Het is bijna weer zover, Valentijnsdag komt er weer aan. Ben je al zo lang met de leukste man of vrouw samen en wordt het tijd dat je dit jaar écht wat tijd besteed aan Valentijnsdag? Dan heb ik leuke tips die een extra dimensie aan je date geven. Deze tips voor valentijnsdag zijn niet standaard en kosten je zo min mogelijk!

Wist je dat Valentijnsdag de op één na meest gevierde feestdag is na oud en nieuw. Je zou het niet zeggen, maar het is zo. Overigens is niet in elk land Valentijnsdag een gewilde feestdag, in Maleisie, Pakistan, Saudi-Arabie, Iran, Rusland en Indonesie is Valentijnsdag verboden. In Argentinie is een dag niet genoeg daar vieren ze de liefde een hele week. Kortom een mooi moment om met je partner een leuke date te verzinnen zonder dat het veel geld kost.

Tip voor Valentijnsdag #1 – Maak je eigen schilderij

De eerste tip voor Valentijnsdag is gelijk een hele leuke: Koop een groot canvas en een paar potten verf, leg een oud laken neer en trek jullie oudste kleding aan. Gegarandeerd succes als je samen een schilderij aan het maken bent. Je ben samen heel intiem bezig rond zo’n canvas en doe eens gek, zet gekscherend die verfstreep op zijn voorhoofd samen lachen is super belangrijk. En jullie hebben iets wat van jullie samen is, een mooie herinnering die een mooi plekje in huis kan krijgen.

Tip voor Valentijnsdag #2 – Kanoën

Huur een kano en trek er samen op uit. Hoewel het een beetje van de temperatuur afhangt of je dit kunt doen als het boven de 10 graden is is het al heel leuk om samen te varen. Je kunt het natuurgebied opzoeken, maar ook samen door de grachten van Amsterdam of Utrecht varen. Zo zie je de stad eens van een andere kant.

Tip voor Valentijnsdag #3 – Maak een stadswandeling

In het verlengde van mijn vorige tip, maak samen een stadswandeling hoe leuk is dat. Dit kan je in een van de steden doen waar jullie wonen als je in verschillende steden woont. Of je kiest samen een stad uit die jullie beide kunnen verkennen. Je zal je verbazen hoeveel leuke steden Nederland heeft en wat voor rijke geschiedenis niet alleen de grote steden, maar ook zeker de kleine steden hebben. Denk aan de kaasmarkt in Gouda of de boerenmarkt in Woerden en zo zijn er nog velen.

Tip voor Valentijnsdag #4 – Boomklimmen

Voor dit uitje moet je geen hoogtevrees hebben. Je hebt op verschillende plekken in Nederland klimbossen. Dan is er een parcours uitgezet hoog in de bomen. Samen kunnen hier het parcours klimmen en af toe even romantisch boven in de boom wachten of zoenen op hoogte. Uiteraard is dit niet gratis, maar het kost je niet heel veel geld en het is een onvergetelijke ervaring.

Tip voor Valentijnsdag #5 – Museum bezoeken

Houd je partner van musea? Neem hem of haar dan mee naar een museum. Met een museumpas kunnen jullie wel 22 verschillende musea bezoeken in Nederland. Dus als het uitje goed bevalt kunnen jullie het vaker doen. Er zijn zoveel musea dat er voor iedereen wat wils is. Het is leuk om samen te praten over de dingen die je leuk vindt en je hoort misschien wel hele leuke nieuwe dingen van je partner, herinneringen of andere leuke weetjes.

Tip voor Valentijnsdag #6 – Boswandeling

Wist je dat natuurmonumenten hele leuke wandelroutes hebben en andere leuke dingen om te doen? Perfect om op Valentijnsdag eens erop uit te trekken. Je kan dit doen onder begeleiding van de boswachter, maar er zijn ook heel veel routes om samen te ontdekken in gebieden waar je zelf niet zo snel aan zou denken. Natuurmonumenten heeft trouwens ook heel veel leuke uitjes zoals bomen oogsten, op zoek naar de wolf, dierensporen zoeken en nog veel meer. Super leuk en romantisch en daarna lekker warme chocolademelk met slagroom.

Tip voor Valentijnsdag #7 – Samen sporten

Ben je sportief aangelegd? Ga dan samen sporten. Doe iets sportiefs wat je al kan of als je al samen sport ga dan eens wat nieuws proberen samen. Ga samen mountainbiken als je altijd samen hardloopt, of zoek eens een klimhal op. Nog nooit meegedaan aan die nieuwste rage padel? Probeer het eens samen! Samen iets doen wat je beide leuk vindt, is altijd een goed idee en daarna moet er gedoucht worden en hoe lekker is het om daarna voldaan op de bank te hangen.

