Mijn favoriete boeken over GELD

boeken over geld

De vakantie is eindelijk begonnen, en ook in het noorden van Nederland zijn we er helemaal klaar voor. Afgelopen zondag zijn we met veel enthousiasme vertrokken naar onze vakantiebestemming. Onze reis bracht ons eerst naar het prachtige Praag, vervolgens naar het bruisende Belgrado, en nu zijn we gearriveerd in het kleine dorpje in het noorden van Griekenland, waar mijn opa vandaan komt. Een plek vol herinneringen, schapen en koeien, en een warme gemeenschap van slechts 50 gezinnen, waarvan de helft hier permanent woont en de andere helft tijdens vakanties terugkeert vanuit andere delen van Europa, voornamelijk Duitsland en andere welvarende gebieden.

Mijn opa is in dit dorp opgegroeid, maar verhuisde eind jaren 50 naar Nederland op zoek naar een beter leven. Het voelt bijzonder om hier te zijn, vooral omdat mijn opa alweer 10 jaar geleden is overleden. Terugkeren naar deze plek doet me beseffen hoezeer de wereld is veranderd en toch ook hoeveel er hetzelfde is gebleven.

Deze vakantie staat voor ons in het teken van familiebezoeken, nieuwe plekken ontdekken en vooral ontspannen en opladen. Nu onze kinderen wat ouder zijn en zichzelf goed kunnen vermaken, hebben we meer tijd om te genieten van rustige momenten. Hierdoor kan ik eindelijk de boeken meenemen die al een tijdje op mijn leeslijst staan.

Een van de boeken over geld die mijn aandacht heeft is “Rijkdom” van Esther & Jerry Hicks. Hoewel ik dit boek al een tijdje in mijn bezit heb, voel ik nu pas dat ik er klaar voor ben om de inzichten uit dit boek te omarmen.

Vaak krijg ik de vraag: “Melina, welke boeken over geld moet ik nu écht lezen als ik mijn financiële situatie wil verbeteren?” Welnu, ik heb een lijstje samengesteld met mijn top 4 aanbevelingen:

Mijn favoriete boeken over geld: 

“De Psychologie Achter Geld”:

Dit boek sluit naadloos aan bij mijn eigen denkwijze over geld. Het heeft me veel verhelderende inzichten gegeven en heeft mijn begrip van financiën nog verder verdiept.

“Blondjes Beleggen Beter”:

Dit boek mag niet ontbreken in de lijst van boeken om te lezen. Het legt op een eenvoudige manier uit hoe je kunt beginnen met beleggen. Een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in investeren.

“Atomic Habits”:

Dit boek leert je hoe je gewoontes kunt veranderen, wat ook van toepassing is op je financiële gewoontes. Het helpt je om positieve veranderingen aan te brengen in je financiële leven.

“Koop je Rijk”:

Dit boek behandelt het onderwerp vastgoed en hoe je kunt beginnen met vastgoedinvesteringen. Hoewel dit misschien niet voor iedereen geschikt is, vind ik de heldere schrijfstijl van het boek zeer toegankelijk. Of je nu wel of niet besluit om in vastgoed te investeren, de keuze is altijd aan jou.

 

PLAN EEN GRATIS STRATEGIESESSIE IN

Niet langer buikpijn hebben door geen financiëel overzicht?

Tijd om jouw financieel inzicht naar een hoger niveau te tillen!

In slechts 30 minuten via Teams storten we ons op de cruciale stappen die jij moet zetten om te floreren.
Daarnaast onderzoeken we in dit gesprek of ik je mogelijk verder kan helpen en zo ja op welke manier dit passend is.

Misschien vind je dit ook interessant? 

financieel overzicht
financiële rust als zzp'er
Money Mindset Coach

Over Melina

Money Mindset Coach | Budget Coach

🔥 Van 100K schuld naar On FIRE

🔥 Helpt vrouwen om echte Money Queens te worden, zowel zakelijk als privé!

Meer lezen?

website / blog ...