“Zeven jaar geleden stond ik er na mijn scheiding financieel opeens weer compleet alleen voor, met 2 kleine kinderen, een prachtig huis dat ik niet kon betalen, een parttime baan bij een bedrijf in reorganisatie en na een advocaat en verhuizing nog maar een klein restje spaargeld.”

De vrouwelijke belegger

Ik, Nina, begeleid onder de naam De Vrouwelijke belegger andere vrouwen in de eerste stappen op de beurs! Starten met beleggen is voor veel vrouwen een grote drempel maar het is juist zo belangrijk om jouw gelddoelen te bereiken. Ik laat vanuit mijn eigen kennis en jarenlange ervaring als belegger zien dat het niet eng, ingewikkeld of tijdrovend hoeft te zijn en dat als ik het kan, jij ook!

Niet beleggen is zo zonde

Veel vrouwen beginnen niet, en erger nog, nooit. Omdat ze beleggen eng, moeilijk, ondoorzichtig en ingewikkeld vinden. Of omdat ze denken dat ze het niet kunnen of dat het niet bij ze past.  Dit is zo ongelofelijk zonde, zeker in deze tijden met een spaarrente van bijna 0% en heel hoge inflatie wordt je geld op je spaarrekening alleen maar minder waard. Elke week, maand, jaar dat je niet begint met beleggen kan jouw geld ook niet voor jou gaan werken. Terwijl de factor tijd juist het allerbelangrijkste is bij beleggen. 

Ook ik dacht een aantal jaren geleden dat beleggen totaal niks voor mij was. Daar had ik toch helemaal geen verstand van en ik geloofde niet echt dat je dat gewoon zelf kon doen en dan ook nog met mijn minimale budget. Bovendien wilde ik als alleenstaande moeder niet mijn kleine buffer die ik nog had na een dure scheiding en verhuizing in gevaar brengen door er ook nog mee te gaan beleggen.

 Beleggen is niet eng

Maar je zult verbaast staan wat je kunt bereiken met een stukje tijd, kennis en discipline, ook al begin je klein net zoals ik. Dat het helemaal niet moeilijk, eng, ingewikkeld of gevaarlijk is, maar dat het juist heel laagdrempelig, eenvoudig en veilig kan, op een manier die volledig bij jou past! Je zult verbaast staan wat er mogelijk is, en wat het voor mij allemaal mogelijk heeft gemaakt

De reis die ik heb doorgemaakt in deze paar jaar, de groei in vertrouwen, in mindset, het geloof dat vermogensopbouw ook voor mij mogelijk is, alleen met 2 kids en part-time in loondienst. Het heeft me zoveel verder gebracht dan ik ooit had kunnen denken, ooit had durven dromen! De keuzevrijheid van nu, opgebouwd in slechts een aantal jaren, waarbij ik begon met praktisch niks en een inleg van 50 euro per mand is een ongelofelijke transformatie geweest. In mindset, in zekerheid, in rust, in stabiliteit,…en in voor mij het allerbelangrijkste, keuzevrijheid.

En dat gevoel, dat gun ik iedereen!

Deze vrijheid geeft mij nu ook de mogelijkheid andere vrouwen te laten zien wat er mogelijk is en wat beleggen voor jou kan betekenen. Het is mijn missie en visie dat beleggen net zo normaal moet worden als sparen en dat iedereen kan beleggen. Als De vrouwelijke belegger geef ik workshops, trainingen en 1-1 trajecten Beleggen kun je leren om vrouwen te leren zelf hun geld te beleggen en investeren op een persoonlijke manier, een manier die bij jou past!

DREAM BIG, start small, but start NOW

 

website / blog ...