Vakantiebudget Meivakantie

vakantiebudget mei 2022

Goedkoop op vakantie naar Griekenland

Ooit afgevraagd hoeveel iemand uitgeeft tijdens een vakantie? In dit blog neem ik je mee in ons vakantiebudget voor de meivakantie.

Ik deel met je wat ons vakantiebudget voor de meivakantie was en leg uit waarom ik na een vakantie een overzicht maak van onze uitgaven. Waarom dit blog? Omdat ik graag open ben over geld en Griekenland een speciale plek in mijn hart heeft vanwege mijn roots. Niet zo geïnteresseerd in geldzaken? Lees dan het tweede deel van dit blog. Niet zo’n fan van Griekenland? Duik dan in het eerste deel, waarin ik eenvoudig deel wat een gezin van 5 uitgeeft aan vakantie!

Griekenland vakanties

Hoeveel geld hebben wij uitgegeven tijdens deze vakantie naar Griekenland?

De vakantie is inmiddels voorbij, en zoals altijd maak ik aan het einde van een vakantie een overzicht van het bestede vakantiebudget!

Afgelopen periode was het de meivakantie. Op onze school hebben de kinderen in mei 2 weken vakantie. Een geweldig moment voor ons gezin van 5 om naar Griekenland te gaan. Onze kinderen zijn momenteel 15, 13 en 8 jaar oud.

Griekenland staat bekend om een heerlijk mediterraan klimaat

Waarom na de vakantie een overzicht maken van je uitgegeven vakantiebudget? 

Voor elke vakantie stel ik een prognose, een budget, op. Daar werk ik naartoe, daar spaar ik voor.

Tijdens de vakantie houd ik het financiële plaatje in de gaten, zij het niet tot in detail. Helaas herinner ik me bij een volgende vakantie vaak niet exact hoeveel we hebben uitgegeven. Een overzicht van de vorige keer fungeert dan als een waardevolle leidraad.

Deze aanpak biedt tevens de mogelijkheid om te evalueren of we het budget verstandig hebben besteed. Zou ik het anders hebben aangepakt? Wat was het geld werkelijk waard en wat bleek achteraf zonde van onze uitgaven?

vakantie naar Griekenland

Kosten die gemaakt zijn voor de reis naar de Griekse hoofdstad Athene

Normaliter reserveer ik mijn tickets ruim van tevoren, wat aanzienlijk in de kosten scheelt. Echter, vanwege de onzekerheden rondom corona, hebben we dit keer gewacht met het aanschaffen van de tickets.

Pas in maart hebben we besloten de tickets te kopen, wat resulteerde in aanzienlijk hogere prijzen. Na een avond intensief speurwerk vond ik echter tickets vanaf Düsseldorf met een tussenstop, wat een besparing van meer dan €1000 opleverde voor 5 tickets.

De parkeerkosten bij Park & Fly in Düsseldorf bedroegen €70,-.

De keuze was dus snel gemaakt! Onze vakantie naar Griekenland zou via Düsseldorf gaan!

Kosten voor verblijf in een Griekse stad

Wij hebben ontzettend veel mazzel, want wij mogen bij familie verblijven. Wij nemen wel altijd cadeautjes mee voor hen, maar ik reken dit niet mee in ons vakantiebudget. In Nederland geef je ook elk jaar een cadeautje op een verjaardag, wij doen dat met vakantie!

Een beetje leuke airbnb in Athene is relatief goedkoop ten opzichten van de rest van Europa, voor 40 euro per nacht heb je al een leuke airbnb en de stad is meer dan de moeite waard!

Vakantie in Griekenland een veelzijdige vakantie

Hotel nabij culturele bezienswaardigheden

We zijn wel 2 nachten naar Delphi geweest. Het hotel in Delphi voor 2 nachten kosten ons €324,-. 

Dat was best veel, zeker voor de prijzen die Griekenland kent. Maar…het is een erg geliefde plek vol Griekse oudheden en de rijke geschiedenis van deze stad.

De Griekse Mythes waren niet de enige reden dat die prijs zo hoog was; we hadden een hotel met zwembad.
We hebben daarvoor gekozen omdat het voor ons juist geld bespaart. De kinderen willen toch wat vertier en dat kost vaak meer dan de meerprijs die je betaald aan het hotel. We zijn 3x wezen zwemmen.

Goedkope vakantie tussen de lokale bevolking

Alle kosten op een rijtje voor onze vakantie naar Griekenland:

Tickets vanuit Düsseldorf naar Athene (met overstap) – € 863,35

Eten – € 260,40

Uiteten – € 792,59

Uitstapjes(tickets etc.) – € 114,00

Tol – € 25,50

Tanken – € 150,00

Hotel –  € 324,00

________________________________

Totale kosten voor 14 dagen € 2.529,84

Wat mij vooral opvalt is dat ons uitstapje naar Delphi veel heeft gekost in verhouding. Het hotel was al een flinke kostenposten, maar het eten was daar ook een stukje duurder dan in Athene. De Griekse keuken is relatief goedkoop in Athene, maar hier waren de prijzen bijna dubbel.

