ervaringen en deze omgezet in een bedrijf waarmee ik vrouwen begeleid naar financiële onafhankelijkheid en een betere money mindset.

website / blog ...