Remote werken: het is de nieuwe trend en ik ben helemaal voor! Als financiële businesscoach weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om flexibel te zijn, en remote werken biedt precies dat. In mijn nieuwste blog deel ik niet alleen waarom remote werken hip is, maar ook waarom het voor mij als ondernemer de ideale manier van werken is. Dus, pak een kop koffie of thee en laten we samen duiken in de wereld van remote mogelijkheden!

Online business starten

 

Waarom een online onderneming?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een online business te starten. De beweegredenen voor mij om een online business te starten, was voornamelijk vrijheid; mijn eigen tijden indelen. Jaarlijks worstelen met het regelen van opvang tijdens de kindervakanties voor mijn drie kinderen was een uitdaging die ik echt niet prettig vond.

Voor mij, als moeder van drie, was het starten van een online business niet zozeer een luxe, maar eerder een noodzakelijke stap. Deze onderneming heeft me de flexibiliteit en vrijheid gegeven die ik nodig had om zowel mijn gezin als mijn professionele ambities in balans te houden.

Ik doe het dus vooral ook met ontzettend veel plezier; ik vind het geweldig om mensen verder te helpen in iets wat voor mij heel natuurlijk is en leuk vind. In 1 op 1 coaching, maar ook door een een online cursus. Een online business geeft echt zoveel mogelijkheden!

Online bedrijf

Flexibiliteit

Een online onderneming biedt flexibiliteit in termen van werktijden en locatie. Flexibele werkplekken, flexibele werktijden zijn voor mensen die een flexibele levensstijl willen of locatie-onafhankelijk willen werken ideaal. Laten we eerlijk zijn; hoe lastig is het soms wel niet om voor je kinderen te zorgen, te werken, sociaal actief te zijn, te sporten….
Daarbij, als je gaat beginnen als startende ondernemer met een online business dan zijn er opeens miljoenen potentiële klanten waar je je eigen producten en diensten aan kan verkopen in plaats van enkel de mensen in je regio.

Financiële Onafhankelijkheid

Het runnen van een succesvolle online business kan financiële onafhankelijkheid mogelijk maken. Veel ondernemers zien het als een kans om hun eigen inkomsten te genereren en niet (te) afhankelijk zijn van werkgevers of werknemers, je kan het klein en overzichtelijk houden.

En als je besluit om juist te willen groeien kan je altijd een virtual assistant inschakelen. Online ondernemerschap is een geweldige manier om je product aan te bieden via je eigen website, te adverteren via sociale media, (online) advertenties maken die gericht zijn naar jouw doelgroep, een eigen webshop die je zelf kan beheren en dat allemaal voor een relatief low-cost of living. Een winkel met een fysiek product en een vaste locatie in een stad komt vaak met een hoger kostenplaatje.
Als online ondernemer heb je de profijt van een online winkel en heb je veel minder nodig qua omzet om financieel onafhankelijk te worden en te zijn.

Online business opzetten

Passie en interesse:

Het starten van een online business biedt de mogelijkheid om te werken aan iets waar je gepassioneerd over bent. Het is vaak iets wat je leuk vind en waar je goed in bent én je doet het ook nog eens voor jezelf. Omdat je zelf zo betrokken bent in je eigen online bedrijf en je zelf ook verantwoordelijk bent voor je diensten, ben je zelf ook verantwoordelijk voor een uitstekende klantenservice en als je dit goed doet, lijken je klanten haast wel vrienden worden.

Je creëert vaak een hechte community. Hoe leuk is het als je geld verdient met online producten waar jij zelf gepassioneerd over bent.

Schaalbaarheid:

Online bedrijven hebben vaak het potentieel om snel te groeien en op te schalen, vooral als het gaat om digitale producten of diensten. Als je het alleen opstart en je bent niet te afhankelijk van een externe partij kan je vrij eenvoudig opschalen.

Je kan je producten vrij eenvoudig middels online marketing promoten en wanneer het eenmaal begint te draaien verkopen de producten zichzelf bijna en kan het exponentieel potentiële klanten aanboren. Dat geld eveneens voor online cursussen; des te meer online cursussen al afgenomen en voltooid zijn, des te meer bereik je zal hebben en zal de online cursus zichzelf gaan promoten. De beste e-commerce die je kan hebben!

online business opzetten

Marketingstrategie voor een online business:

Opschalen middels online marketing en de marketingstrategie kan je zelf bepalen. Des te meer je investeert, des te meer je zal krijgen.

Neemt niet weg dat alles alleen moet doen vaak pittig voelt, maak gebruik van expertise van anderen en ga samenwerkingen aan, win win voor jullie beide!

Een online business opzetten is niet “ff” gedaan.

