Een boodschappenbudget van 120 euro per week, hoe dan?

 Op mijn Instagram deel ik vaak tips en informatie met jullie over financiën. Laatst deelde ik meer over mijn boodschappenbudget en hier kwamen behoorlijk wat reacties op. In deze blog zal ik jullie meer vertellen over ons boodschappen budget en hoe het lukt om ons hieraan te houden.

Hoeveel geven wij uit per week aan boodschappen?

Als we denken aan besparen, zijn vaak de boodschappen het eerst waar we aan denken. Wij, een gezin dat bestaat uit 2 volwassenen en 3 kinderen (14,13 en 7) geven gemiddeld €120,- uit per week.

Hoe lukt het om ons aan het boodschappenbudget te houden?

Elke week bestel ik boodschappen online (zelf doen wij dit bij Picnic). In het digitale winkelmandje kan je goed zien op hoeveel je in totaal komt. En hierdoor hou je overzicht op je boodschappenbudget.

Ik bestel voor 5 dagen, in het weekend haal ik zelf nog wat bij (vaak tgtg) of maken we op wat er nog is. Ik probeer de bestelling altijd rond de €100,- te houden (liefst voor minder!), zodat ik nog iets over heb voor het weekend. Dat betekent dat ik soms dingen weer uit het mandje haal!

Hier een paar dingen over hoe wij het doen om te besparen op de boodschappen;

  • Ik koop bijna geen A-merken, maar zoek alternatieven
  • Wij eten (bijna) nooit iets uit een pakje of een zakje
  • Ik check de aanbiedingen, maar als het niet iets is wat ik normaal zou kopen, sla ik over!
  • Wij hebben bijna geen voorraad, we kopen wat we gaan gebruiken en maken het op
  • Op = op, ik ga niet extra naar de winkels als de boter op is, dan eten we die week gewoon even geen boter (tot zover dit kan natuurlijk, sommige dingen zijn iets essentiëler)
  • Als je geen groot gezin hebt, is het verstandig om eten te maken voor meerdere dagen. (Helaas lukt dit bij ons alleen met soep)

Laat je weten of je wat aan de tips hebt? Of heb jij nog een gouden tip die erbij moet?

Veel liefs, Melina van der Veen – Melikidis

money mindset

Over Melina On Fire

Van een alleenstaande moeder met een schuld van meer dan  €100.000,- naar een ervaringsdeskundige met brede financiële kennis. Ik heb mijn passie gevonden in mijn eigen ervaringen en deze omgezet in een bedrijf waarmee ik vrouwen begeleid naar financiële onafhankelijkheid en een betere money mindset.

website / blog ...