Melina’s budget Disney reistips

Hey lieve mama’s! Ik hoor je kleintjes al roepen: “Mama, kunnen we naar Disneyland?!” Wie wil dat nou niet? Samen met je kinderen naar Disneyland Parijs gaan is een fantastische ervaring. Maar laten we eerlijk zijn, het kan een behoorlijke uitgave zijn die niet voor iedereen haalbaar is. Het park is groot en ligt ook nog eens in Parijs, dus een weekendje weg zit er al snel in.

In deze blog wil ik je graag wat tips geven over hoe je op een budgetvriendelijke manier een weekend naar Disneyland Parijs kunt gaan met je kinderen. Let’s go!

1. Kies het juiste seizoen – het laagseizoen

De prijzen van Disneyland Parijs variëren afhankelijk van het seizoen. Het hoogseizoen, zoals de zomervakantie en de (Franse) schoolvakanties, is duurder dan het laagseizoen. Dus plan je bezoek buiten deze drukke periodes om geld te besparen. September en oktober zijn over het algemeen goede maanden om te gaan. Het is goedkoper en waarschijnlijk ook minder druk. Dus pak een regenjas en paraplu in en maak je klaar om je kleintjes met Mickey en Minnie Mouse op de foto te zetten, terwijl jij geniet van een zorgeloos weekendje weg.

2. Slim boeken – vermijd dure Disney-hotels zonder aanbiedingen

Je kunt geld besparen door te kiezen voor accommodaties rondom Disneyland. Denk aan Airbnb’s, hostels, goedkopere hotels of campings op zo’n 10-20 km afstand. Gelukkig is het openbaar vervoer in Parijs goed geregeld, dus het is geen probleem om er te komen. Natuurlijk is het verleidelijk om gewoon in een Disney-hotel te verblijven, maar geloof me, een verblijf in de buurt van Disneyland kan net zo leuk zijn en bespaart je een hoop geld. Er zijn ook slimme trucjes om goedkoop in een Disneyhotel te verblijven. Vaak zijn er spaaracties via supermarkten of drogisterijen waarmee je kortingen kunt krijgen. Soms zijn er ook acties via de ANWB waardoor een weekendje Disneyland betaalbaar wordt. Met een beetje nieuwsgierigheid en handigheid kun je vaak goedkopere opties vinden om je tickets en accommodatie te betalen..

PLAN EEN GRATIS STRATEGIESESSIE IN

Niet langer buikpijn hebben door geen financiëel overzicht?

Tijd om jouw financieel inzicht naar een hoger niveau te tillen!

In slechts 30 minuten via Teams storten we ons op de cruciale stappen die jij moet zetten om te floreren.
Daarnaast onderzoeken we in dit gesprek of ik je mogelijk verder kan helpen en zo ja op welke manier dit passend is.

3. Neem je eigen eten en drinken mee – bespaar op dure maaltijden en snacks

De meeste pretparken (en bioscopen) verdienen het meeste aan eten en drinken. Disneyland Parijs biedt een scala aan eetgelegenheden, maar de prijzen zijn vaak hoog. Je kunt ervoor kiezen om voordat je naar het magische park gaat even langs de supermarkt te gaan. Eigen eten en drinken meenemen is namelijk toegestaan! Er zijn ook genoeg plekken waar je kunt picknicken met je eigen spullen. Haal wat broodjes en flesjes water en neem iets zoets en iets hartigs mee. Wanneer je kinderen die heerlijke geur van snacks in het park ruiken, geef je ze gewoon je eigen meegenomen lekkernijen. Net zo lekker en een stuk voordeliger! Bovendien heb je buiten het hoogseizoen geen last van vervelende insecten die je lastigvallen.

4. Gratis attracties en entertainment – shows, parades en ontmoetingen met je favoriete figuren

Op de foto met Mickey en Minnie Mouse, een ontmoeting met Rapunzel en een betoverende parade met alle Disney-figuren. Dit zijn allemaal activiteiten die je zonder extra kosten kunt doen in Disneyland! Soms moet je even in de rij staan voor een foto, maar het is de moeite waard en je kinderen zullen het niet snel vergeten. Gebruik de Disneyland-app om te zien wanneer shows en parades beginnen, zodat je niets mist. Vermijd de attracties waar je extra voor moet betalen en maak optimaal gebruik van de gratis attracties! 

 

Met deze tips zijn wij op een budgetvriendelijke manier een weekend naar Disneyland Parijs geweest met onze drie kinderen.

Kies het juiste seizoen, boek slim, neem je eigen eten en drinken mee en maak gebruik van gratis attracties. Zo kun je genieten van een magisch weekend met je gezin zonder je bankrekening te plunderen.

Veel plezier!

Misschien vind je deze blogs ook intressant?

Besparen op je vakantie
website / blog ...