Tips om binnen je vakantiebudget te blijven!

De zomer is begonnen en de vakantie staat voor de deur. Yes! Maar toch moet je op je vakantiebudget letten. Hoe gaat het je lukken om je aan je vakantiebudget te houden? Ik geef je graag een aantal tips om binnen je vakantiebudget te blijven. 

Waarom een vakantiebudget bijhouden?

Het bijhouden van een vakantiebudget is handig om te dienen als leidraad. Je kan dan beoordelen of je het budget goed hebt uitgegeven. Had ik het anders gedaan? Wat was het geld echt waard en wat was zonde? Zodat je bij je volgende vakantie weet waar je liever wat minder geld aan uit wil geven. 

Tips om binnen je vakantiebudget te blijven:

  1. Bedenk van te voren hoeveel je wilt besteden aan deze vakantie
  2. Als je een bedrag hebt, reken dan uit hoeveel uur je daarvoor hebt moeten werken (hiermee maak je het bedrag voelbaarder)
  3. Als je het bedrag weet wat je wilt besteden, haal daar de kosten vanaf van de reis en de accommodatie (wil je besparen op accommodatie, denk dat eens aan huizenruil, bijvoorbeeld via homeexchange)
  4. Het bedrag dat je overhoud na de kosten voor transport en wonen, verdeel je over de dagen dat je gaat
  5. Meer dan dat bedrag kun je niet uitgeven. Gebeurt het toch, heb je de dag erna minder!
  6. Houd je aan het plan! En als je denkt ik dwaal af, bedenk je dan hoeveel uur je ook alweer had gewerkt voor deze kosten!

Vond je deze tips interessant? En zou je graag meer van zulke tips willen ontvangen? Schrijf je dan nu hier in voor mijn nieuwsbrief! 

Geschreven door Melina van der Veen Melikidis

 

money mindset

Over Melina On Fire

Van een alleenstaande moeder met een schuld van meer dan  €100.000,- naar een ervaringsdeskundige met brede financiële kennis. Ik heb mijn passie gevonden in mijn eigen ervaringen en deze omgezet in een bedrijf waarmee ik vrouwen begeleid naar financiële onafhankelijkheid en een betere money mindset.

website / blog ...