In alignment zijn met geld

niet goed met geld

Heb je jezelf ooit betrapt op het vertellen van het verhaal dat je niet goed bent met geld? Dat je nooit genoeg zult verdienen of dat je het nooit zult redden op financieel gebied? Het is tijd om deze beperkende gedachten te stoppen en je mindset te ontwikkelen. Goed zijn met geld is namelijk een vaardigheid, geen aangeboren eigenschap.

In alignment zijn met geld

Net als het leren van een nieuwe taal, kun je ook leren om goed met geld om te gaan. Als je begint met het leren van een nieuwe taal, zeg je ook niet meteen tegen jezelf: “Ik ben niet goed met Frans/Grieks.” In plaats daarvan ben je mild voor jezelf en begrijp je dat je het kunt leren met de juiste inspanning en toewijding.

Voor goed zijn met geld geldt precies hetzelfde. Als je er nog niet goed in bent, kun je dat prima leren. Het vereist echter wel een verandering in je mindset en de bereidheid om te leren en te groeien.

In alignment zijn

In alignment zijn, ook wel bekend als “in harmonie zijn” of “in balans zijn,” verwijst naar het bereiken van een staat van innerlijke samenhang en consistentie. Het houdt in dat je gedachten, gevoelens, overtuigingen en acties allemaal op één lijn liggen en in overeenstemming zijn met je diepere waarden en doelen.

Waarom in alignement zijn met geld?

Geld speelt een bepalende rol in ons leven, of we dat nu leuk vinden of niet. Het beheert onze basisbehoeften, stelt ons in staat om doelen na te streven en biedt ons de vrijheid om keuzes te maken. Toch worstelen velen van ons met geld, ervaren stress, angst en onzekerheid wanneer het gaat om onze financiën. In alignment zijn met geld is echter een benadering die kan helpen om financiële harmonie te bereiken. Maar wat betekent het eigenlijk om in alignment te zijn met geld?

Wat betekent “In Alignment zijn met geld”?

In alignment zijn met geld betekent dat je een gezonde en positieve relatie hebt met financiën. Het houdt in dat je financiële doelen en waarden in overeenstemming zijn met je acties en beslissingen. Wanneer je in alignment bent met geld, voel je je kalm, zelfverzekerd en in controle van je financiële situatie. Met liefde en begrip kijken naar je huidige situatie. Het is essentieel dat je jouw ontevreden gevoel over geld loslaat en aandacht besteed aan wat je wél wil ten opzichte van wat er nu is. Focus met liefde op de situatie die je wilt. Pak je verantwoordelijk daarvoor.

Waarom in alignment zijn met geld belangrijk is

Een gezonde financiële relatie betekent minder stress en angst over geldzaken. Dit heeft positieve effecten op je mentale en fysieke gezondheid. In alignment zijn met geld stelt je in staat om je te richten op wat echt belangrijk is in je leven. Het geeft je de middelen om je dromen en doelen na te streven.

Niet goed met geld: Zo verander je je financiële verhaal.

Bewustwording: Het begint allemaal met bewustwording. Merk op welke interne communicatie er is bij jou, welke beperkende gedachten en overtuigingen je hebt over geld. Schrijf ze op en erken dat dit slechts gedachten zijn, geen absolute waarheden.

Affirmaties: Vervang je beperkende gedachten door positieve affirmaties. Zeg bijvoorbeeld tegen jezelf: “Ik ben goed met geld” of “Ik kan mijn financiële doelen bereiken.” Herhaal deze affirmaties dagelijks om je mindset te versterken.

Onderwijs: Neem de tijd om te leren over geld en financiën. Lees boeken, volg cursussen of luister naar podcasts over dit onderwerp. Hoe meer je leert, hoe zelfverzekerder je zult worden in het omgaan met geld.

Praktijk: Pas wat je hebt geleerd toe in de praktijk. Begin met het maken van een budget, het bijhouden van je uitgaven en het stellen van financiële doelen. Oefening baart kunst!

Wees mild voor jezelf: Onthoud dat niemand perfect is en dat het normaal is om fouten te maken. Wees mild voor jezelf als je een financiële misstap maakt en zie het als een kans om te leren en te groeien.

Door al deze punten toe te passen, zorg je ervoor dat je in alignment komt.

In alignment met geld

The Money Course: Jouw sleutel tot financieel succes

Als je klaar bent om je financiële verhaal te veranderen en goed te worden met geld, dan is The Money Course de perfecte cursus voor jou. Deze online cursus leert je alles wat je moet weten over geld en financiën.

Tijdens The Money Course leer je hoe je je financiën op orde kunt krijgen, hoe je kunt besparen, hoe je kunt investeren en hoe je je financiële doelen kunt bereiken.

Meld je aan voor The Money Course en begin vandaag nog met het veranderen van je financiële verhaal.

PLAN EEN GRATIS STRATEGIESESSIE IN

Niet langer buikpijn hebben door geen financiëel overzicht?

Tijd om jouw financieel inzicht naar een hoger niveau te tillen!

In slechts 30 minuten via Teams storten we ons op de cruciale stappen die jij moet zetten om te floreren.
Daarnaast onderzoeken we in dit gesprek of ik je mogelijk verder kan helpen en zo ja op welke manier dit passend is.

Misschien vind je dit ook interessant? 

extra geld verdienen
financieel inzicht

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

Melina - Money Mindset Coach

Over Melina

Financieel Business Coach | Money Mindset Coach

🔥 Van 100K schuld naar On FIRE

🔥 Helpt vrouwen om echte Money Queens te worden, zowel zakelijk als privé!

Meer lezen?

Online geld verdienen
website / blog ...