Hoe organiseer je een budgetfeestje…

 

Een feestje organiseren is super leuk! Een manier om vrienden en familie bij elkaar te brengen, gezelligheid, zeker na corona! Maar het kan ook duur zijn.
Gelukkig zijn er manieren om een geweldig feestje te organiseren zonder failliet te gaan ;). In deze blog deel ik enkele handige tips om je te helpen bij het organiseren van een budgetvriendelijk feestje.

1. Budget opstellen van tevoren

Voordat je begint met het plannen van het feestje kan het helpen om een budget op te stellen. Het is belangrijk om alle kosten in kaart te brengen, zoals eten, drinken, decoraties en eventuele activiteiten.

Door een budget te bepalen, weet je hoeveel geld je kunt uitgeven en waar je geld aan moet besteden. Hoeveel mensen komen er? Hoeveel verschillende hapjes wil je maken? Hoeveel verschillende drank wil je hebben? Je kan zeggen dat je budget maar €50,- is, maar als er meer nodig is ga je er snel overheen waardoor je het overzicht kwijt raakt en misschien wel te veel uitgeeft.

Maar aan de andere kant, heb je waarschijnlijk ook niet honderden euro’s liggen alleen voor een feestje. Daarom is het belangrijk om een realistisch bedrag te noemen.

2. Simpel is het nieuwe chique

Een andere manier om geld te besparen bij het organiseren van een feestje is door het simpel te houden. Kies voor simpele decoraties, eten en drinken.

Het hoeft allemaal niet extravagant te zijn om er een leuk feestje van te maken, simpel en minimalistisch is ten slotte het nieuwe chique ;).

3. DIY je eigen feest

DIY, oftewel Do It Yourself. Maak je eigen uitnodigingen, decoraties en eten. Dit kan de kosten aanzienlijk verlagen en het geeft je ook nog eens een persoonlijk tintje aan je feestje.

Dit bespaart je een hoop geld en bovendien is het leuk om creatief bezig te zijn en zo je eigen unieke feestje te creëren.

Kijk bijvoorbeeld eens op Pinterest voor een hoop inspiratie op eigen gemaakte feestartikelen!

4. Huur en leen spullen

Als je tafels, stoelen of andere benodigdheden nodig hebt, kijk dan of je deze kunt huren of lenen van vrienden in plaats van ze te kopen. Er zijn vast mensen in je omgeving die een aantal staan tafels of een speaker hebben.

5. Drankjes en dansjes

Drankjes horen natuurlijk bij een feestje. Of ze nou met of zonder alcohol zijn, zonder een drankje in je hand is een feestje niet compleet.

Drankjes kunnen alleen wel een aanzienlijk deel van het feestbudget uitmaken. Je kunt daarom zelf drankjes maken in plaats van ze te kopen.

Of vragen aan je gasten of ze zelf extra drank mee kunnen nemen; ‘bring your own booze’ avonden zijn steeds populairder. Jij haalt bier en wijn, en de rest is een verassing!

Het organiseren van een feestje hoeft écht geen aanslag op je bankrekening te zijn. Met de juiste planning kun je een geweldig feestje organiseren zonder te veel geld uit te geven. Houd het simpel, doe het zelf, huur of leen in plaats van kopen en bespaar op drankjes.

10 betaalbare hapjes tijdens dit feestje:

  1. Chips met dipsaus: koop een grote zak chips en een paar verschillende dipsauzen (zoals guacamole, salsa, hummus of tzatziki) om uit te delen.
  2. Groentespiesjes: snijd wat stukjes paprika, komkommer en cherrytomaatjes en steek ze op een spiesje. Serveer met een dip naar keuze.
  3. Bruschetta: toast stokbrood en beleg met een mengsel van tomaat, ui, knoflook en basilicum.
  4. Mini-pizza’s: koop kant-en-klare mini-pizza’s en verwarm ze in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Gehaktballetjes: maak zelf gehaktballetjes van gehakt, ei, paneermeel en kruiden. Bak ze in de oven en serveer met een dipsaus.
  6. Kaasplankje: koop een paar verschillende soorten kaas, snijd ze in blokjes en serveer met crackers of stokbrood.
  7. Nacho’s: beleg een bakplaat met tortillachips en geraspte kaas. Bak in de oven tot de kaas gesmolten is en serveer met guacamole en salsa.
  8. Bladerdeeghapjes: vul plakjes bladerdeeg met bijvoorbeeld spinazie en feta of gehakt en ui en bak in de oven.
  9. Olijven: koop een pot olijven en serveer in kleine schaaltjes.
  10. Fruitprikkers: rijg stukjes fruit (zoals aardbei, kiwi, ananas en druiven) aan een prikker voor een frisse snack.

Wekelijkse tips ontvangen per mail?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Misschien vind je dit ook interessant? 

budget activiteiten
budget bruiloft
website / blog ...