Als ondernemer kan het vragen van geld voor iets wat je leuk vindt om te doen een uitdaging zijn. Het lijkt misschien tegenstrijdig om geld te verdienen met jouw passie en (spirituele) diensten. Toch is het belangrijk om deze drempel te overwinnen en jezelf toe te staan om geld te vragen voor jouw diensten. In dit blog zal ik de redenen onderzoeken waarom sommige ondernemers het lastig vinden om geld te vragen voor hun diensten en hoe ze deze drempels kunnen overwinnen om in alignment te komen met hun ware potentieel. Zodat je gewoon kunt doen wat je leuk vindt en je geld ermee verdienen! 

1. Het gevoel van waarde

Als ondernemer ben je vaak gepassioneerd over jouw werk en de impact die je wilt hebben op anderen. Hierdoor kan het voelen alsof het vragen van geld voor jouw diensten ingaat tegen het idee van onvoorwaardelijke liefde en dienstbaarheid. Je wilt anderen helpen en ondersteunen zonder een financiële drempel op te werpen. Maarrrr, het vragen van geld is niet in strijd met spirituele waarden. Jouw diensten hebben waarde en het is rechtvaardig om hiervoor een vergoeding te vragen. Door jezelf financieel te waarderen, stel je jezelf in staat om je werk voort te zetten en meer mensen te bereiken.

2. Onderschatting van kennis en vaardigheden

Als spirituele ondernemer heb je waarschijnlijk geïnvesteerd in jezelf door middel van trainingen, cursussen en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor kun je unieke en waardevolle diensten aanbieden aan anderen. Het is niet ongebruikelijk dat ondernemers hun eigen kennis en vaardigheden onderschatten en daardoor aarzelen om een passende vergoeding te vragen. Realiseer je dat jouw expertise waardevol is en dat mensen bereid zijn te betalen voor de transformatie en hulp die je biedt.

3. Angst voor afwijzing

Het vragen van geld voor jouw diensten kan ook gevoelens van angst voor afwijzing oproepen. Wat als mensen jouw tarieven te hoog vinden? Wat als ze niet willen betalen? Deze angsten kunnen je belemmeren om jouw waarde op de juiste manier te communiceren en het kan ervoor zorgen dat je jouw tarieven onbewust verlaagt. Het is belangrijk om te onthouden dat niet iedereen jouw ideale klant is, en dat is oké. Richt je op de mensen die jouw waarde begrijpen en bereid zijn om te investeren in zichzelf door middel van jouw diensten.

4. Gebrek aan financiële kennis

Sommige spirituele ondernemers hebben ook te maken met een gebrek aan financiële kennis en ervaring. Dit kan ervoor zorgen dat ze het gevoel hebben dat ze niet weten hoe ze hun tarieven moeten bepalen of hoe ze hun financiën moeten beheren. Het is belangrijk om jezelf te informeren over financiële aspecten van het ondernemerschap en eventueel hulp te zoeken van een financieel adviseur of mentor. Als geldcoach zou ik je hier bijvoorbeeld bij kunnen helpen. 

Overwin je drempels en kom in alignment met jouw waarde

Om te doen wat je leuk vindt én je geld hiermee te verdienen, is het belangrijk om de drempels die je ervaart bij het vragen van geld voor jouw spirituele diensten te overwinnen. Het is niet alleen rechtvaardig om geld te vragen voor wat je doet, maar het stelt je ook in staat om jouw bedrijf te laten groeien en meer mensen te bereiken met jouw unieke talenten en vaardigheden. Hier zijn een paar tips om je te helpen deze drempels te overwinnen:

  1. Werk aan jouw mindset: Erken de waarde van jouw diensten en werk aan het versterken van jouw zelfvertrouwen. Geloof in jezelf en jouw capaciteiten om anderen te helpen.
  2. Communiceer jouw waarde duidelijk: Leer hoe je jouw waarde op een effectieve manier kunt communiceren naar jouw potentiële klanten. Wees trots op wat je doet en laat zien hoe jouw diensten anderen kunnen helpen.
  3. Bepaal passende tarieven: Onderzoek wat vergelijkbare diensten in de markt vragen en bepaal tarieven die passen bij jouw ervaring en expertise. Onderschat jouw tarieven niet uit angst voor afwijzing.
  4. Investeer in financiële kennis: Leer meer over het beheren van jouw financiën als ondernemer. Een goede financiële planning en budgettering zijn essentieel voor het laten groeien van jouw bedrijf. (P.s. Met mijn mini-training Budgetteren kun je Leren, leer jij in 30 minuten tijd te budgetteren
  5. Zoek ondersteuning: Bespreek jouw uitdagingen en angsten met collega-ondernemers of zoek professionele begeleiding om je te helpen bij het overwinnen van jouw drempels. Plan een gratis strategiegesprek met mij in om te kijken waarin ik jou kan ondersteunen. 

Als spirituele ondernemer is het normaal om drempels te ervaren bij het vragen van geld voor jouw diensten. Maar om te doen wat je leuk vindt én je geld er mee te kunnen verdienen, is het belangrijk om deze drempels te overwinnen en in alignment te komen met jouw waarde. Geld verdienen met iets wat je leuk vindt, is niet alleen prima, het is zelfs heel verstandig. Jouw unieke talenten en diensten hebben waarde en het is rechtvaardig om hiervoor een vergoeding te vragen. Laat jezelf niet tegenhouden door belemmerende overtuigingen en sta jezelf toe om financieel te groeien en meer mensen te helpen met jouw passie en expertise.

Heb je hulp nodig bij het overwinnen van jouw drempels als spirituele ondernemer? Boek dan nu een GRATIS strategiesessie! Samen zorgen we ervoor dat jij jouw waarde erkent en financieel in alignment komt met jouw ware potentieel.

PLAN EEN GRATIS STRATEGIESESSIE IN

Niet langer buikpijn hebben door geen financiëel overzicht?

Tijd om jouw financieel inzicht naar een hoger niveau te tillen!

In slechts 30 minuten via Teams storten we ons op de cruciale stappen die jij moet zetten om te floreren.
Daarnaast onderzoeken we in dit gesprek of ik je mogelijk verder kan helpen en zo ja op welke manier dit passend is.

Misschien vind je dit ook interessant? 

opgeven is geen optie
De uitdagingen van het ondernemerschap
website / blog ...