7 doelgerichte strategieën om te groeien op Instagram

Groeien op Instagram

Binnen een jaar had ik 3500 volgers op Instagram, voornamelijk door het delen van geld en bespaartips.

Super tof en vooral heel fijn voor mijn ego, tot ik van doelgroep ging veranderen. Toen bleken de volgers namelijk niet goed aan te sluiten en raakte ik heel veel volgers kwijt. Gelukkig wist ik welke strategie ik had toegepast en waren de volgers er binnen no time weer bij, dit keer met de juiste doelgroep;  toffe ondernemers zoals jij! (Volg je mij nog niet op Insta? Doen dan!)

 

Zet instagram marketing in voor het vinden van nieuwe klanten!

Zakelijke instagram account

Als je je instagram wilt inzetten als social media marketing, is het handig om je instagram account over te zetten naar een zakelijke account. Helemaal top als je deze koppelt aan een facebook business account, omdat je dan van alle functies gebruik kunt maken.

mensen bereiken met instagram marketing

Hoe doe je dit?

Stap 1: Zorg dat je een zakelijke Facebook-pagina hebt.

Stap 2: Ga naar de Instagram-app, tik op je profiel en kies “Instellingen”.

Stap 3: Tik op “Account” en selecteer “Overstappen naar professioneel account”.

Stap 4: Kies tussen “Bedrijf” en “Maker” profiel.

Stap 5: Koppel je Facebook-pagina aan je Instagram-account.

Stap 6: Vul je profielinformatie in, zoals contactgegevens en website.

Nu ben je klaar voor de volgende stap!

Instagram strategie

Zodra je het technische gedeelte hebt geregeld, is het tijd om een strategie te bedenken!

Waarom een instagram strategie? Je hebt een Instagram-strategie nodig voor duidelijkheid. Zonder een strategie loop je het risico om willekeurig en onsamenhangend content te plaatsen, wat niet effectief is voor het bereiken van je specifieke doelen op het platform. Posten om het posten is leuk en als je dat leuk vind om te doen, zeker doen. Maar om een specifieke doelgroep aan te spreken, je instagram echt wilt inzetten om meer klanten te genereren, heb je een strategie nodig!

Met een strategie kun je je richten op wat echt belangrijk is en ervoor zorgen dat je Instagram account bijdraagt aan het behalen van je zakelijke doelstellingen.

Nieuwe klanten bereiken via instagram

Vragen die je jezelf kunt stellen bij het vaststellen van een instagram marketing strategie:

Wat zijn mijn doelen?

Welke specifieke doelen wil ik bereiken met mijn Instagram-account? Wil ik meer volgers aantrekken, de betrokkenheid vergroten, producten verkopen of mijn merkbekendheid vergroten? Het definiëren van duidelijke doelen is de eerste stap naar een effectieve strategie

Wie is mijn doelgroep?

Wie zijn mijn ideale volgers of klanten? Wat zijn hun interesses, behoeften en gedrag op Instagram? Het begrijpen van je doelgroep is essentieel om content te creëren die hen aanspreekt en betrekt.

Wat voor soort content wil ik delen?

Welke soorten content zullen resoneren met mijn doelgroep en mijn doelen ondersteunen? Denk aan foto’s, video’s, verhalen, live-uitzendingen, enzovoort. Bepaal ook de toon en stijl van je content.

Hoe meet ik succes?

Hoe ga ik het succes van mijn Instagram-strategie meten? Welke statistieken en KPI’s (Key Performance Indicators) zijn belangrijk voor mij? Dit kunnen zaken zijn zoals volgersgroei, betrokkenheid (likes en reacties), klikken naar je website, conversies, enzovoort.

Instagram tips!

Nu je weet wie je wilt bereiken en waarom je dit wilt, kun je optimaal gebruik gaan maken van instagram! Hierbij inhoudelijke tips om je verder te helpen met goede content voor het aantrekken van nieuwe klanten.

Via instagram succesvol worden

Deel waardevolle content met een twist

Om te groeien op Instagram is het van belang om content te delen die interessant, leerzaam en relevant is voor je doelgroep.

De tip hierbij is wel, kennis delen is top, maar geef niet alles weg. Houd iets achter – bied niet altijd de oplossing. Waarom? Omdat je je volgers nieuwsgierig wilt houden en hen naar meer wilt laten verlangen.

Geef waardevolle tips en inzichten, maar laat genoeg ruimte voor hen om met vragen te komen of jouw expertise in te schakelen. Hierbij is dus weer je doelstellingen in je hoofd houden van belang. Doe je het om nieuwe klanten aan te trekken? Dan is het handig dat ze niet al de oplossingen uit je post halen, maar nog behoefte hebben aan jouw product.

