Crypto Woordenboek: Essentiële Termen voor Beginners

Crypto termen

Daytrader, long gaan, holding, allemaal termen die je misschien helemaal niks zeggen. Dit zijn Crypto Termen. In deze blog zal ik vertellen hoe ik begonnen ben met crypto en leg ik je de belangrijkste crypto termen uit voor als je wil starten met investeren in crypto. 

Hoe ik begonnen ben met crypto

In 2019 heb ik een keer een poging gedaan om veel geld te verdienen met crypto. Helaas was er toen niemand in mijn omgeving die geloofde in crypto. Ik kocht bitcoin op 9000 euro en verkocht het met 100 euro winst. Vet verdient vond ik… Als ik nu zie dat hij daarna naar de 60.000 euro is gegaan, krap ik mijzelf wel even achter de oren.

Daarna, door omstandigheden, heb ik geen aandacht meer aan crypto gegeven. Totdat het in 2021 weer op mijn pad kwam. Ik las er dit keer veel meer over en er was niemand die mij er van kon weerhouden. BTC zou naar de ton gaan, volgens het model van plan B. Helaas is dat niet gebeurd, maar geloof ik nog steeds in het concept.

Ook leerde ik traden en merkte ik dat als je daar echt je werk van maakt je er een goede boterham mee kan verdienen.

Wil je ook starten met crypto? Leer deze crypto termen

Als je wil gaan starten met crypto, komen er soms termen voorbij waar van je denkt: wat betekent dit nou weer.. Ik leg je de 15  15 meest gebruikte crypto termen uit:

ALTCOIN = Elke cryptocurrency, of token, behalve Bitcoin is een Altcoin.

ATH = All Time High. (de hoogste prijs tot nu toe)

BEAR/BEARISH = Negatief marktsentiment, ofwel de prijs heeft een neerwaartse trend.

BULL/BULLISH = Positief marktsentiment, ofwel de prijs heeft een opwaartse trend. Dit is dus het tegenovergestelde van Bear/Bearish.

DAYTRADER = Het dagelijks kopen en verkopen van cryptocurrency om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens de handelsdag.

DCA = Dollar Cost Averaging, het op verschillende prijzen inkopen om daardoor de gemiddelde aankoopprijs van je crypto te verlagen in het geval de koers nog verder daalt. Bijv: Limit buy orders op zowel 0,9, 0,8 als 0,7 USD plaatsen ipv all-in op een prijs van 0,9 USD. Of bijvoorbeeld elke week. op een vast tijdstip, een vast bedrag investeren ongeacht de koers.

FIAT = Ouderwets geld, zoals Dollars of Euro’s.

FOMO = Fear of missing out. Doorgaans wil je de boot niet missen, koop je coins, om daarna een snelle koersdaling mee te maken. Schakel je emoties uit!

HODL = Hold on for dear life (doet mij een beetje aan HODO denken van game of thrones): Hodlers geloven dat dipjes tijdelijk zijn en verkopen daarom zelden. Op de website Bitcointalk verschijnt in december 2013 een bericht met de woorden “I AM HODLING”. Hiermee wilde de plaatser van het bericht duidelijk maken dat hij wilde stoppen met daytraden en zijn Bitcoin vast wilde houden. Het gerucht gaat dat hij op het moment van plaatsen een paar drankjes op had en een typefout maakte. Vervolgens is het een eigen leven gaan leiden en inmiddels is het woord een veelgebruikt begrip in de wereld van crypto.

LIMIETORDER = Een limietorder is een type order om coins te kopen of verkopen op een door jou vooraf bepaalde prijs.

LONG GAAN = Wanneer je cryptocurrency koopt en verwacht dat de koers gaat stijgen, noem je dat long gaan.

SAT of SATOSHI = 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshis (Sats). 1 Satoshi wordt op de volgende manier weergegeven: 0.00000001 BTC je kan het dus een beetje vergelijken met de cent t.o.v. de Euro.

Satoshi Nakamoto is ook de naam van een onbekend persoon die de cryptomunt bitcoin ontwierp en de eerste blockchain database oprichtte.

SHORT GAAN = Short gaan met crypto is het verkopen van de cryptocurrency in de hoop dat deze in waarde daalt en tegen een lagere prijs kan worden teruggekocht. Vaak lenen beleggers crypto om short te gaan, maar dat hoeft dus niet.

STAKING = Het vastzetten van je cryptovaluta in ruil voor het ontvangen van beloningen. Een soort van rente dus.

WHALE = Iemand met grote aantallen coins die de koers kan beïnvloeden

Wil je starten met crypto? Ikzelf gebruik bitvavo! Via deze link kun je een account aanmaken bij bitvavo.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

Melina - Money Mindset Coach

Over Melina

Financieel Business Coach | Money Mindset Coach

🔥 Van 100K schuld naar On FIRE

🔥 Helpt vrouwen om echte Money Queens te worden, zowel zakelijk als privé!

Meer lezen?

Online geld verdienen
website / blog ...