Waarom iedere vrouw een Capsule Wardrobe zou moeten hebben!

Als je me volgt op Instagram, dan weet je dat ik het laatst had over mijn kledingkast. Ik maak sinds vorig jaar gebruik van een capsule wardrobe!

Wat is een capsule wardrobe?

Een capsule wardrobe is een selectie van de leukte en meest essentiële kledingstukken, die goed met elkaar te combineren zijn, in jouw kledingkast. Eigenlijk is het gewoon een minimalistische kledingkast met alleen jouw favoriete items!

Waarom heb ik gekozen voor een capsule wardrobe?

In die periode was ik sowieso heel veel aan het ontspullen à la marie kondo en dit was iets voor mij wat er goed bij pasten. Ik geloof oprecht dat ik gelukkiger ben met minder spullen. Niet meer elke ochtend trui na trui passen en uiteindelijk een blouse aantrekken. Als je maar weinig spullen hebt, is er maar weinig keuze en dat scheelt keuzestress!

Hoe begin je?

Ik ben begonnen met alle kleding die ik had op mijn bed te gooien en over elk stuk écht na te denken.

Als je weet dat je maar een x aantal kledingstukken in je kast ‘mag’ hebben, ga je veel meer nadenken over het kledingstuk.
Kun je dit combineren met alle andere stukken? Hoe vaak per week zou ik dit willen dragen? Hoe voel ik mij hierin?

Ik kwam tot de ontdekking dat ik heel veel kleding had met een ‘maar’. Dit shirt is te kort, die rok net te strak, die jurk is net te lang… Er bleef dus helemaal niet zoveel voor dat seizoen over. Die lege kast zag er niet zo leuk uit. Eigenlijk voelde ik mij een beetje zielig. Er kwam zelfs in mij op ‘wat zullen mensen wel niet denken als ik elke week hetzelfde aan heb’.

Voordelen van een capsule wardrobe

Eenmaal een seizoen onderweg gaf het zoveel voordelen:

👉 je hebt in de ochtend minder last van keuzestress
👉 je kast blijft langer netjes en opgeruimd
👉 je koopt minder, maar duurzamere kleding
👉 ik leerde dat de kleding die ik aanhad, helemaal niks zegt over mij als persoon

Daarbij realiseerde ik mij dat ik eigenlijk nog steeds dezelfde hoeveelheid verschillende setjes kon maken en droeg, als ik daarvoor met een overvolle kast droeg.
Ik had echt niet het idee dat ik altijd hetzelfde aanhad, misschien nog wel veel minder dan ik dat daarvoor had. Want toen had ik wel 5 verschillende zwarte truien aan per week, maar die leken veel meer op elkaar dan de kleding die ik nu nog over heb!

Hoe kies je nou 30 kledingstukken?

Als eerst denk ik dat het enorm kan helpen als je precies wat voor type lichaam jij hebt en welke soort kleding daar het beste bij past. Dat maakt de overige kleding al overbodig. In deze blog kun je lezen wat voor lichaamstype er zijn en hoe dit kan helpen met het kiezen van de juiste kleding.

Daarnaast doet het wat met je als je er echt maar 30 mag houden.

Maak jij gebruik van een capsule wardrobe?

 

Money Mindset Coach

Over Melina

Money Mindset Coach | Budget Coach

🔥 Van 100K schuld naar On FIRE

🔥 Helpt vrouwen om echte Money Queens te worden, zowel zakelijk als privé!

Meer lezen?

website / blog ...