Google reviews verzamelen

In het digitale tijdperk van vandaag zijn Google recensies goud waard voor bedrijven. Ze beïnvloeden niet alleen de beslissingskracht van potentiële klanten maar spelen ook een cruciale rol in de vindbaarheid van je bedrijf via Google Zoeken en Maps.

In deze blog vertel ik je alles over het belang van Google reviews, hoe je ze technisch gezien kunt verzamelen, wat een effectieve review inhoudt, en hoe je jouw bedrijfspagina op Google kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

recensies worden getoond in de zoekresultaten

Het belang van Google Reviews voor jouw bedrijf

Reviews hebben een directe invloed op het klantvertrouwen en de SEO-prestaties van je bedrijf. Positieve reviews kunnen potentiële klanten overtuigen om voor jou te kiezen, terwijl een hoog aantal sterren en positieve feedback je zichtbaarheid in zoekresultaten verbetert.

Hoe krijg je Google Reviews?

Het technisch verzamelen van Google reviews begint bij je Google Mijn Bedrijf-profiel. Zorg ervoor dat je bedrijf correct is geregistreerd en geclaimd. Vervolgens kun je via je dashboard een directe link genereren die klanten naar het reviewformulier leidt. Deze link kun je delen via e-mail, je website, of sociale media.

Kenmerken van een Goede Google Review

Een effectieve Google review is gedetailleerd, eerlijk, en reflecteert de ervaring met jouw bedrijf. Het moet specifieke aspecten van je service of producten benadrukken, compleet met een sterrenbeoordeling die je beste kant laat zien.

recensies via google zoeken vijf sterren

Het beheren van je bedrijfspagina op Google

Optimaliseer je Google Mijn Bedrijf-profiel door alle informatie up-to-date te houden, inclusief openingstijden, contactgegevens, en foto’s. Reageer ook actief op alle reviews, zowel positief als negatief, om te laten zien dat je waarde hecht aan klantenfeedback.

Omgaan met negatieve google reviews

Bij een negatieve review is het belangrijk om kalm en professioneel te blijven. Beantwoord de review met de intentie om het probleem op te lossen en laat zien dat je openstaat voor feedback om je service te verbeteren. Weet wel, soms zijn negatieve reviews zo gek geschreven dat het juist een positieve google recensie is!

De kracht van een positieve review

Stimuleer klanten om een review te schrijven door hen direct na een aankoop of service hiertoe uit te nodigen. Een persoonlijke benadering, eventueel met een kleine incentive, kan de kans op positieve reviews vergroten.

een recensie op google bij je bedrijfsnaam

Google Reviews in de praktijk

Succesvolle bedrijven gebruiken vaak strategieën zoals follow-up emails na een aankoop met een directe link naar het reviewformulier. Wees transparant over het vragen van feedback; klanten waarderen dit vaak en zijn bereid hun ervaringen te delen.

Niet alle google recensies worden gepubliceerd!

Enorm vervelend, want ik heb enorm veel reviews gevraagd aan klanten en kwam hier pas veel later achter! Google accepteert niet alle reviews, helaas. In mijn geval gaat het vaak over geld, budgetteren, money, moneymindset en blijkbaar vind google dat niet altijd goed. Super zonde, want in mijn beleving zijn google recensies de meest betrouwbare recensies.

Google Reviews en SEO

Google reviews verbeteren niet alleen de lokale SEO-prestaties maar verhogen ook de algemene vindbaarheid van je bedrijf. Een actief beheerd profiel met regelmatige nieuwe reviews wordt door Google gezien als een teken van een relevant en betrouwbaar bedrijf. Google recensies doen dus op de achtergrond nog veel meer voor jouw bedrijf!

Google of trustpilot?

Google recensies kunnen een positief effect hebben op jouw bedrijf

Google reviews zijn een essentieel onderdeel van je online aanwezigheid en moeten niet worden onderschat. Door actief reviews te verzamelen, te reageren op feedback, en je Google Mijn Bedrijf-profiel te optimaliseren, leg je een solide basis voor het succes van je bedrijf in de digitale wereld.

Het Verwijderen van een Google Review: Wanneer en Hoe?

Het beheren van je online reputatie is cruciaal voor het succes van je bedrijf, en soms kan dat betekenen dat je een Google review wilt laten verwijderen. Hoewel positieve feedback het doel is, kunnen negatieve reviews soms onterecht zijn of niet overeenkomen met de werkelijke ervaring. Het is belangrijk te weten wanneer en hoe je actie kunt ondernemen om een review te laten verwijderen.

Wanneer kun je een review verwijderen?

Google staat het verwijderen van reviews toe onder specifieke omstandigheden:

 • Spam of nepcontent: Reviews die duidelijk spam zijn of geen betrekking hebben op een daadwerkelijke ervaring.

 • Aanstootgevende content: Reviews die illegale content of haatdragende uitlatingen bevatten.

 • Persoonlijke informatie: Reviews die persoonlijke informatie bevatten zoals adressen of telefoonnummers.

 • Irrelevant: Reviews die niets te maken hebben met de zakelijke activiteiten of ervaringen.

bij google is de reviewer bekend

Hoe kun je een review laten verwijderen?

 1. Review melden bij Google: Log in op je Google Mijn Bedrijf-account, ga naar het gedeelte ‘Reviews’ en zoek de review die je wilt melden. Klik op de drie puntjes naast de review en selecteer ‘Review melden’. Google zal de review onderzoeken en deze verwijderen als het in strijd is met de richtlijnen.

 2. Juridische stappen: Als een review lasterlijk is en ernstige schade aan je bedrijf kan toebrengen, kun je overwegen juridische stappen te ondernemen. Dit is vaak een laatste redmiddel en het is raadzaam juridisch advies in te winnen.

Proactieve Benadering

Naast het reageren op of verwijderen van negatieve reviews, is het belangrijk een strategie te hebben om positieve reviews te verzamelen. Dit helpt niet alleen om negatieve feedback te overstemmen maar verbetert ook je algehele online reputatie. Moedig tevreden klanten aan om hun ervaringen te delen en maak het proces zo eenvoudig mogelijk met directe links naar je reviewpagina.

FAQs over google recensies

 • Hoe kan ik een Google review link genereren? Dit kan via je Google Mijn Bedrijf-dashboard, waar je een ‘Deel je bedrijf’-optie vindt.

 • Kunnen negatieve reviews worden verwijderd? Je kunt een review melden als deze in strijd is met het beleid van Google, maar niet elke negatieve review kan worden verwijderd. Focus op het verzamelen van meer positieve reviews om het effect te minimaliseren.

 • Hoe reageer ik op reviews? Log in op je Google Mijn Bedrijf-account en selecteer ‘Reviews’. Hier kun je direct reageren op elke review.

 • Heeft het aantal sterren echt invloed op mijn SEO? Ja, zowel het aantal sterren als de frequentie van nieuwe reviews speelt een rol in hoe Google je bedrijf beoordeelt voor SEO.

 • Kan iedereen een review plaatsen? Ja, iedereen met een Google-account kan een review plaatsen over jouw bedrijf.

website / blog ...