Heb ik spijt van dit tripje? Nee hoor! Het waren 3 fijne dagen. We hebben eindelijk Delphi bezocht en de kinderen hebben zich goed vermaakt in het zwembad én met de wifi (pubers he)!

Wat ook meespeelt is dat de 2 oudste kinderen tegenwoordig niet meer een kindermenu krijgen, maar ook een volwassen menu bestellen. Hier stond ik tijdens het budgetteren veel minder bij stil en was verhelderend voor mij om terug te zien. Vanaf nu is alles anders. Ze eten meer, ze hebben ineens een kaartje nodig voor de wereldberoemde akropolis die daarvoor gratis voor hen was, we moeten betalen voor openbaar vervoer. Allerlei kosten die wij voorheen niet hadden, misschien dat all inclusive nu wél voordeliger is, want dat was het voorheen niet.

Griekse gastvrijheid op het Griekse vasteland

De terugreis na onze vakantie in Griekenland

De overstap op de terugweg ging mis. We zouden van Athene naar Frankfurt en van Frankfurt naar Düsseldorf. Die laatste vlucht was net voor het boarden geannuleerd. We moesten toen de trein pakken en kwamen daarmee ook te laat voor de park&fly. 

Dat was behoorlijk stressvol na een lange reis. Al met al waren we 3 uur later thuis dan was ingepland. 

Ondanks dat het budgetvriendelijk was om via Düsseldorf te vliegen mét overstap, zou ik niet meer zo snel met een overstap vliegen vanuit een andere stad. Ik heb ooit een keer via air serbia gevlogen vanuit Amsterdam, die ervaring was een stuk aangenamer. Om nu na de reis, die misging nog dat uur terug te moeten rijden naar Amsterdam was niet de meest uitstekende keuze die we konden maken.  

Athene

Athene, de eeuwenoude hoofdstad van Griekenland, ademt geschiedenis en cultuur op elke straathoek. De stad, bekend om zijn rijke erfgoed en imposante monumenten, biedt een betoverende mix van oud en modern.

Een absolute must-see is de Akropolis, een iconisch heiligdom dat hoog boven de stad uittorent. Terwijl je door de oude ruïnes wandelt, voel je de krachtige connectie met het verleden. Het Parthenon, het Erechtheion en andere indrukwekkende structuren onthullen de grootsheid van de oude Griekse beschaving.

Vakantie naar Griekenland, een culturele stedentrip

Het vasteland van griekenland

Slenter door de kronkelende straatjes van de Plaka, de oude wijk van Athene, waar traditionele Griekse huizen, kleurrijke taverna’s en levendige boetieks een charmante sfeer creëren. Proef de heerlijke Griekse keuken in een van de lokale eetgelegenheden en geniet van moussaka, souvlaki, en verse tzatziki.

Het Nationaal Archeologisch Museum herbergt een schat aan artefacten die de geschiedenis van Griekenland vertellen, van de Minoïsche beschaving tot de Romeinse periode. Bewonder de kunst en ambacht van lang vervlogen tijden en laat je onderdompelen in de erfenis van de Griekse beschaving.

Toeristische plaatsen en toch de heerlijkste maaltijden

Athene, de stad van de Griekse oudheid en tegelijk de stad van nu

Athene, het vasteland van Griekenland, is ook een stad van contrasten, waar moderne architectuur naast antieke monumenten staat. De wijk Monastiraki biedt een bruisende markt vol met kleurrijke kraampjes, antiekwinkels en lokale handwerkslieden. Dwaal door de vlooienmarkt en vind unieke souvenirs die de authentieke geest van Athene weerspiegelen.

Voor een panoramisch uitzicht over de stad, maak je een tocht naar de Lycabettus-heuvel. Het uitzicht bij zonsondergang is adembenemend en geeft je een prachtig perspectief op de uitgestrektheid van Athene.

Athene is een stad die bruist van energie, waar het heden en verleden harmonieus samenkomen. Of je nu geïntrigeerd bent door oude geschiedenis, wilt dwalen door sfeervolle straatjes of gewoon wilt genieten van de culinaire geneugten, Athene heeft voor elke reiziger iets te bieden.

Griekse pareltjes, een historische stad en milde winters

Griekenland, een heerlijke bestemming

In Griekenland vind ik altijd de broodnodige rust en vernieuwde energie. Vooral de zachte winters en vele zonuren, zelfs in de wintermaanden, hebben een bijzonder effect op mij. Daarom heb ik besloten om in de winter exclusieve retreats te organiseren in het hart van Athene.

Rijke historie, zeker het bezoek waard

De winter in Griekenland

De winter blijkt de perfecte tijd te zijn om even afstand te nemen van het alledaagse en te genieten van verfijnde maaltijden, de Griekse keuken, terwijl je hard aan je bedrijf werkt en weer allerlei nieuwe ideeën creëert!

Ben je nieuwsgierig naar deze retraites en hoe ze jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen brengen? Ontdek meer hier!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

Melina - Money Mindset Coach

Over Melina

Financieel Business Coach | Money Mindset Coach

🔥 Van 100K schuld naar On FIRE

🔥 Helpt vrouwen om echte Money Queens te worden, zowel zakelijk als privé!

Meer lezen?

Online geld verdienen
website / blog ...