Nieuwe geld gewoontes aanleren in 6 stappen!

Nieuwe geld gewoontes aanleren

Nieuwe geld gewoontes aanleren in 6 stappen!

Het aanleren van nieuwe gewoontes is best lastig en al helemaal als het op geld aankomt. Daarom leer ik je in 6 stappen hoe je jezelf nieuwe geld gewoontes kan aanleren. 

  1. Hou overzicht: Maak de afspraak met jezelf dat je 1x per week inlogt in de bank om te kijken hoe het ervoor staat. Ik kijk standaard elke maandag even hoe het afgelopen week is gegaan en hoeveel we nog kunnen spenderen.
  2. Zorg dat je niet meer in het rood wil staan: Probeer te werken aan niet meer rood willen staan. Hierbij is mindset erg belangrijk, maar je kan ook heel eenvoudig starten met het niet meer gebruiken van je creditcard. 
  3. Schrijf je uit bij elke nieuwsbrief die je nu binnenkrijgt van winkels: Open eens je mailbox en kijk eens hoeveel nieuwsbrieven je vandaag al binnen hebt gehad met mooie aanbiedingen. Wanneer je je uitschrijft bij elke nieuwsbrief die je op dit moment binnen krijgt, word je ook niet meer verleid om ‘impulsaankopen‘ te doen. En nog een voordeel: je mailbox is weer overzichtelijk!
  4. Praat over geld: Het is erg belangrijk om te leren over geld te praten. Hierdoor wordt je zelfverzekerder en raak je ook door anderen geïnspireerd om bepaalde doelen te behalen.
  5. Maak een spaardoel Het is makkelijker om naar een doel toe te werken, dan maar iets te doen. Wanneer jij voor jezelf een bepaalt doel heb gesteld, krijg jij veel meer motivatie om dit doel ook daadwerkelijk te bereiken. En vergeet ook niet jouw spaardoel te delen met anderen. Zo word je nog meer gemotiveerd en gaat het je zeker lukken om dit bedrag bij elkaar te sparen.
  6. Begin met beleggenVraag je je soms of waarom je zou gaan beginnen met beleggen? Het antwoord is: rendement! Als jij je geld wilt laten groeien zodat je mooie reizen kunt maken, eerder kan stoppen met werken of de studie van je kids wil afbetalen, dan is beleggen een goede optie, nu de spaarrente zo laag is. 

Vond jij dit interessant en wil jij meer van zulke tips ontvangen? Volg dan nu mijn socials! 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

Melina - Money Mindset Coach

Over Melina

Financieel Business Coach | Money Mindset Coach

🔥 Van 100K schuld naar On FIRE

🔥 Helpt vrouwen om echte Money Queens te worden, zowel zakelijk als privé!

Meer lezen?

Online geld verdienen
website / blog ...