Is dit het nou: Chronisch ziek en eigenaar van een succesvolle webshop!

Is dit het nou? chronisch ziek en eigenaar van een succesvolle webshop

Vaak lijkt het alsof de hele wereld weet wat zijn of haar passie is, iemand anders heeft alles super goed voor elkaar en jij nog niet eens weet wat je gaat eten morgen. Soms komt dat gevoel uit een relatie of baan waar je je niet fijn voelt. Je wilt wel anders, maar wat dan? En hoe? In deze rubriek neem ik je mee naar hoe anderen hun pad van succes hebben afgelegd, wat ze daarvoor nodig hadden en welke tip ze jou willen meegeven!

Vandaag een interview met Argant (49). Ze woont samen met haar zoon van 23 en dochter van 12 in een fijn huis in Deventer.

Argante is op haar 21ste gediagnosticeerd met ME. ME is een chronische ziekte, waarbij de belangrijkste klachten lichamelijke en geestelijke uitputting is. Toch lukte het Argante om een succesvolle webshop te starten!

Vertel! Wanneer was het is dit het nou gevoel bij jou aanwezig?

Op mijn 21ste kreeg ik de diagnose ME . Ik ben een aantal jaren in ontkenning geweest, deed een opleiding tot B verpleegkundige en moest hier na een jaar mee stoppen. 

Daarna verhuist met vriendlief naar Almere en daar ging het mis. Ik liep naar mijn werk en kwam bij in het ziekenhuis. Mijn benen weigerden dienst en ik heb een half jaar

half verlamt in bed geleden. Vanaf 1998 zit ik in de WAO want ik kon niks meer. Gelukkig is dit nu over en heb ik twee gezonde kinderen op de wereld gezet.

Toen de kinderen klein waren was ik daar behoorlijk druk mee helemaal omdat ik bij beide kinderen er alleen voor kwam te staan.

Op het moment dat mijn dochter naar school ging en meer haar eigen “leven” kreeg, zat ik op de bank en vroeg ik mezelf vaak af; ‘is dit nou waar mijn leven uit bestaat’ op de bank hangen, boodschappen doen, het huishouden en af en toe een wandelingetje?

Je had dus de behoefte om jezelf van die bank af te halen, wat was je volgende stap?

Ik ben toen gestart met een HBO voeding en diëtetiek, halverwege ben ik gestopt met deze opleiding. Het vergde te veel van mijn lijf en omdat de opleiding niet was wat ik ervan verwacht had voelde ik niet dat dit de oplossing voor mijn verveling was.

Ondertussen waren “heksen-swaps” op mijn pad gekomen via Facebook. Heksen hebben 8 feesten per jaar en via een heksengroep voor “heksenswaps” trokken we 8x per jaar een lootje, waarna je elkaar een cadeautje geeft. Het cadeautje maak je altijd zelf en zo leerde ik een kant van mijzelf kennen die ik nog nooit had ontwikkelt. Ik bleek enorm creatief te zijn! Ik kreeg zoveel plezier in het maken van cadeautjes, dat ik dit vaker wilde doen dan die 8x per jaar.

Zo begon ik met cadeautjes maken in opdracht van anderen en dat resulteerde in het maken van ritueel pakketten, magische doosjes, heksenflessen, wierook en als klap op de vuurpijl het schrijven van een werkboek voor de Rauhnachten. Sommige mensen gooien het roer volledig om, maar bij mij stroomde het natuurlijk mijn kant op.  Ik vond het leuk en toen “ontstond” het eigenlijk vanzelf!

Welke stappen heb je ondernomen en wat kon anders?

Ik heb het gewoon gedaan! Ik ben klein begonnen en van alle inkomsten koop ik weer iets als investering. Ik heb nergens spijt van. Alles hier heeft een bedoeling. Alles wordt aangetrokken door mijn vibratie. Ik had wel dingen anders willen doen, maar ik geloof wel dat als ik dingen anders had gedaan ik nu niet op deze plek was. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik nu op een fijne plek zit.

Je hebt echt je missie ontdekt?

Absoluut, mijn doel is om zoveel mogelijk mensen in hun kracht te zetten door innerlijke magie.

Een van de dingen die daarvoor nodig zijn in mijn beleving is een goede mindset. Echt voor jezelf kiezen. Hoe doe jij dat? Hoe kies je voor jezelf?

Je wordt vaak geconfronteerd door mensen of situaties. Voor jezelf kiezen blijft lastig, maar zo belangrijk. Ik wil mensen niet teleurstellen en daardoor laat ik af en toe nog over mijn grenzen gaan Het bewaken van je grenzen is, vooral voor vrouwen, erg belangrijk Het blijft voor mij een leerproces om mijn eigen grenzen goed af te bakenen. Ik vind het heel belangrijk om open te staan voor mijn medemens, ik vind het ook erg fijn om me te verbinden met mensen en om als verbinder, tussen mensen onderling, te fungeren. Het komt natuurlijk ook wel eens voor dat ik een les te leren heb en dan kom ik wel eens mensen tegen waar ik veel moeite mee kan hebben, maar vaak zijn de assholes er in je leven om jou te leren in je kracht te staan. Daarna kun je hen heel dankbaar zijn, want zij leren je de les waardoor je verder kan. Ze vloeien daarna vanzelf uit je leven. Sommige blijven lang hangen en sommige kort. Dat is helemaal prima.

Nog tips voor anderen?

Haal eruit wat er in zit! Ga voor je dromen, volg je hart. LUISTER naar je intuïtie en naar je innerlijke stem!

Maak je niet druk om wat de maatschappij vind. Geloof dat je alles kunt zijn, doen en hebben wat je wilt. Focus op het goede gevoel dat iets je geeft en niet op dat je het niet hebt.

Vertrouw op jezelf. Ga met de stroom van het leven mee. 

Het is mooi om te zien en te ervaren wat voor stappen iemand kan maken met de juiste mindset. Argante heeft van haar hobby haar werk gemaakt. Ben jij benieuwd wat Argante nou precies maakt? Volg haar dan via haar Instagrampagina: @magic_witchin of neem een kijkje op haar website.

Geschreven door Melina van der Veen – Melikidis

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

Melina - Money Mindset Coach

Over Melina

Financieel Business Coach | Money Mindset Coach

🔥 Van 100K schuld naar On FIRE

🔥 Helpt vrouwen om echte Money Queens te worden, zowel zakelijk als privé!

Meer lezen?

Online geld verdienen
website / blog ...