Tips om te besparen op gas en licht

Het zal je vast niet ontgaan zijn, de gasprijzen stijgen. En niet een beetje, enorm. Mijn buurman vertelde mij laatst dat hij van € 200,- naar de €850,- is gegaan per maand. Wij hebben gelukkig nog een vast oud contract, maar over een tijdje loopt deze ook af. Hopelijk gaat de overheid hier iets aan doen, want voor vele zal deze situatie onbetaalbaar worden. Ik geef je graag tips om te besparen op gas en licht. 

Hoe houd ik de gasrekening toch wat lager?

  1. De eerste tip om te besparen op gas is door de verwarming 1 graadje lager te zetten. Dit voel je écht niet. Ik kan het weten als enorme koukleum!
  2. Zet een wekker als je gaat douche klink heel suf, maar het maakt je wel bewuster en het bespaart enorm wat euro’s!
  3. Gebruik tochtstrips, zorg ervoor dat je voorbereid bent voor de komende winter!
  4. Draai geen halve wasjes, dat is echt zonde!
  5. Doe de deksel op de pan als je kookt, ook bij het koken van een eitje!
  6. Let op bij het kopen van nieuwe producten op een zuinig energielabel

Uiteraard zijn er ook nog manieren om op lange termijn te besparen. Denk aan het verduurzamen van jouw woning. In deze blog over duurzaam wonen, lees je hoe je hier subsidie voor kunt aanvragen.

Maak jij je al druk om de stijgende prijzen? Laat het mij vooral weten via Instagram wat jij doet om te besparen op gas en licht. En ben je benieuwd hoe sowieso kan voorkomen dat je aan het einde van de maand weer veel te veel geld hebt uitgegeven? Lees dan mijn nieuwe blog

 

money mindset

Over Melina On Fire

Van een alleenstaande moeder met een schuld van meer dan  €100.000,- naar een ervaringsdeskundige met brede financiële kennis. Ik heb mijn passie gevonden in mijn eigen ervaringen en deze omgezet in een bedrijf waarmee ik vrouwen begeleid naar financiële onafhankelijkheid en een betere money mindset.

website / blog ...