Hey sportieve lezers!

Sporten… persoonlijk heb ik er een haat/liefde verhouding mee. In een visualisatie laatst kwam ik er ook achter dat ik eigenlijk elke vorm van activiteit minder leuk vind dan iets met het brein (lees: alles met betrekking tot geld!) doen.

Helemaal vervelend als sporten, waarvan ik wel denk dat het goed voor je is, dan ook nog mega veel kost. Dubbel demotiverend dus haha! 

Ik ga jullie vandaag meenemen in vijf slimme tips om te besparen op sporten, de motivatie moet je zelf ergens zoeken. En als je hem hebt, stuur hem door. Caring is sharing! 

Haal die sportschoenen maar uit de kast, want we gaan van start!

1. Ga naar een goedkope sportschool

Laten we eerlijk zijn, sportschoolabonnementen kunnen behoorlijk prijzig zijn. Maar dat betekent niet dat je geen betaalbare opties kunt vinden. Kies voor een goedkopere sportschool zoals Basic-Fit of Fit For Free. Deze ketens bieden vaak voordelige abonnementen aan en hebben vestigingen in verschillende steden. Zo blijf je flexibel en kun je altijd dichtbij huis of op reis blijven sporten. Bovendien is de kans groot dat je snel een sportmaatje vindt, aangezien veel mensen zich bij deze grotere sportscholen aansluiten. Samen sporten maakt het natuurlijk ook nog eens extra leuk!

2. Kies voor buiten sporten

Wanneer het weer meezit, is buiten sporten een geweldige optie. Trek die hardloopschoenen aan en ga het park of het strand op voor een verfrissende run. Fietsen door de natuur is ook een fantastische manier om actief te blijven. Alleen al 20 minuten wandelen kan wonderen doen voor je gezondheid, maar het helpt je ook om stress te verminderen en je hoofd leeg te maken. Skeeleren of een buiten sportschool ontdekken zijn andere leuke mogelijkheden. Het buitenleven biedt talloze opties om te bewegen zonder je portemonnee te belasten.

3. Zoek naar gratis sportactiviteiten

Wie zegt dat sporten altijd geld moet kosten? Er zijn veel gratis sportactiviteiten die je kunt doen om je sportkosten te minimaliseren. Denk aan yogalessen in het park of bootcamplessen bij jou in de buurt. Op het internet kun je verschillende websites vinden waarop deze activiteiten worden aangeboden. Door deel te nemen aan deze gratis sportactiviteiten, kun je aanzienlijk besparen op je sportuitgaven en toch fit blijven!

4. Koop tweedehands sportspullen

Waarom altijd de volle prijs betalen als je tweedehands pareltjes kunt vinden? Platforms zoals Marktplaats, Facebook Market en Vinted zitten vol met sportspullen die nog prima te gebruiken zijn. Neem eens een kijkje en je zult versteld staan van de sportkleding, sportschoenen en fitnessapparatuur die je voor een fractie van de nieuwprijs kunt vinden. Door tweedehands sportspullen te kopen, geef je niet alleen je portemonnee rust, maar ben je ook nog eens duurzaam bezig. Een win-win situatie!

PLAN EEN GRATIS STRATEGIESESSIE IN

Niet langer buikpijn hebben door geen financiëel overzicht?

Tijd om jouw financieel inzicht naar een hoger niveau te tillen!

In slechts 30 minuten via Teams storten we ons op de cruciale stappen die jij moet zetten om te floreren.
Daarnaast onderzoeken we in dit gesprek of ik je mogelijk verder kan helpen en zo ja op welke manier dit passend is.

5. Maak gebruik van kortingsacties

Last but not least, vergeet niet om gebruik te maken van kortingsacties!
Sportscholen bieden regelmatig aantrekkelijke kortingsacties aan, zoals een gratis proefperiode van een maand. Dit is niet alleen een goede manier om een sportschool uit te proberen, maar het kan je ook helpen om geld te besparen. Op groupon heb je ook vaak acties voor een maand lang squashen voor een x bedrag of andere activiteiten!
Daarnaast kun je online kortingsbonnen vinden voor sportkleding en fitnessapparatuur. Check de outlets van verschillende webshops en scoor die geweldige deals!

Besparen op sporten hoeft dus helemaal niet vet duur te zijn.

Door te kiezen voor een goedkope sportschool, buiten te sporten, deel te nemen aan gratis sportactiviteiten, tweedehands sportspullen te kopen en gebruik te maken van kortingsacties, kun je flink wat geld besparen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van je sportactiviteiten of je gezondheid. Dus waar wacht je nog op? Ga eropuit en blijf fit, terwijl je ook je portemonnee tevreden houdt!

Stay active, stay happy!

Melina

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen?

budget activiteiten
website / blog ...