I LOVE MONEY en ik geniet van financiële overvloed.

Yes, i said it!

Maar helaas wordt van geld houden vaak verward met geld de controle geven over ons leven.

En ja, er zijn mensen die geld als hun drijvende kracht zien en het hun leven laten overnemen.

Van geld houden is echter iets heel anders.

Ik hou van reizen, van vrijheid. Ik hou ervan om mijn eigen dag in te delen! Ik hou ervan om leuke dingen te kunnen doen met mijn gezin. Ik hou ervan om tijd door te brengen met geliefden. En ik hou van geld omdat geld dit allemaal mogelijk maakt voor mij.

Maar geld is niet mijn drijfveer. Motivatie, wat mij betreft, draait om wat je echt beweegt en je hart sneller doet kloppen.

Zoveel als ik van geld hou en alles wat ermee samenhangt (!), is geld niet de reden waarom ik bepaalde keuzes maak. Geld verdienen is een vaardigheid. Het kan op zoveel manieren worden gedaan, geloof me maar! Iedereen in Nederland kan veel geld verdienen.

Maar de sleutel ligt niet in het verdienen van geld alleen om het geld, het ligt in het verdienen van geld door iets te doen waarvoor je elke ochtend vol enthousiasme uit bed springt.

Iets waarvan je echt voelt (en niet alleen denkt!) dat je het de komende 50 jaar elke dag met een glimlach op je gezicht kunt doen!

Ontdek je passie

De reis naar financiële overvloed begint met het ontdekken van je passie. Wat is het dat je ziel in vuur en vlam zet? Welke activiteit, service of product brengt immense vreugde en vervulling in je leven?

Passie is de drijvende kracht achter elk succesvol ondernemen. Als je gepassioneerd bent over wat je doet, ben je waarschijnlijk beter in staat om erin uit te blinken, er meer tijd aan te besteden en creatieve manieren te vinden om het succesvol te maken.

Denk aan de dingen die je zo leuk vindt om te doen dat je ze zou blijven doen, zelfs als geld geen rol speelde. Deze passies kunnen de sleutel zijn tot je financiële succes.

Verbind je passies met financieel succes

Nadat je je passies hebt achterhaald, is de volgende stap om ze te verbinden met mogelijkheden voor financieel succes.

Vraag jezelf af hoe je je passies kunt omzetten in iets dat waarde biedt aan anderen. Kun je een dienst aanbieden waar mensen graag voor willen betalen? Kun je een product creëren dat voorziet in een behoefte in de markt?

Door je passies te combineren met een businessplan, kun je een fijne carrière of onderneming beginnen waarin je veel geld kan verdienen.

Geniet van de reis

Het is belangrijk om te onthouden dat de reis naar financiële overvloed niet altijd zonder hobbels verloopt. Er zullen uitdagingen zijn, tegenslagen en momenten waarop je twijfelt aan je keuzes.

Maar het omarmen van de reis hoort bij het proces. Leer van je ervaringen, stuur bij waar nodig en houd je ogen gericht op het einddoel – een leven vol passie, doel en financiële vrijheid.

Verander je money mindset

Terwijl je aan deze reis begint, is het cruciaal om je money mindset te onderzoeken. Onze overtuigingen over geld kunnen ons vooruit duwen of tegenhouden.

Als je in het verleden beperkende overtuigingen hebt gehad over geld, zoals “geld maakt niet gelukkig” of “rijke mensen zijn hebzuchtig”, is het tijd om die gedachten uit te dagen en te herkaderen.

Geld is een neutraal instrument dat zowel voor positieve als negatieve doeleinden kan worden gebruikt. Omarm het idee dat je geld kunt gebruiken als een kracht voor het goede – om kansen te creëren voor jezelf en anderen, om de doelen te ondersteunen waarin je gelooft en om een positieve impact te hebben op de wereld.

Investeer in scholing, coaching of boeken over geld. 

Om te slagen in je financiële reis, investeer in je financiële educatie. Leer over budgetteren, sparen, investeren en andere financiële principes die je in staat stellen om slimme financiële beslissingen te nemen.

Hoe meer je begrijpt hoe geld werkt, hoe zelfverzekerder en controleerder je je zult voelen over je financiële toekomst. (Leren hoe geld werkt? Meld je dan nu aan voor The Money Course).

Omring je met positieve invloeden

Omring jezelf met gelijkgestemden die je financiële doelen en ideëen ondersteunen. Zoek coaches op of sluit je aan bij community’s of masterminds waar je kunt leren van anderen die financieel succes hebben bereikt door te doen wat ze leuk vinden.

Door jezelf te omringen met positieve mensen om je heen, zul je geïnspireerd worden om door te blijven gaan, zelfs in lastige tijden.

Van geld houden betekent niet dat het je leven beheerst. Het betekent het herkennen van de mogelijkheden en kansen die financiële overvloed kan bieden om een leven vol passie, doel en vrijheid te leiden.

Ontdek je passies, verbind ze met kansen voor financieel succes en geniet van de reis met een positieve geld mindset. Investeer in je financiële educatie en omring jezelf met positieve invloeden.

Onthoud dat het nastreven van financiële overvloed niet alleen om het geld gaat; het gaat om het creëren van een leven dat je vreugde, voldoening en de mogelijkheid om een positieve impact op de wereld te hebben, brengt.

Dus, ga ervoor en hou van geld – niet alleen omwille van het geld, maar omwille van de mogelijkheden die het biedt om je dromen waar te maken!

Meer weten? Meld je dan nu aan voor The Money Course.

 

PLAN EEN GRATIS STRATEGIESESSIE IN

Niet langer buikpijn hebben door geen financiëel overzicht?

Tijd om jouw financieel inzicht naar een hoger niveau te tillen!

In slechts 30 minuten via Teams storten we ons op de cruciale stappen die jij moet zetten om te floreren.
Daarnaast onderzoeken we in dit gesprek of ik je mogelijk verder kan helpen en zo ja op welke manier dit passend is.

Misschien vind je dit ook interessant? 

meer geld vragen
niet goed met geld
website / blog ...