Wintersport zonder sneeuw, wat nu?

Inmiddels loopt het kwik alweer wat op en komen de vakanties eraan en gaan we massaal op wintersport. Dit jaar gaan we van het ene uiterste naar het andere. Skiede je een paar weken geleden nog op een grasveld, lag er daarna een meter sneeuw en nu…smelt het als “sneeuw voor de zon”, en de verwachtingen lijken er volgens sneeuwverwachting.nl niet beter op te worden.

Wat nu? Ik heb mij erin verdiept om wat leuke tips op een rijtje te zetten die je helpen de wintersport zonder sneeuw door te komen. Uiteraard ook meteen leuke tips om die wintersport een beetje goedkoper te maken.

Tip #1 – De winterwandeling

Wat doe jij tijdens een wintersport zonder sneeuw? Een winterwandeling maken natuurlijk! Kost niks en het is super leuk. Er ligt altijd wel ergens sneeuw en veel gebieden hebben zowel in de bergen als in het dal leuke routes om te wandelen. Kan je niet skiën wandelen kan gelukkig altijd. Zoek een leuke route uit en ga lekker wandelen. Gun je zelf dan dat lekkere gluhweintje of jagerthee na afloop.

Tip  #2 – Fatbiken

Wil je toch wat actiever bezig zijn dan alleen wandelen of rondhangen rond het hotel. Eigenlijk overal kan je tegenwoordig wel een fatbike of mountainbike huren. Huur een fatbike voor hele of halve dag. Een fatbike is eigenlijk een mountainbike met dikke banden. Die dikke banden zorgen voor extra grip en balans en zo kan je je er relatief makkelijk mee door de sneeuw fietsen. Vergis je niet, want het is echt best pittig dat fietsen in de sneeuw.

Tip #3 – Paard en wagen

Ben je niet zo heel erg fanatiek of heb je nog een kater van de dag ervoor, dan kan je er ook voor kiezen om lekker met een paard en wagen op pad te gaan. Eigenlijk overal kan je wel een tocht boeken en vaak is het best heel leuk en gezellig. Het is super idyllisch om met een paard en wagen door het met name Oostenrijkse landschap te trekken. Dit maakt jouw wintersport zonder sneeuw wel echt geweldig! 

Tip #4 – Bezoek het ijspaleis of de iglo

Eigenlijk in elk skigebied is er ergens wel een iglo gemaakt of een ijspaleis of sculpturen. Normaal zou je natuurlijk alleen voorgesjeest zijn of een schnapps gehaald hebben, maar loopt er eens in. Het is best heel leuk en je hebt toch weer wat leuks gedaan. Kan je niet skiën dan blijven deze vaak het langst staan of het ijspaleis staat in het dal en je kan er voor een kleine vergoeding lekker rondbanjeren toch nog echte kou gehad tijdens de wintersport.

Tip #5 – Stedentrip

Vaak liggen de skidorpen in de buurt van een grote stad. In plaats van de hele dag op de piste door te brengen kan je natuurlijk ook makkelijk een bezoek brengen aan een grote stad. Hier kan je musea bezoeken, kastelen bekijken of gewoon een dagje shoppen (al wordt het daar natuurlijk niet goedkoper van). Je zal je verbazen hoe mooi sommige steden zijn en hoeveel er te zien en te beleven is. Misschien wordt straks wel een vast onderdeel van je vakantie.

Tip #6 – Alpenzoo

Voor de Oostenrijkgangers deze winter. Ben je met kinderen en is er niet te skiën, ga een dagje naar de Alpenzoo, hier krijg je een mooi kijken van welke diersoorten je in de Alpen vindt en het zal je verbazen hoeveel dat is. En qua prijs is het niet te vergelijken met Nederland. Een kaartje voor volwassenen kost namelijk 13,- en voor kinderen 6.50 dat zijn nog eens leuke uitjes he. Ohw ja en benzine? Als je goed zoekt kost een liter benzine 1,76 dat zijn nog eens prijzen.

Tip #7 – Zoek het hogerop

Een wintersport zonder sneeuw, maar wel willen skiën? Ben je flexibel? Zoek het dan hogerop. Op de app sneeuwverwachting.nl of wintersporters.nl kan je precies zien wat een goed skigebied en waar de vorstgrens ligt. Kan je nog annuleren en wil je toch nog weg verplaats dan je vakantie zo kan je toch nog skiën en later in het seizoen is het ook meestal goedkoper. Je kunt op sommige plekken tot eind april skiën.

Tip #8 – Niet gaan

Het is natuurlijk geen activiteit voor tijdens je vakantie. Maar als je nu al de bui ziet hangen kan je natuurlijk altijd nog de afweging maken om gewoon niet te gaan en het thuis een week gezellig te maken of om alsnog te skiën in Snowworld in Zoetermeer. Je houdt nu flink geld over dus misschien kan je die skicursus doen die je zo graag wilde doen. Skiën onder slechte condities is altijd een uitdaging behalve dat je natuurlijk mega veel geld bespaard, bespaar je jezelf ook van eventuele medische kosten als het misgaat.

Wil je alvast uitkijken naar de volgende wintersport? Mijn volgende blog gaat over goedkoop op wintersport vakantie, maar dan natuurlijk zonder afbreuk te doen aan onze standaarden want als we gaan willen we natuurlijk wel graag vasthouden aan een fijne vakantie.

Heb je tijdens je vakantie even niks te doen en wil je meer leren over side hustles? Lees dan deze gastblog van Geldkwebbel over het hebben van een Side Hustle

website / blog ...