Je hebt net de eerste koude maanden overleefd, zowel de temperatuur (ik haat de kou!), als financieel EN dan komt December al weer aan de deur kloppen!

Vorig jaar had je nog voorgenomen om het dit jaar het anders te gaan doen. Alles spenderen in december en het nieuwe jaar blut beginnen was ook geen succes! Geen grote extra spaarpot dus!

Deze maand zullen we het weer moeten doen met wat er in komt en wat er uit gaat. Daarom geef ik je graag 8 tips om de decembermaand door te komen.

  1. Pin deze maand het geld dat je uit wil (en kan) geven aan boodschappen en verdeel deze in potjes per week. Geef niet meer uit dan dit bedrag! Wees creatief. Een lekkere winterse soep van pastinaak kost niet zoveel en pannenkoeken na een dagje sneeuw is echt wel lekker!
  2. Reken uit hoeveel je nog over hebt na het betalen van je vaste lasten en boodschappen. Dit is je budget voor cadeaus en eventueel extra kosten met de kerstdiners!
  3. Kijk op marktplaats voor cadeaus, hier worden ook vaak nieuwe producten aangeboden, het is echt bizar wat mensen ongebruikt alweer weg doen!
  4. Check of je nog ergens een cadeaubon hebt liggen die je kan uitgeven voor cadeaus!
  5. Geen kleding voor de feestdagen? Doe een kledingruil met vriendinnen!
  6. Check of je het budget deze maand kan verruimen door zelf (ongebruikte) dingen aan te bieden op Marktplaats of Vinted. Anderen hebben ook cadeaus nodig! Zo helpen we elkaar ook nog eens.
  7. Last but not least: Eet een keer extra deze maand bij je ouders of bij je grootouders. Vinden ze nog leuk ook!

Hele fijne feestdagen, geniet van elkaar en besef dat kerst draait om het samenzijn, niet om wie de mooiste outfit heeft en wie de duurste cadeaus geeft of krijgt!  

Misschien vind je dit artikel ook interessant? Weinig geld voor boodschappen? Tips om toch rond te komen.

website / blog ...