Vakantiebudget Meivakantie

vakantiebudget

Hoeveel geeft iemand nou uit tijdens een vakantie? In dit artikel neem ik je mee in ons vakantiebudget voor de meivakantie. Ik vertel je wat ons vakantiebudget voor de meivakantie was en waarom ik een overzicht maak van onze uitgaven na een vakantie.

Hoeveel geld hebben wij uitgegeven in de vakantie?

De vakantie is inmiddels voorbij en zoals altijd maak ik aan het einde van een vakantie een overzicht met het uitgegeven vakantiebudget!

Afgelopen periode was de meivakantie. Op onze school krijgen de kinderen in mei 2 weken vakantie. Een mooi moment voor ons gezin van 5 om naar Griekenland te gaan. 

Waarom na de vakantie een overzicht maken van je uitgegeven vakantiebudget? 

Ik houd het tijdens de vakantie goed bij, maar bij een volgende vakantie weet ik vaak niet meer hoeveel we hebben uitgegeven. Een overzicht van de vorige keer is dan een mooie leidraad.

Ook kan ik op deze manier beoordelen of we het budget goed hebben uitgegeven. Had ik het anders gedaan? Wat was het geld echt waard en wat was zonde?

Kosten die gemaakt zijn voor de reis 

Normaal gesproken boek ik al ver van te voren tickets, dat scheelt enorm veel geld. Omdat de situatie met corona nog onzeker was, hebben wij dit keer gewacht met het kopen van de tickets. 

Wij hebben pas in maart tickets gekocht. Gevolg, de ticketprijs was heel erg duur. Na een avondje zoekwerk kwam ik tickets tegen vanaf Düsseldorf mét overstap. Dit scheelde voor 5 tickets meer dan €1000,-.

De park&fly in Düsseldorf was €70,-. 

Die keuze was snel gemaakt! 

Kosten voor verblijf

Wij hebben ontzettend veel mazzel, want wij mogen bij familie verblijven. Wij nemen wel altijd cadeautjes mee voor hen, maar ik reken dit niet mee in ons vakantiebudget. In Nederland geef je ook elk jaar een cadeautje op een verjaardag, wij doen dat met vakantie!

We zijn 2 nachten naar Delphi geweest. Het hotel in Delphi voor 2 nachten kosten ons €324,-. 

Dat was best veel. Het is een erg geliefde plek, maar de echte reden dat die prijs zo hoog is; we hadden een hotel met zwembad.
We hebben daarvoor gekozen omdat het voor ons juist geld bespaart. De kinderen willen toch wat vertier en dat kost vaak meer dan de meerprijs die je betaald aan het hotel.

We zijn 3x wezen zwemmen.

Alle kosten op een rijtje:

Tickets vanuit Düsseldorf naar Athene (met overstap) – € 863,35

Eten – € 260,40

Uiteten – € 792,59

Uitstapjes(tickets etc.) – € 114,00

Tol – € 25,50

Tanken – € 150,00

Hotel –  € 324,00

________________________________

Totale kosten voor 14 dagen € 2.529,84

Wat mij vooral opvalt is dat ons uitstapje naar Delphi veel heeft gekost in verhouding. Het hotel was al een flinke kostenposten, maar het eten was daar ook een stukje duurder dan in Athene.

Heb ik spijt van dit tripje? Nee hoor! Het waren 3 fijne dagen. We hebben eindelijk Delphi bezocht en de kinderen hebben zich goed vermaakt in het zwembad én met de wifi (pubers he)!

Wat ook meespeelt is dat de 2 oudste kinderen tegenwoordig niet meer een kindermenu krijgen, maar ook een volwassen menu bestellen.

De terugreis

De overstap op de terugweg ging mis. We zouden van Athene naar Frankfurt en van Frankfurt naar Düsseldorf. Die laatste vlucht was net voor het boarden geannuleerd. We moesten toen de trein pakken en kwamen daarmee ook te laat voor de park&fly. 

Dat was behoorlijk stressvol na een lange reis. Al met al waren we 3 uur later thuis. 

Ondanks dat het budgetvriendelijk was om via Düsseldorf te vliegen mét overstap, zou ik niet meer zo snel met een overstap vliegen. 

Wil jij ook graag je inkomsten en uitgaven bij houden? Niet alleen tijdens de vakantie, maar ook dagelijks? Download dan nu mijn gratis Melina On Fire Excel-spreadsheet. 

Veel liefs, Melina van der Veen – Melikidis

Money Mindset Coach

Over Melina

Money Mindset Coach | Budget Coach

🔥 Van 100K schuld naar On FIRE

🔥 Helpt vrouwen om echte Money Queens te worden, zowel zakelijk als privé!

Meer lezen?

website / blog ...