Wees snel en actiegericht

Wacht niet op perfectie voordat je actie onderneemt op Instagram. Snelheid is van cruciaal belang als je wilt groeien op Instagram – DOE en TEST! Wacht niet op perfecte foto’s.

Experimenteer met verschillende contentformats, ondertiteling en wissel foto’s af met filmpjes. Analyseer de resultaten en optimaliseer jouw aanpak. Door actiegericht te zijn, kun je jouw instagram groei versnellen. Je hoeft geen perfecte instagram feed, dit kan je later allemaal nog bijwerken. Voor nu is het DOEN.

Gebruik relevante zoekwoorden (hashtags)

Begrijp wat jouw doelgroep zoekt op Instagram en maak gebruik van relevante zoekwoorden (hashtags).

Voer een zoekwoorden analyse uit om te ontdekken welke termen en hashtags populair zijn in jouw niche. Gebruik deze inzichten om jouw content te optimaliseren en meer zichtbaarheid te genereren. Gebruik in je posts een paar populaire hashtags en een paar niet zo populaire hashtags! Dit is goed voor het algoritmes.

Post regelmatig

Consistentie is the key to succes op Instagram. Neem een vast postschema aan dat bij jou past en houd je eraan. Hoe ik snel groeide? Door een maand lang ELKE dag te posten. Dit toont toewijding aan het publiek en zorgt voor een betere betrokkenheid. Ook waren mensen na een maand mijn gezicht gewend en kregen zij vertrouwen in mij en dus in mijn product. Doe aan storytelling, verhalen doen het heel goed op instagram. Mensen gebruiken dit kanaal vooral voor entertainment, houd dat in je achterhoofd!

Herhaal je content

Niet iedereen zal jouw content meteen zien of onthouden. Herhaling is essentieel om jouw boodschap te verankeren en jouw merk top-of-mind te houden. Bekijk jouw statistieken om te ontdekken welke posts het best presteren en deel deze nogmaals op strategische momenten. Iedereen die instagram marketing inzet die ik ken, herhaalt content.

Gebruik Instagram stories (instagram verhaal)

Een andere manier waardoor ik ontzettend ben gaan groeien op Instagram is doordat ik gebruik maakte van Instagram stories.

Stories bieden een intiemere kijk in jouw leven en onderneming. Gebruik Stories om jouw persoonlijkheid te tonen, jouw dagelijkse avonturen te delen en een laat een stukje jou zien.
Wees authentiek en deel wat voor jou comfortabel voelt – dit zal een diepere connectie met jouw volgers creëren. Je hoeft niet je kinderen te delen als je dat niet wilt, maar je kan wel je favoriete kopje koffie op de foto zetten!

Interactie

Ga de interactie aan met je volgers. Gebruik regelmatig een poll met een leuke vraag, het hoeft niet altijd over je bedrijf te gaan, het mag ook over iets gaan waar jij enthousiast over bent. Ook hiermee kun je jezelf laten zien. Ga het gesprek aan met nieuwe volgers. In een gesprek kun je ook veel duidelijker analyseren waar er behoefte aan is en welke content voor meer bereik zal zorgen!

Zijn er gebruikers die op jouw content reageren? Ga het gesprek aan, in de post zelf of juist in een DM om een connectie te maken.

instagram is het kanaal voor leuke gesprekken met potentiele klanten

Analyseer en optimaliseer om te groeien op Instagram

Analyseer regelmatig jouw instagram insights om te begrijpen wat werkt en wat niet.

Kijk naar jouw meest betrokken posts, welke hashtags het beste presteren en waar jouw volgers vandaan komen. Gebruik deze gegevens om jouw strategie te verbeteren en jouw groei continu te optimaliseren.

Door deze tips te volgen, kun je je Instagram-account laten groeien en jouw merk op de kaart zetten. Samen even sparren over hoe je nog meer uit je instagram kunt halen? Stuur een DM op instagram of plan een gratis strategiesessie!

 

 

PLAN EEN GRATIS STRATEGIESESSIE IN

Niet langer buikpijn hebben door geen financiëel overzicht?

Tijd om jouw financieel inzicht naar een hoger niveau te tillen!

In slechts 30 minuten via Teams storten we ons op de cruciale stappen die jij moet zetten om te floreren.
Daarnaast onderzoeken we in dit gesprek of ik je mogelijk verder kan helpen en zo ja op welke manier dit passend is.

Misschien vind je dit ook interessant? 

Meer verkeer naar je website
starten als freelancer

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

Melina - Money Mindset Coach

Over Melina

Financieel Business Coach | Money Mindset Coach

🔥 Van 100K schuld naar On FIRE

🔥 Helpt vrouwen om echte Money Queens te worden, zowel zakelijk als privé!

Meer lezen?

Online geld verdienen
website / blog ...