Meer geld vragen, is altijd een dingetje.. Speciaal voor alle vrouwen die zichzelf tekort doen en te weinig geld vragen voor hun waardevolle diensten,  heb ik deze blog geschreven. Dit is het teken dat het tijd is om meer geld te gaan vragen! Geldblokkades kunnen je tegenhouden om je diensten op waarde te schatten, maar we gaan nu actie ondernemen om deze belemmeringen te overwinnen en jouw inkomsten te verhogen. Hier zijn een paar tips die mij hebben geholpen en hopelijk jou ook kunnen inspireren:

1. Om meer geld te vragen is het belangrijk om bewust te worden van jouw geldblokkades

De eerste stap naar verandering is bewustwording. Neem de tijd om te achterhalen wat jou tegenhoudt om meer geld te vragen voor je diensten. Is het angst voor afwijzing of misschien onzekerheid over jouw waarde en expertise? Schrijf deze blokkades op en erken dat ze bestaan. Het herkennen van deze belemmeringen stelt je in staat om er actief mee aan de slag te gaan.

2. Ken je waarde

Doe onderzoek naar de tarieven in jouw vakgebied. Wie vraagt wat? Wat is het verschil tussen hen en jouw diensten? Heb jij meer opleidingen gevolgd? Bied je iets unieks aan? Vergelijk je prijzen met die van minimaal 10 andere ondernemers in jouw vakgebied. Dit geeft je een goed beeld van de marktwaarde en helpt je om een passende prijs voor jouw diensten te bepalen.

Onthoud dat jouw waarde niet alleen wordt bepaald door je opleiding en ervaring, maar ook door de impact die je hebt op het leven van anderen. Als je waardevolle resultaten oplevert en mensen helpt, kun je ook weer meer geld vragen.

3. Oefen jouw onderhandelingsvaardigheden

Dit is misschien wel de meest spannende stap als je meer geld wil vragen: het onderhandelen. Maar mijn belangrijkste tip is dan ook: Bereid jezelf voor op salesgesprekken en onderhandelingen. Schrijf jouw argumenten op, oefen ze hardop en wees zelfverzekerd tijdens het voeren van gesprekken. De manier waarop je het bedrag uitspreekt en je energie tijdens het gesprek, beïnvloeden hoe het bedrag wordt ontvangen. Wees dus zeker van je zaak en straal vertrouwen uit. Oefen eventueel samen met een coach of mentor om je onderhandelingsvaardigheden te versterken.

Samen oefenen? Plan een strategiesessie in!

Als je behoefte hebt aan begeleiding en coaching bij het verbeteren van jouw onderhandelingsvaardigheden en het overwinnen van jouw geldblokkades, sta ik voor je klaar! Stuur mij een DM of plan een strategiesessie in waarin we samen kunnen oefenen en werken aan het versterken van jouw positieve mindset rond geld en waarde.

Laat jouw financiële onzekerheden niet langer in de weg staan van je succes als ondernemer. Het is tijd om jezelf en je diensten op waarde te schatten, je geldblokkades te doorbreken en met vol vertrouwen meer geld te vragen voor de waardevolle diensten die je levert. Meer hierover leer je ook tijdens The Money Course

PLAN EEN GRATIS STRATEGIESESSIE IN

Niet langer buikpijn hebben door geen financiëel overzicht?

Tijd om jouw financieel inzicht naar een hoger niveau te tillen!

In slechts 30 minuten via Teams storten we ons op de cruciale stappen die jij moet zetten om te floreren.
Daarnaast onderzoeken we in dit gesprek of ik je mogelijk verder kan helpen en zo ja op welke manier dit passend is.

Misschien vind je dit ook interessant? 

extra geld verdienen
niet goed met geld
website / blog ...