10 tips voor een goedkope zomervakantie

tips voor een goedkope zomervakantie

De sleutel tot succesvol zijn in budgetteren, is in mijn beleving dingen vooruit plannen. Zo ook de zomervakantie, ondanks dat het nog een half jaar duurt. Nu boeken scheelt later. Maar wat vooral belangrijk is, bedenk NU wat je wilt uitgeven voor je zomervakantie. Dan heb je 6 maanden om daar naartoe te werken en kom je dit keer niet blut terug van vakantie.

Na de blog over de goedkoop overnachten tijdens je zomervakantie, volgen hierbij de tips om een zo goedkoop mogelijke zomervakantie te hebben.

Hierbij nog 10 tips voor een goedkope zomervakantie: 

 1. Kook je eigen maaltijden in plaats van uit eten gaan.

  Desnoods omstebeurt; “thuis” is die rolverdeling waarschijnlijk allang verdeeld; laat de kinderen eens koken? Wedden dat ze dat leuk vinden!

 2. Gratis of goedkope activiteiten

  Ga op zoek naar goedkope of gratis activiteiten, zoals wandelen of zwemmen in de natuur, er zijn zoveel leuke wandelroute’s waarmee je echt de stad of land beter leert kennen! Je ziet de mooiste dingen en het is ook nog eens goed voor de stappenteller!

 3. Fietsen

  Huur een fiets (of neem je fiets mee) om de omgeving te verkennen en zoek naar gratis fietsroutes op bijvoorbeeld pinterest of 1 van de vele apps. Je kan met de fiets grote afstanden afleggen, ervaart het land/de streek op een bijzondere manier. Tussendoor ergens picknicken of iets langs de weg iets kopen; in het buitenland zie je nog veel kraampjes langs de weg waar je heerlijk fruit kan kopen voor een duppie! Hartstikke leuk, lekker en actief!

 4. Voorbereiding 

  Voor een goedkope zomervakantie is voorbereiding key! Zoek voor de reis naar goedkope tickets voor musea en bezienswaardigheden in die omgeving, in de grote steden worden soms passen voor een week uitgebracht om meerdere lokatie’s te bezoeken voor echt een “local” prijsje. Dit geldt ook voor openbaar vervoer! Meerdere steden bieden weekpassen aan; in Nederland zijn wij erg kostbaar in het openbare vervoer; maar in Athene reis je 5 dagen lang voor 8,20. Dat is Nederland wel anders!

 5. Verblijf je in een hotel? Zoek dan een hotel met gratis ontbijt.

  Dat scheelt vaak niet veel in de boekingsprijs, maar wel voor tijdens het verblijf zelf, je kan bij het ontbijt ook nog een klein lunchpakketje maken voor de middag of wat stuks fruit meenemen voor de wandeling in de middag.

 6. Gratis kinderactiviteiten

  Er zijn ontzettend veels gratis kinderactiviteiten waar je wellicht niet bij stilstaat: kinderboerderijen, speeltuinen, kindermusea en picknickplekken (ook hiervoor is pinterest je vriend!)
  We zijn altijd geneigd om iets “bijzonders” te gaan doen terwijl de kinderen het al lang leuk vinden om lekker te picknicken of een spelletje te spelen.

 7. Koop in de supermarkt

  Een andere goede tips om een zo goedkope zomervakantie te hebben is: Koop snacks en drankjes bij de supermarkt in plaats van in een restaurant of op een toeristische locatie. Iedereen weet dat een flesje water niet veel hoeft te kosten; maar op een trendy plek betaal je zomaar 5x zoveel! Wees goed voorbereid en zorg ervoor dat je altijd wat extra drinken in de auto hebt of de rugtas. Alle kleine beetjes helpen.

 8. Lokale feestdagen

  In verschillende landen, waaronder in Griekenland, zijn er vaak lokale feesten. Naamdagen worden gevierd als verjaardagen en sommige dorpen zijn dan ook “jarig”. DIt wordt door zo een dorp uitbundig gevierd en geloof mij: dat zijn de avonden die je blijft herinneren. Samen feestvieren met lokale mensen is in het algemeen een unieke ervaring, minder gefocust op toerisme en daarom vaak voordeliger.

 9. Praat met de lokale mensen!

  De lokale mensen weten vaak waar je wel of niet naar toe moet gaan; of dat nou een restaurant is, een leuk marktje, een bepaalde buurt waar je kan gaan shoppen. Je komt vaak op leukere, intiemere lokaties die wederom minder op de toeristen gespitst zijn. Misschien is het niet voordeliger, maar het geeft wel meer waarde! Je kan je geld maar 1 keer uitgeven, laat het dan maar meteen goed zijn toch?

 10. Locatie!

  De meeste mensen zoeken in het algemeen de kust op om te ontspannen en te zwemmen; daarom zijn de kustplaatsen ook vaak vele malen kostbaarder; maar er zijn ook andere plekken om verkoeling te vinden! Denk daarbij aan een meer of een rivier. Soms is een camping zonder zwembad vele malen goedkoper dan met een zwembad, maar dat neemt niet weg dat er in de nabije omgeving wel een mogelijkheid is om te zwemmen.

Vond jij deze blog interessant en wil jij voor komende zomervakantie leren hoe jij geld kan besparen? Tijdens de Money Course leer ik hoe jij beter om kan gaan met jouw financiën en zorg ik dat jij klaar bent met jouw geldzorgen, zodat jij aankomende zomervakantie zorgeloos kan genieten.  Meer weter? Bekijk het nu via deze link

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

Melina - Money Mindset Coach

Over Melina

Financieel Business Coach | Money Mindset Coach

🔥 Van 100K schuld naar On FIRE

🔥 Helpt vrouwen om echte Money Queens te worden, zowel zakelijk als privé!

Meer lezen?

Online geld verdienen
website / blog ...