Doen wat je leuk vindt en je geld ermee verdienen?

doen wat je leuk vindt

Hoeveel kan ik vragen voor mijn dienst?

Als ondernemer kan het vragen van geld voor iets wat je leuk vindt om te doen een uitdaging zijn. Het lijkt misschien tegenstrijdig om geld te verdienen met jouw passie en (spirituele) diensten.

Toch is het belangrijk om deze drempel te overwinnen en jezelf toe te staan om geld te vragen voor jouw diensten.

In deze blog deel ik niet alleen de redenenwaarom sommige ondernemers het lastig vinden om geld te vragen voor hun diensten maar vooral hoe ze deze drempels kunnen overwinnen om in alignment te komen met geld vragen voor je dienst of product.

Zodat je gewoon kunt doen wat je leuk vindt en je geld ermee kunt verdienen! 

Ondernemen

Er zijn in mijn beleving 2 soorten vrouwelijke ondernemers. De eerste die SUPER graag willen ondernemen en de tweede groep die een beroep uitoefent die je enkel kan uitvoeren als ondernemer. Bij de eerste categorie, speelt de juiste prijs vragen vaak geen rol. Vaak zijn die ondernemers die opdrachten aannemen, uurtje factuurtje. Een uurtarief bepalen is dan een stuk simpeler, je kan hier genoeg voorbeelden voor vinden en vaak als je zoekt naar een freelance opdracht, staat daar gewoon een minimumtarief bij.

Specialisme is jouw kracht

Ondernemen omdat het moet

Bij de tweede groep komt er vaak veel meer bij kijken. Vaak zijn dit ondernemers die gestart zijn vanuit een hobby, in die fase lage prijzen konden hanteren en nu over zijn gestapt naar dit fulltime doen.

Dat is een hele omschakeling, ineens is je inkomen er van afhankelijk en komen er ook allerlei belastingen bij kijken waar je voorheen geen rekening mee hoefde te houden.

Belemmerende gedachten

Welke gedachten maken dat wij geen goede beloning durven te vragen voor hetgeen wij aanbieden?

Het gevoel van waarde

Als ondernemer ben je vaak gepassioneerd over jouw werk en de impact die je wilt hebben op anderen. Hierdoor kan het voelen alsof het vragen van geld voor jouw diensten ingaat tegen het idee van onvoorwaardelijke liefde en dienstbaarheid. Je wilt anderen helpen en ondersteunen zonder een financiële drempel op te werpen. Belemmerende gedachten als ‘mag ik hier wel geld voor vragen’ poppen op…Maarrrr, het vragen van geld is niet in strijd met spirituele waarden. Jouw diensten hebben waarde en het is rechtvaardig om hiervoor een vergoeding te vragen. Door jezelf financieel te waarderen, stel je jezelf in staat om je werk voort te zetten en meer mensen te bereiken.

Het overbrengen van jouw waarde aan potentiele klanten

Onderschatting van kennis en vaardigheden

Als ondernemer heb je waarschijnlijk geïnvesteerd in jezelf door middel van trainingen, cursussen en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor kun je unieke en waardevolle diensten aanbieden aan anderen. Het is niet ongebruikelijk dat ondernemers hun eigen kennis en vaardigheden onderschatten en daardoor aarzelen om een passende vergoeding te vragen. Realiseer je dat jouw expertise waardevol is en dat mensen bereid zijn te betalen voor de transformatie en hulp die je biedt. Schrijf eens op wat je allemaal aan trainingen hebt uitgegeven om de expert te worden die je nu bent!

Angst voor afwijzing

Het vragen van geld voor jouw diensten kan ook gevoelens van angst voor afwijzing oproepen. Voorheen was het een NO BRAINER prijs of deed je het gratis. Toen stonden ze voor je in de rij, maar nu?

Wat als mensen jouw tarieven te hoog vinden? Wat als ze niet willen betalen? Deze angsten kunnen je belemmeren om jouw waarde op de juiste manier te communiceren en het kan ervoor zorgen dat je jouw tarieven onbewust verlaagt. Het is belangrijk om te onthouden dat niet iedereen jouw ideale klant is, en dat is oké. Richt je op de mensen die jouw waarde begrijpen en bereid zijn om te investeren in zichzelf door middel van jouw diensten. Bedenk een tarief dat goed voelt en probeer dit steeds iets op te hogen.

Kijk niet teveel bij concurrenten, de meeste in jouw branche struggelen hier mee en 50% van de ondernemingen bestaat binnen 5 jaar niet meer.