Tip voor Valentijnsdag #8 – Film avond

Ben je niet vrij, maar wil je toch samen wat leuks gaan doen? Houd een filmavond. Weet je welke film de lievelingsfilm van je partner is? Zet die op. Haal popcorn in huis en maak er een echte filmavond van. Precies zoals je in de bioscoop ook doet en kruip lekker tegen elkaar aan om samen romantisch de film te kijken.

Tip voor Valentijnsdag #9 – Spelletjesavond 

Ben je niet zo van de films? Houd dan een spelletjes avond. Kies een leuk spel uit en haal lekkere dingen in huis. Maak er echt een feestje van. Je kan het in het thema van Valentijn doen. Chocolade hartjes, hartjes chips alles om het een extra romantisch tintje te geven. Wil je nog een stapje verder gaan dan zijn er ook hele leuke romantische spelletjes te koop met een twist. Je kan elkaar dan uitdagen en/of verleiden de keuze is legio en het zorgt voor een romantisch intiem momentje samen. Op bol.com vindt je veel spellen, maar gewoon een avondje Rummikub is ook al heel leuk om te doen.

Tip voor Valentijnsdag #10 – Samen koken 

Samen koken kan ook leuk zijn. Maak er een romantisch moment van. Dek de tafel mooi en doe de kaarsjes aan. Je kan je ook nog leuk aankleden of juist lekker in je joggingpak samen er wat moois van maken. Kies samen lekkere gerechten uit en kook ze samen. Het is wel de bedoeling dat je ze echt samen kookt. Dat is juist wat jullie bij elkaar brengt. Jullie kunnen het dan samen tegelijk op eten. Tijdens het koken kunnen jullie samen nog interessante gesprekken voeren en misschien samen proeven. In ieder geval hebben jullie een heerlijke maaltijd en je weet meteen of je partner goed kan koken.

Tip voor Valentijnsdag #11 – Schaatsen

Houd je van schaatsen? Ga dan samen schaatsen. Als het echt koud is kan je op de vijver samen schaatsen, anders kan je altijd naar de schaatsbaan. Samen in de kou brengt je naar elkaar toe. Elkaar warmknuffelen is natuurlijk heerlijk. Als jullie dan echt koud zijn, kunnen jullie samen een warme chocolademelk met slagroom drinken en wat lekkers eten.

Tip voor Valentijnsdag #12 – DIY Spa Date 

Ben je niet zo van de sauna of kan je partner slecht tegen warmte. Je kan natuurlijk ook gewoon een momentje samen willen. Creëer dan je eigen spa date. Als je een bad hebt kan je deze lekker vol laten lopen met een bruisbal. Steek de kaarsjes aan en doe een lekker muziekje aan. Leg grote handdoeken klaar en zet eventueel een fles prosecco klaar om samen te genieten. Heb je geen bad? Je kan ook bruistabletten voor onder de douche kopen. Zo kan je samen ontspannen onder de douche. De prosecco en de lekkere dingen bewaar je dan gewoon voor op bed of als je weer beneden komt. Even samen ontspannen is toch heerlijk.

Tip voor Valentijnsdag #13 – Discogolven 

Je kunt natuurlijk er ook nog samen op uit. Wil je wat leuks doen, dan kan je samen gaan discogolven. Als je een beetje fanatiek aangelegd bent, zullen jullie samen lekker fanatiek de strijd aangaan met elkaar. Zeg nu zelf een wedstrijdje zorgt altijd voor hilariteit als je er de humor van kan inzien. Als je slecht tegen je verlies kan, is dit misschien niet zo’n heel goed idee.

Tip voor Valentijnsdag #14 – Maak plezier in de sneeuw

Ben je graag actief? Ga dan samen skiën in een indoorskihal. De winter doet altijd iets extra’s voor de liefde. Een avondkaart is niet zo heel duur en je kunt een hele avond skien of snowboarden net wat jullie leuk vinden. Als je dan klaar bent, kun je samen nog even die romantische welverdiende gluhwein drinken bij de open haard.

Vond je deze tips interessant? Laat het me vooral weten via Instagram.
Misschien vind je deze blog ook interessant: Minder Werken? Wie wil dat nou niet! 

website / blog ...