De vakantie is eindelijk begonnen, en ook in het noorden van Nederland zijn we er helemaal klaar voor. Afgelopen zondag zijn we met veel enthousiasme vertrokken naar onze vakantiebestemming. Onze reis bracht ons eerst naar het prachtige Praag, vervolgens naar het bruisende Belgrado, en nu zijn we gearriveerd in het kleine dorpje in het noorden van Griekenland, waar mijn opa vandaan komt. Een plek vol herinneringen, schapen en koeien, en een warme gemeenschap van slechts 50 gezinnen, waarvan de helft hier permanent woont en de andere helft tijdens vakanties terugkeert vanuit andere delen van Europa, voornamelijk Duitsland en andere welvarende gebieden.

Mijn opa is in dit dorp opgegroeid, maar verhuisde eind jaren 50 naar Nederland op zoek naar een beter leven. Het voelt bijzonder om hier te zijn, vooral omdat mijn opa alweer 10 jaar geleden is overleden. Terugkeren naar deze plek doet me beseffen hoezeer de wereld is veranderd en toch ook hoeveel er hetzelfde is gebleven.

Deze vakantie staat voor ons in het teken van familiebezoeken, nieuwe plekken ontdekken en vooral ontspannen en opladen. Nu onze kinderen wat ouder zijn en zichzelf goed kunnen vermaken, hebben we meer tijd om te genieten van rustige momenten. Hierdoor kan ik eindelijk de boeken meenemen die al een tijdje op mijn leeslijst staan.

Mindset boeken mee op vakantie

Een van de boeken over geld die mijn aandacht heeft is “Rijkdom” van Esther & Jerry Hicks. Hoewel ik dit boek al een tijdje in mijn bezit heb, voel ik nu pas dat ik er klaar voor ben om de inzichten uit dit boek te omarmen.

Vaak krijg ik de vraag: “Melina, welke boeken over geld moet ik nu écht lezen als ik mijn financiële situatie wil verbeteren? Welke Money Mindset boeken raad jij nu écht aan?”

Nou… ik heb een lijstje samengesteld met mijn top 4 aanbevelingen:

Positievere mindset is goed voor je mentale conditie

Mijn favoriete boeken over geld: 

Op nummer 1: De psychologie achter geld

“psychologie achter geld” gaat over hoe we denken en ons voelen over geld.

Het boek duikt in waarom we soms rare financiële keuzes maken en hoe onze achtergrond daarin meespeelt. Het laat zien hoe geld ons geluk en relaties beïnvloedt en geeft tips om slimmer met geld om te gaan. Een eye-opener voor iedereen die wil begrijpen waarom geld zo’n grote rol speelt in ons leven.

Voor mij een echte aanrader omdat dit precies is zoals ik denk over geld. Het beste money mindset boek wat er is in mijn beleving.

Hier te koop, bij bol.com “De Psychologie Achter Geld”

Op nummer 2: Blondjes beleggen beter

Dit boek mag niet ontbreken in de lijst van boeken om te lezen. Het legt op een eenvoudige manier uit hoe je kunt beginnen met beleggen. Een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in investeren.

“blondjes beleggen beter” is een toegankelijk en inspirerend boek voor iedereen die wil starten met beleggen, maar denkt dat het te ingewikkeld is. Het breekt het stereotype dat beleggen alleen voor ‘experts’ is en laat zien dat iedereen, ook zonder financiële achtergrond, succesvol kan beleggen. Het boek staat vol praktische tips en eenvoudige strategieën om slim te investeren en je financiële doelen te bereiken. Een must-read als je je eerste stappen in de beleggingswereld wilt zetten en je geld voor jou wilt laten werken.

Hier te koop, bij bol.com “Blondjes Beleggen Beter”:

Praktische oefeningen in growth mindset boeken

Op nummer 3: Atomic Habits

Dit boek leert je hoe je gewoontes kunt veranderen, wat ook van toepassing is op je financiële gewoontes. Het helpt je om positieve veranderingen aan te brengen in je financiële leven.

“atomic habits” gaat over het bouwen van kleine gewoontes met grote impact. Het laat zien hoe kleine veranderingen in je dagelijkse routine kunnen leiden tot enorme resultaten op lange termijn. Het boek legt uit hoe je slechte gewoontes kunt doorbreken en goede gewoontes kunt opbouwen, op een eenvoudige en praktische manier. Het is perfect voor iedereen die positieve veranderingen in haar leven wil aanbrengen, stap voor stap. Met dit boek leer je hoe kleine aanpassingen in je gedrag grote dromen waar kunnen maken. Deze valt niet helemaal over geld, maar helpt wel enorm met een growth mindset creëren.

Hier te koop, bij bol.com “Atomic Habits”:

Op nummer 4: Koop je rijk

Dit boek behandelt het onderwerp vastgoed en hoe je kunt beginnen met vastgoedinvesteringen. Hoewel dit misschien niet voor iedereen geschikt is, vind ik de heldere schrijfstijl van het boek zeer toegankelijk. Of je nu wel of niet besluit om in vastgoed te investeren, de keuze is altijd aan jou.

“koop je rijk” is een praktische gids voor een ieder die meer willen leren over investeren in vastgoed. Het boek legt uit hoe je door slim te investeren in onroerend goed een stabiel inkomen en financiële vrijheid kunt opbouwen. Het staat vol met tips en strategieën over hoe je de juiste panden kiest, hoe je financiert, en hoe je je investeringen beheert. Dit boek is ideaal voor vrouwen die hun financiële toekomst in eigen handen willen nemen en door vastgoed een vermogen willen opbouwen.

Hier te koop, bij bol.com “Koop je Rijk”:

Boek mindset voor de juiste mindset en succesvolle mensen

Mijn favorieten Money mindset boeken

Deze boeken zijn vooral gericht op money, maar er zijn nog tal andere boeken waar ik enorm veel van geleerd heb.

Welk boek heeft jouw mindset verandert?

PLAN EEN GRATIS STRATEGIESESSIE IN

Niet langer buikpijn hebben door geen financiëel overzicht?

Tijd om jouw financieel inzicht naar een hoger niveau te tillen!

In slechts 30 minuten via Teams storten we ons op de cruciale stappen die jij moet zetten om te floreren.
Daarnaast onderzoeken we in dit gesprek of ik je mogelijk verder kan helpen en zo ja op welke manier dit passend is.

Misschien vind je dit ook interessant? 

financieel overzicht
financiële rust als zzp'er
website / blog ...