Verdien meer met je product door je vakgebied te waarderen

Gebrek aan financiële kennis

Het hebben van een gebrek aan financiële kennis en ervaring is ook een struikelblok. Hierdoor weet je misschien niet hoe je een tarief moet bepalen. Welke rekensom je daarvoor moet maken.

Het bijhouden van een administratie zorgt er ook voor dat je weet welke kosten je hebt en is het makkelijker een bedrag te bepalen. Als geldcoach help ik hier bij, om samen te rekenen hoeveel omzet je nodig hebt om je bedrijf gezond te houden. Maar ook hoeveel omzet je nodig hebt voor jouw privé leven.

Overwin je drempels en kom in alignment met jouw waarde

Om te doen wat je leuk vindt én je geld hiermee te verdienen, is het belangrijk om de drempels die je ervaart bij het vragen van geld voor jouw spirituele diensten te overwinnen. Het is niet alleen rechtvaardig om geld te vragen voor wat je doet, maar het stelt je ook in staat om jouw bedrijf te laten groeien en meer mensen te bereiken met jouw unieke talenten en vaardigheden. Terug gaan in loondienst betekend alleen maar dat je minder tijd kunt besteden aan hetgeen je écht wilt. Super zonde, want je bent nodig.

Hier zijn een paar tips om je te helpen deze drempels te overwinnen:

Werk aan jouw mindset:

Erken de waarde van jouw diensten en werk aan het versterken van jouw zelfvertrouwen. Geloof in jezelf en jouw capaciteiten om anderen te helpen.

Communiceer jouw waarde duidelijk:

Leer hoe je jouw waarde op een effectieve manier kunt communiceren naar jouw potentiële klanten. Wees trots op wat je doet en laat zien hoe jouw diensten anderen kunnen helpen.

Bepaal passende tarieven:

Onderzoek wat vergelijkbare diensten in de markt vragen en bepaal tarieven die passen bij jouw ervaring en expertise. Onderschat jouw tarieven niet uit angst voor afwijzing.

Investeer in financiële kennis:

Leer meer over het beheren van jouw financiën als ondernemer. Een goede financiële planning en budgettering zijn essentieel voor het laten groeien van jouw bedrijf. (P.s. Met mijn mini-training Budgetteren kun je Leren, leer jij in 30 minuten tijd te budgetteren)

Zoek ondersteuning:

Bespreek jouw uitdagingen en angsten met andere of zoek professionele begeleiding om je te helpen bij het overwinnen van jouw drempels. Plan een gratis strategiegesprek met mij in om te kijken waarin ik jou kan ondersteunen.

Je bent het waard!

Het ondernemerschap, een vak apart.

Als spirituele ondernemer is het normaal om drempels te ervaren bij het ondernemerschap. Je wilde misschien helemaal geen ondernemer worden.

Om te doen wat je leuk vindt én je geld er mee te kunnen verdienen, is het belangrijk om deze drempels te overwinnen en in alignment te komen met jouw waarde.

Geld verdienen met iets wat je voldoening geeft, is niet alleen prima, het is zelfs heel verstandig.

Jouw unieke talenten en diensten hebben waarde en het is rechtvaardig om hiervoor een vergoeding te vragen. Laat jezelf niet tegenhouden door belemmerende overtuigingen en sta jezelf toe om financieel te groeien en meer mensen te helpen met jouw passie en expertise. Gewoon, omdat je het waard bent.

Heb je hulp nodig bij het overwinnen van jouw drempels als ondernemer? Boek dan nu een GRATIS strategiesessie! Samen zorgen we ervoor dat jij jouw waarde erkent en financieel in alignment komt met jouw ware potentieel.

PLAN EEN GRATIS STRATEGIESESSIE IN

Niet langer buikpijn hebben door geen financiëel overzicht?

Tijd om jouw financieel inzicht naar een hoger niveau te tillen!

In slechts 30 minuten via Teams storten we ons op de cruciale stappen die jij moet zetten om te floreren.
Daarnaast onderzoeken we in dit gesprek of ik je mogelijk verder kan helpen en zo ja op welke manier dit passend is.

Misschien vind je dit ook interessant? 

opgeven is geen optie
De uitdagingen van het ondernemerschap

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

Melina - Money Mindset Coach

Over Melina

Money Mindset Coach | Budget Coach

🔥 Van 100K schuld naar On FIRE

🔥 Helpt vrouwen om echte Money Queens te worden, zowel zakelijk als privé!

Meer lezen?

website / blog ...