Is dit het nou?

Onze weg naar fire. Is dit het nou?

“Is dit nu later? Is dit nu later als je groot bent? Ik snap geen donder van het leven. Ik weet nog steeds niet wie ik ben. Is dit nu later?” zingt Stef Bos in zijn liedje “Is dit nu later”. Hoewel zijn muziekstijl niet mijn favoriet is, vind ik dit nummer zowel inspirerend als deprimerend. Het doet me denken aan de vraag die vaak door mijn gedachten gaat: is dit het nou?

Als klein meisje wilde ik niets anders dan 18 jaar worden en op mezelf wonen.

Door omstandigheden gebeurde het nog eerder en woonde ik op mijn 17e al op mezelf. Het leek geweldig, tot de rekeningen binnenkwamen.

Zo begon het leven van paycheck naar paycheck.

Er gebeurde van alles en door een paar slechte keuzes heb ik een paar jaar flink op de blaren moest zitten. 

Toch bleef dat gevoel…dit kan het niet allemaal zijn. Dit is het niet allemaal. Ik kan veel meer uit mezelf halen dan het zijn van een werknemer die op 72 met pensioen mag.

Hoe ouder ik word, hoe meer die vaste verplichtingen mij zijn gaan dwarszitten.

En daarom ben ik begonnen met het nastreven van Financial Independence and Retire Early (FIRE). Het idee is om zelfvoorzienend te zijn en te leven in het nu, zonder de stress van het wachten op het salaris aan het einde van de maand.

FIRE is een levensstijl waarbij je streeft naar financiële onafhankelijkheid. Het gaat niet om vroeg met pensioen gaan, maar om de vrijheid hebben om te kiezen wat je wilt doen, zonder afhankelijk te zijn van een baan. Dit betekent dat je genoeg passief inkomen hebt om van te leven zonder dat je hoeft te werken voor een werkgever. Dit kan door te besparen op kosten, te investeren in indexfondsen of vastgoed, en door het opzetten van een eigen onderneming.

Hoewel het idee van FIRE voor sommige mensen extreem lijkt, is het belangrijk om te beseffen dat het niet betekent dat je je hele leven moet opofferen om financiële onafhankelijkheid te bereiken. Het gaat erom dat je bewuste keuzes maakt met betrekking tot je uitgaven en je investeringen, zodat je jouw financiële doelen kunt bereiken.

Het nastreven van FIRE betekent niet dat je niet kunt genieten van het leven. Integendeel, het betekent dat je bewust omgaat met je uitgaven en prioriteiten stelt om te kunnen genieten van de dingen die echt belangrijk voor je zijn. Het gaat erom dat je keuzes maakt die aansluiten bij jouw waarden en doelen in plaats van je te laten leiden door de verwachtingen van anderen.

Als je overweegt om FIRE na te streven, is het belangrijk om eerst je financiële doelen vast te stellen en een plan te maken om deze doelen te bereiken. Dit betekent dat je moet weten hoeveel geld je nodig hebt om financieel onafhankelijk te worden en hoe je dat geld gaat verdienen en investeren.

De eerste basis is overzicht, iets dat ik je graag leer in The Money Course!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

Melina - Money Mindset Coach

Over Melina

Financieel Business Coach | Money Mindset Coach

🔥 Van 100K schuld naar On FIRE

🔥 Helpt vrouwen om echte Money Queens te worden, zowel zakelijk als privé!

Meer lezen?

Online geld verdienen
website / blog ...