Het internet maakt het wel echt mogelijk om een wereldwijd publiek te bereiken en je kan dat veelal zelf doen. Vele hebben al een online bedrijf en gebruiken hier enkel sociale media voor of een betrekkelijk eenvoudig concept met e-mailmarketing. Je hebt enkel 1 e mailadres nodig om duizenden mensen te bereiken.

Innovatie en Creativiteit:

Een online bedrijf starten stelt ondernemers in staat om innovatief te zijn en creatieve oplossingen te bedenken. Jouw ideeën, jouw fysieke producten, jouw eigen website, jouw specifieke doelgroep.

Als online ondernemer kan je snel schakelen en inhaken met trends, je advertenties zelf afstemmen op je product. Het ontwikkelen en uitvoeren van jouw ideeën zijn helemaal van jouw. Het biedt ook ruimte voor het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten of benaderingen.

Als je eigen online business eenmaal draait, kan je zomaar een nieuw product lanceren.

Als je eenmaal een online business hebt neergezet en kan je gaandeweg ook je eigen websites bouwen.
Het internet is zo een grote markt en er is niemand die je tegenhoud om te starten met een ander bedrijf. Je kan je bijvoorbeeld gaan focussen op dropshipping. (Dropshipping is een specifieke markt in de online wereld; middels een webwinkel een product aanbieden, ergens anders lager inkopen en dit product doorverkopen)

Als je juiste niche vind en aansluiting bij je huidige bedrijf dan kan je die naast je eigen bedrijf gewoon runnen en best aardig geld verdienen; hoeven niet gouden bergen te zijn, maar het is een voorbeeld wat je betrekkelijk eenvoudig kan opzetten en je kan meteen beginnen.

 

Online bedrijf starten

Online bedrijf op jouw voorwaarden

Het hoeft natuurlijk niet, er zijn zat andere ondernemers die gewoon geld willen verdienen en daar helemaal geen band mee hebben of de behoeften om bepaalde producten van een leverancier te promoten.
Maar voor sommige mensen is een online business een manier om zichzelf uit te drukken en hun unieke stem en visie te delen met de wereld. Je klanten zijn min of meer je volgers.

Op instagram en andere kanalen kan je je dagelijks uiten als ondernemer, middels een eigen blog, een e book, mailinglijst, e-mails kan een online ondernemer zijn woord verspreiden. Als je als ondernemer een online business hebt, waar je in de vrijheid ervaart om producten te promoten waar jij achterstaat en je kan daar ook nog aardig wat geld aan verdienen? Dat klinkt alleen maar mooi!

Lage instapkosten:

In vergelijking met het opzetten van een fysiek bedrijf, gaat een online business opzetten gepaard met lagere instapkosten.

Op een rijtje gezet kan je gek gezegd stellen dat iedereen die een e-mailadres gebruikt een online business kan starten. Dat klinkt wat cru, maar dit maakt ondernemerschap wel toegankelijker.

Doe een goed marktonderzoek, selecteer de juiste niche en je kan ervoor zorgen dat je geld gaat verdienen zonder teveel risico.

Andere dingen waar je op kan letten, wat redelijk low-cost is; zoekmachineoptimalisatie of het schrijven van blogs. 9 van de 10 consumenten gebruikt Google. Wanneer je goed vindbaar bent kan dit ervoor zorgen dat je snel meer klanten krijgt. Het is wel belangrijk om de juiste klanten te selecteren voordat je een online business start.

Een online business starten begint met het stellen van duidelijke doelen.

Jouw diensten aanbieden in jouw online bedrijf

Maak een stappenplan, bepaal je niche en heb realistische verwachtingen.

Alles op een rijtje gezet; iedereen kan een online business starten of opzetten. Meteen beginnen, zonder marktonderzoek is nooit handig, mijn inziens is het handig als je iets gaat opzetten als je een bepaalde passie voor hebt, maar het hoeft niet.

Een online business starten vergt gewoon veel aandacht, je kan passie hebben voor producten, of je vind het hebben van een onderneming gewoon een geweldige manier om geld ter verdienen. Een online business opzetten heeft veel voordelen en in e commerce zijn ontzettend veel mogelijkheden om een bedrijf te starten. Maak dus snel een emailadres aan voor je nieuwe bedrijf en reageer snel als jij kansen ziet in de markt. Iedereen kan een online business starten en middels een online bedrijf geld verdienen, dus jij ook!

Droom je ervan om een online bedrijf te starten, maar voelt het alsof je in het duister tast over waar en hoe te beginnen?

Ik sta klaar om je te begeleiden op deze spannende reis. Laten we samen de eerste stappen zetten naar jouw ondernemerssucces!

Plan nu een gratis adviesgesprek met mij in, waarin we een half uur lang samen de mogelijkheden verkennen en sparren over jouw unieke visie en doelen. Met mijn expertise help ik je niet alleen op weg, maar zorgen we samen voor een strategie die jouw onderneming naar een hoger niveau tilt

 

website / blog ...