Wat is een ETF?

Wat is een etf?

Alles wat je moet weten over ETF’s: De ultieme gids voor beginnende beleggers

ETF, een term die je vaak tegenkomt als je geïnteresseerd bent in beleggen of de wereld van investeren volgt via sociale media (en trouwens, volg je mij al op social media? Zo niet, kun je dat NU doen!). Beleggen in ETF’s is de laatste jaren enorm populair geworden, maar wat is een ETF eigenlijk?

Wat is een ETF?

Laten we beginnen met de basis. ETF staat voor Exchange Traded Fund, en je hoort ze ook wel trackers of indextrackers noemen. De term “tracker” geeft eigenlijk heel goed weer wat een ETF precies is.

Een ETF heeft als doel om een onderliggende index of effect zo nauwkeurig mogelijk te volgen. ETF’s bestaan in alle vormen en maten. Je kunt bijvoorbeeld de hele AEX-index volgen, maar ook specifieke sectoren, zoals technologieaandelen, of zelfs valuta.

Waarin investeren ETF’s?

Veel ETF’s richten zich op aandelen. Als je bijvoorbeeld een ETF koopt die investeert in de 25 aandelen die zijn opgenomen in de AEX-index, bezit je eigenlijk een klein deel van al die bedrijven.

Stel je voor dat je een ETF van de AEX-index hebt en die stijgt met 10%. Dan zal jouw ETF ook met 10% stijgen. Het mooie van beleggen in ETF’s is dat je de markt volgt in plaats van te proberen deze te verslaan.

Losse aandelen of ETF’s?

Dit is een belangrijke vraag die veel beginnende beleggers zichzelf stellen. Moet je investeren in losse aandelen of juist in ETF’s?

Met losse aandelen proberen de meeste mensen het beter te doen dan de markt door veel te kopen en verkopen. Dit kan echter behoorlijk tijdsintensief zijn en levert niet altijd het verwachte succes op. Wat snel stijgt, kan ook snel dalen. Door in meerdere bedrijven te investeren via ETF’s kun je dat risico spreiden.

Beleggen is ETF’s

Beleggen in ETF’s kan een slimme en toegankelijke manier zijn om te profiteren van de financiële markten. Het volgen van een index met een ETF biedt diversificatie en vermindert het risico in vergelijking met het investeren in individuele aandelen.

Ben je geïnteresseerd in meer financiële termen en beleggingstips? Misschien vind je het artikel over Crypto Termen ook wel interessant.

De Kracht van Spreiden: Wat doen wij?

Onze investeringsbenadering is gebaseerd op diversificatie. We verspreiden onze middelen over verschillende activaklassen, van aandelen tot vastgoed, om risico’s te minimaliseren en kansen te vergroten. Beleggen en de keuze maken waarin je belegd is heel persoonlijk. Daarbij moet je gewoon een paar dingen uittesten en fouten maken, want daar leer je van! 

Wil je leren van mijn fouten en daarmee jaren stress overslaan? Plan dan een gratis adviesgesprek in! 

 

Money Mindset Coach

Over Melina

Money Mindset Coach | Budget Coach

🔥 Van 100K schuld naar On FIRE

🔥 Helpt vrouwen om echte Money Queens te worden, zowel zakelijk als privé!

Meer lezen?

website / blog ...